سفر روحانی به تاجیکستان/چرایی اصرار ترامپ به مذاکره

سفر روحانی به تاجیکستان، طرح موضوعات فرابرجامی کمکی به حفظ برجام نمی‌کند، آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، چرایی اصرار ترامپ به مذاکره از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه هفدهم خرداد است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، سفر روحانی به تاجیکستان، طرح موضوعات فرابرجامی کمکی به حفظ برجام نمی‌کند، آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی، چرایی اصرار ترامپ به مذاکره از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در جمعه هفدهم خرداد است که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

روحانی به تاجیکستان سفر می کند

حجت الاسلام «حسن روحانی»، رییس جمهوری به منظور شرکت در کنفرانس «تعامل و اعتماد سازی در آسیا» ۱۴ ماه ژوئن سال جاری (۲۴ خرداد ماه) به «دوشنبه» پایتخت تاجیکستان سفر می‌کند.

 

شهریورماه سال گذشته ریاست کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا از چین به تاجیکستان منتقل می شد. مراسم انتقال ریاست این سازمان در نشست مجمع عمومی سازمان ملل در شهر «نیویورک» صورت گرفت.

 

کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا یک سازمان متمرکز به تقویت همکاری، تامین صلح، امنیت و ثبات در آسیا است که در حال  حاضر 27 کشور مختلف جهان عضو این سازمان هستند و 90 درصد اراضی و جمعیت قاره را در بر می گیرد. 7 کشور و چهار سازمان بین‌المللی از جمله سازمان ملل متحد به عنوان ناظر این سازمان هستند. تمام تصمیمات در چارچوب کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا به طور اجتماع گرفته می‌شوند.

 

دبیرخانه این سازمان در 17 ژوئیه سال 2006 میلادی شهر «آستانه» افتتاح و دفتر جدید کنفرانس تعامل و اعتماد سازی آسیا همچنین در ساختمان وزارت امور خارجه قزاقستان در تاریخ 29 اکتبر سال 2016 مورد بهره برداری قرار گرفت.

 

طرح موضوعات فرابرجامی کمکی به حفظ برجام نمی‌کند

«سید عباس موسوی» در واکنش به اظهارات رئیس جمهور فرانسه در دیدار با همتای آمریکایی خود گفت: طرف‌های اروپایی تاکنون به رغم برخی سخنان و بیانیه‌های سیاسی، در عمل به تعهدات خود ذیل برجام و تعهدات بعد از خروج غیرقانونی آمریکا از برجام ناتوان بوده و نتوانسته‌اند زمینه انتفاع کامل کشورمان طبق این توافق چندجانبه را فراهم نمایند. در این شرایط، آنها با طرح موضوعات فرابرجامی، نه تنها کمکی به حفظ برجام نمی‌کنند، بلکه زمینه بی اعتمادی بیشتر بین طرف‌های باقی مانده برجام را فراهم و آمریکا را به هدف خود در خروج غیرقانونی از برجام که چیزی جز فروپاشی آن نبود، نزدیک تر می‌کنند.

 

سخنگوی وزارت خارجه ادعاهای تکراری، بدون پشتوانه و متناقض رئیس جمهور آمریکا در این دیدار را فاقد ارزش خواند و شایسته واکنش تازه ندانست.

 

دولت به دنبال شناسایی بهتر تخلفات با الحاق بند جدید به قانون مبارزه با پولشویی

«لایحه مبارزه با پولشویی» مشتمل بر ۱۲ ماده ۶ مهر ۱۳۸۱ و در مجلس هفتم به تصویب نمایندگان مردم رسید و با تایید شورای نگهبان این لایحه به قانون تبدیل شد. حدود ۱۵ سال پس از آن ۲۹ آبان ۱۳۹۶، لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» از سوی دولت دوازدهم به مجلس دهم تقدیم شد و نمایندگان مجلس شورای اسلامی 18 اردیبهشت 97 در جریان بررسی لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» با کلیات این لایحه با ۱۳۹ رأی موافق، ۵۵ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

 

به دنبال آن «عباسعلی کدخدایی»، سخنگوی شورای نگهبان ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ در جریان نشست خبری خود اعلام کرد لایحه «اصلاح قانون مبارزه با پولشویی» از سوی شورای نگهبان در چهار بند مغایر با موازین شرع مقدس و قانون اساسی شناخته شد و جهت اصلاح به مجلس اعاده شد و پس از آن رفت و آمدهای این لایحه بین مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان برای رفع ایرادات آغاز شد و برای حل این اختلافات مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز به میدان آمد تا اینکه زمستان سال گذشته لایحه اصلاح قانون مبارزه با پولشویی که با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شده بود در مجمع بر اساس اصل 110 قانون اساسی بررسی و نهایی شد. مجمع تشخیص مصلحت نظام در مواردی نظر مجلس و در مواردی نظر شورای نگهبان را پذیرفت.

 

پس از آن دولت در قالب لایحه جدیدی که به مجلس ارائه کرده خواستار تصویب بند جدیدی در قانون مبارزه با پولشویی شده که طی آن نظارت دستگاه هایی مانند بانک مرکزی برای شناسایی تخلفات احتمالی افزایش یابد. الحاق یک تبصره به ماده (۶) قانون مبارزه با پولشویی که به صورت دوفوریتی برای بررسی در صحن علنی مجلس از سوی دولت ارائه شده ۳۱ اردیبهشت ماه توسط دفتر طرح ها و لوایح مجلس اعلام وصول شد اما نمایندگان مجلس نیز در جلسه 31 اردیبهشت ماه خود با یک فوریت لایحه الحاق یک تبصره به ماده (6) قانون مبارزه با پولشویی با 147 رأی موافق، 53 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

 

تمام مسئولان و مردم و گروه‌های سیاسی با هر تفکر و گرایشی با رهبر انقلاب هم‌صدا باشند

آیت‌الله «محمد امامی کاشانی» امروز جمعه (17 خرداد) در خطبه های نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به اتمام ماه مبارک رمضان با اشاره به اینکه کارهایی که در این ماه انجام دادیم از جمله قرائت قرآن، صله رحم، کمک به همنوع، قرائت دعا و مناجات و روزه اعمال در نزد خداوند از ثواب بسیاربالایی برخوردار است، گفت: اگر انسان در ماه مبارک رمضان به وظیفه‌اش عمل کند، برکات بسیاری را برای آن فرد به همراه داد و این برکات وقتی برای انسان حفظ می‌شود، که بدانیم امام عصر اروحنا فداه به اعمال ما آگاه و ناظر است.

 

خطیب موقت نماز جمعه تهران باید در انجام امور مختلف امام عصر را ناظر و آگاه به اعمال خود بدانیم، گفت: باید رابطه خود را با حضرت ولی عصر (عج) تقویت کنیم و این اقدام با نیکی کردن، عبادت کردن و صله‌رحم‌ها محقق می‌شود.

 

وی با اشاره به اهمیت پرداخت فطریه با اشاره به اینکه  روز عید فطر نمادی برای تمام سال‌هاست تا سفره‌های دیگران را هم بنگیریم و سعی کنیم سفره‌ها با یکدیگر اختلافی نداشته باشند، گفت: انسان باتقوا کسی است که در سفره خود، دیگران را هم ببیند، فقط به فکر مال اندوزی نباشد به همسایگان و فقرا رسیدگی کند و در اموال خود برای فقرا سهم و حقی قائل شود.

 

آیت‌الله امامی کاشانی در ادامه با اشاره به حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز قدس با تشکر از حضور مردم گفت: این روز چه در داخل و چه در خارج بسیار باشکوه برگزار شد  که از همه تشکر می‌کنیم و می‌دانیم که این قدم‌ها مورد توجه حضرت ولی عصر (عج) است.

 

وی در خطبه های دوم نمازجمعه تهران با اشاره به قیام 15 خرداد گفت: در این روز برای شهدایی که در سال ۴۲ و به خصوص شهدایی که در ورامین کفن‌پوش به شهادت رسیدند، برای همه طلب علو مقام و برای خانواده‌هایشان صبر و اجر مسالت می‌کنم. برای برادر شهیدمان حجت‌الاسلام خرسند امام جمعه کازرون نیز که به شهادت رسید، نیز از خداوند اجر و صبر مسالت دارم

 

۱۲ شرط پمپئو ۱۲ آرزوی آمریکا در خصوص ایران است/چرا ترامپ به مذاکره اصرار دارد؟

روابط ایران و آمریکا مدتهاست به تنش بیشتری نسبت به سال‌های قبل کشیده شده و به همین دلیل سوال های زیادی در خصوص آینده این تنش‌ها در افکار عمومی ایجاد شده است. اینکه آیا بالاخره ایران و آمریکا با هم مذاکره خواهند کرد یا بین دو کشور تحرکات نظامی رخ خواهد داد؟ در این میان اخیراً وزیر خارجه آمریکا از ۱۲ شرط این کشور به منظور برقراری روابط عادی با ایران پا پس کشیده و تاکید کرد که حاضر به برگزاری مذاکرات بدون پیش شرط است از این رو خبرگزاری شبستان به سراغ «محمد حسن جعفری سهامیه» تحلیلگر مسائل اروپا و آمریکا رفته تا او به تحلیل این اتفاقات و آینده تنش میان ایران و آمریکا بپردازد. مشروح مصاحبه وی با شبستان را در زیر می خوانید:

 

سوال: چرا دولت آمریکا از ۱۲ شرط خود برای مذاکره پا پس کشیده است؟

نکته اصلی این است که دولت فعلی آمریکا طبق استانداردها و معیارهای شناخته شده در ایالات متحده فاقد یک استراتژی در سیاست خارجی،  در خاورمیانه و در رابطه با ایران است. این دولت هر شرط، هدف یا نکاتی که مطرح می کند نمی تواند آن را به استراتژی تبدیل کند و در نهایت باید گفت نکات مطرح شده در سیاست خارجی دولت ترامپ در مورد ایران یک آرزوست و آرزو کارایی ندارد.

ساختار سیاست در آمریکا و نهادهای پشتیبان سیاست در این کشور مانند اندیشکده‌ها، دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها یا نهاد های تولید کننده فکر همگی به این نتیجه رسیده‌اند که دولت ترامپ فاقد راهبرد و استراتژی خاصی در خصوص خاورمیانه و ایران است به همین دلیل آن شروط را از مذاکره با ایران پاک کرده است.

 

سوال: پس از آن 12 شرط چه می شود؟

آن ۱۲ شرط نبود بلکه ۱۲ آرزو بود که در واقعیت رنگ می بازد. آمریکا از دو سال گذشته در دولت ترامپ به آرزوهای خود در خصوص ایران دست نیافته است البته این به این معنی نیست که ایران آسیبی ندیده بلکه آنها به خاطر تحریم‌ها آسیب‌های کارسازی به ایران وارد کردند اما آن چیزی که آرزو داشتند برآورده نشد.

زیرا آن آرزوها برگرفته از واقع بینی نبود. زمانی که یک رویکرد بر اساس واقعیت نباشد بدون ساز و کار خواهد بود و در نتیجه راهبرد معلومی نخواهد داشت و مانند این 12 آرزو ناکام می ماند. این فقط تحلیل تحلیلگران ایرانی نیست بلکه تحلیلگران بزرگ دنیا نیز به این نتیجه رسیده اند که دولت ترامپ در دو سال گذشته نتوانسته است به آرزوهای خود در خصوص ایران دست یابد./

 

ایران درخواستی برای خرید اس-۴۰۰ نداشته است

یوری بوریسف، معاون نخست‌وزیر روسیه امروز اعلام کرد که روسیه هیچ درخواستی از سوی ایران برای خرید سامانه دفاع هوایی اس -۴۰۰ نداشته است.

 

طبق ترجمه ایسنا از خبرگزاری اسپوتنیک، وقتی از بوریسف درباره اینکه آیا مسکو چنین درخواستی از ایران دریافت کرده است یا نه، وی گفت: خیر.

 

همچنین این مقام روس درباره گمانه‌زنی رسانه‌ها گفت که «بگذارید خبر کذبشان نشر دهند».

 

بوریسف علاوه بر این درباره روابط ایران و روسیه گفت: همه چیز طبق روال است.

 

تلاش مسکو برای الحاق کشورهای اروپایی به اینستکس

اینستکس بهمن ۹۷ از سوی اتحادیه اروپا معرفی شد و در همان تاریخ با تعیین اعضای هیات مدیره و مدیر به ثبت رسید. مقر اینستکس در پاریس، فرانسه و ریاست آن بر عهده پر فیشر آلمانی، از مدیران پیشین کومرتس‌بانک و هدف اصلی ایجاد آن دادن امکانات به شرکت‌های کوچک و متوسط اروپایی است تا بتوانند مجاری متعارف مالی خود با ایران را حفظ کنند.

 

چندی پیش «پر فیشر» مدیر سازوکار ویژه مالی اروپا و ایران (اینستکس) در نشستی که با حضور فعالان اقتصادی، شرکت‌های تجاری، صاحبان سرمایه و مقام‌های دولت انگلیس در لندن برگزار شد از آمادگی این شرکت برای انجام اولین تبادل تجاری با همتای ایرانی خود در سریع‌ترین زمان ممکن خبر داد. در این نشست که به همت وزارت تجارت بین‌الملل این کشور و اتاق بازرگانی ایران و انگلیس برگزار ‌شد فیشر درباره عملکرد این سازوکار توضیحاتی را ارائه و به نگرانی شرکت‌های انگلیسی برای انجام مبادلات مالی با ایران پاسخ داد.

 

حالا در ادامه این مسیر یک دیپلمات روس اعلام کرد که مسکو در حال رایزنی با کشورهای اروپایی جهت ملحق شدن به ساز و کاری است که اروپایی ها برای تسهیل تجارت با ایران تاسیس کرده‌اند.

 

طبق خبر ایبنا از خبرگزاری اینترفاکس، «ولادیمیر چیزوف»، نماینده دائم روسیه در اتحادیه اروپا در گفت‌ و گویی با این خبرگزاری تصریح کرد روسیه در حال گفت‌ و گو با کشورهای اروپایی برای همکاری در ساز و کار موسوم به «اینستکس» است.

 

واشنگتن مخالفت خود را با این ساز و کارتجاری اعلام و به شرکت‌های اروپایی درباره تجارت با ایران هشدار داده است. تا کنون اینستکس به هیچ مبادله تجاری منجر نشده است. /

 

 

 

کد خبر 797582

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha