به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، هفته گذشته سیمبان گرگانی به نام «مرتضی منقوش» اهل روستای مریم آباد گرگان بر اثر حادثه دچار مرگ مغزی شد.
خبر اهدای عضو مرتضی 32 ساله، سیمبان گلستانی در روزهای گذشته از سوی شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان اطلاعرسانی شد.
بر اثر این اقدام انساندوستانه، « میرمحمد غراوی» سرپرست استانداری گلستان در پی درگذشت سیمبان وظیفه شناس استان پیامی صادر کرد.
سرپرست استانداری گلستان ضمن تسلیت به خانواده منقوش و تمجید از اقدام اهدای عضو پیکر جانباخته در این پیام تاکید کرد که «خبر سقوط و درگذشت نابهنگام مرتضی منقوش سیمبان شریف و خدوم گلستانی که در حین انجام وظیفه و در آخرین روز ماه مبارک رمضان و با زبان روزه جان به جان آفرین تسلیم کرد، موجب تالم و تاثر همگان شد.
بی شک خدمت در هر لباس و هر جایگاهی عزت آفرین است و مردم همواره قدردان خادمان و تلاشگران جامعه هستند و از آنان به نیکی یاد خواهند کرد.»
« رحمت قرهخانی» مدیر دفتر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق گلستان نیز گفت : متاسفانه وی پس از پنج روز بستری در مراکز درمانی در واپسین روزهای ماه مبارک رمضان به دیار باقی شتافت.
مدیر دفتر روابط عمومی شرکت توزیع نیروی برق گلستان ادامه داد: با رضایت خانواده وی، اعضای بدن این سیمبان گلستانی اهداء شد تا هموطنان نیازمند پیوند اعضاء دوباره به آغوش خانواده برگردند.
مراسم تشییع پیکر این سیمبان وظیفه شناس گرگانی که در روزهای گرم سال و در ماه مبارک رمضان برای خدمترسانی به مردم جان شیرین خود را از دست داده بود در روز گذشته برگزار شد و در کنار جوار امامزاده جعفر( علیه السلام) روستای ولیک آباد آرام گرفت.
پدر مرتضی منقوش میگوید: خوشحال هستم که از اینکه بتواند اعضای بدن فرزندم زندگی چند نفر دیگر را نجات دهد.
وی تصریح کرد: به دلیل مرگ مغزی پزشکان پیشنهاد دادند که اعضای بدن مرتضی اهدا شود و من به دلیل آنکه احساس میکردم که شاید مادر مرتضی رضایت نداشته باشد گفتم چند عضو از بدنش که ضروری است اهدا شود ولی مادر مرتضی گفت که هر چه مورد نیاز است اهدا شود.
منقوش میافزاید: خرسند هستیم که از اینکه اعضای بدن فرزند ما میتواند چند پدر و مادر دیگر را برای کسب سلامتی فرزندانشان شاد کند.
در استان گلستان در سال گذشته 60 اهدای عضو با رضایت خانواده انجام شده بود و در حال حاضر در استان گلستان 800 نفر نیاز به پیوند اعضا دارند.
امسال نیز خانواده مرتضی منقوش دومین نفری بودند که با اهدای اعضای فرزندشان به زندگی چند نفر جان دوبارهای بخشیند.
خانواده مرتضی منقوش دریای سخاوت خود را به روی خشکیده زندگی چند بیمار پیوند زدند و با این اقدام در مسیر فرهنگسازی صحیح اهدای عضو گام برداشتند.
شاید اگر مردم اطلاعات خود را نسبت به بیماران مرگ مغزی افزایش دهند اهدای عضو افرادی که دچار عارضه مرگ مغزی شدند برای خانواده این عزیزان آسانتر باشد.
در مرگ مغزی خونرسانی به مغز متوقف شده، اكسیژن رسانی به آن انجام نمیشود و مغز تمام کارکرد خود را از دست میدهد و دچار تخریب غیر قابل برگشت خواهد شد.
اگرچه پس از مرگ مغزی اعضای دیگر از جمله قلب، کبد و کلیه ها هنوز دارای عملکرد هستند اما به تدریج در طی چند روز آینده، از کار خواهند افتاد، بیمار مرگ مغزی نمیبیند، نميشنود، درد نميكشد، به هیچ یک از تحریکات خارجی پاسخی نمیدهد، نفس نميكشد و بدون استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی اكسيژن به فرد نخواهد رسید.
تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیت ها، تومورهاي مغز، عفونت های مغزی، خونریزی های داخلی مغز و همچنین سكته مغزی از علتهای اصلی مرگ مغزی بهشمار میرود.
هر گونه آسیب شدید به مغز می تواند منجر به تورم بافتی شود. از آنجاییکه مغز در یک فضای بسته (استخوان جمجمه) قرار دارد و جایی برای این افزایش حجم وجود ندارد، بر بخشهای پایین تر مغز (ساقه مغز) فشار آورده، مانع جریان گردش خون به قسمت های بالایی میشود و بیش از پیش مانع اكسیژن رسانی خواهد شد.
این فرایند ممكن است چند دقیقه یا چند روز به درازا بكشد. قلب به کمک دستگاه تنفس مصنوعی به فعالیت ادامه داده، به اعضای دیگر اكسیژن می رساند، در حالیكه بافت مغز و ساقه مغز كه وظیفه كنترل تنفس و ضربان قلب را بر عهده دارند از این ماده حیاتی(اكسیژن) محروم مانده، دچار مرگ میشوند.
امکان بهبودی و بازگشت بیمار مرگ مغزی به هیچ عنوان وجود ندارد و مواردی که شنیده اید فرد دچار مرگ مغزی شده و سپس بهبود یافته است، در واقع مرگ مغزی نبوده است این بیماران در کمای عمیق بوده ولی نزدیکان آنها و یا حتی گاهی برخی از پزشکان و پرستارانی که درباره تفاوت مرگ مغزی و کما اطلاعات کافی ندارند چنین برداشت نادرستی دارند.
نظر شما