آغاز طرح کنترل فشار خون بالا در شمال خوزستان

پریدار، از آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در شهرهای تحت پوشش این دانشگاه خبر داد و گفت: یکهزار و ۶۰۰ نیرو از امروز همزمان با سراسر کشور به مدت یک ماه برای اجرای این طرح بسیج شده اند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از دزفول، «یوسف پریدار»، پیش از ظهر امروز (جمعه ۱۷ خرداد) در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت آغاز طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا در سالن کنفرانس علوم پزشکی شهرستان، اظهار کرد: در سال ۲۰۰۴ مرگ ناشی از سکته های قلبی و عروقی در ایران ۳۰ درصد بوده اما اکنون این میزان  به ۴۶ درصد افزایش یافته است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، با بیان اینکه رتبه اول مرگ و میر در ایران مربوط به بیماری های قلبی و عروقی است، افزود: در زمان قبل و ابتدای انقلاب عمده علت مرگ و میرها بیماری های عفونی و واگیر دار بود اما این سال ها سیمای بیماری ها تغییر کرده است.

 

وی با اشاره به اهمیت مقوله پیشگیری از بیماری ها، تصریح کرد: اهداف و استراتژی ها در مقابل تغییر سیمای بیماری ها ضروری است و باید در زمینه پیشگیری بیشترین هزینه کرد را انجام داد.

 

پریدار، با اشاره مرگ بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر بر اثر بیماری های قلبی و عروقی در کشور طی سال گذشته، شناسایی عوامل بروز بیماری را مهم عنوان کرد و گفت: چهار عامل خطر اصلی بیماری های قلبی و عروقی در کشور را فشار خون، دیابت، چربی خون و مصرف سیگار است.

 

وی فشار خون را از عوامل اصلی بیماری های غیرواگیر و بیماری های قلبی و عروقی عنوان کرد و اذعان داشت: باید آگاهی و مطالبه گری مردم از مسئولان در زمینه بهداشت و درمان افزایش یابد و به سمتی پیش برویم که مردم سلامت خود را به عنوان یک حق اساسی از مسئولان طلب کنند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی دزفول، با بیان اینکه پیشگیری و کنترل فشار خون باید به یک مطالبه اجتماعی جدی از طرف مردم به مسئولان باشد اضافه کرد: پیشگیری مقدم بر درمان است و هدف از اجرای طرح ملی پیشگیری از فشار خون بالا نیز عمل کردن به این شعار است.

 

وی در خصوص جزئیات اجرای طرح کنترل فشار خون بالا، عنوان کرد: طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا از امروز (جمعه ۱۷ خرداد) همزمان با عیدسعید فطر آغاز و تا روز (شنبه ۱۵ تیر) در کلیه مراکز درمانی، بهداشتی و پایگاه های شهری و روستایی در شهرستان های دزفول،شوش و گتوند ادامه خواهد داشت.

 

پریدار، خاطر نشان کرد: برای اجرای این طرح ۳۱۶ ايستگاه ثابت و سیار در سه شهرستان دزفول، شوش و گتوند تدارک دیده شده است.

 

وی بیان کرد: برای اجرای این طرح ۱۴۰۰ نیرو از دانشگاه علوم پزشکی و ۲۰۰ نیرو از دیگر دستگاه های مرتبط مشارکت خواهند داشت که تلاش می شود ظرف یک ماه به نتایج خوبی در زمینه شناسایی افراد در معرض ابتلا به بیماری فشار خون بالا دست یابیم و اقدامات مثبتی در پیشگیری و یا کنترل و درمان بیماری آنها صورت گیرد.

 

کد خبر 797607

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha