ثبات در بازار طلا و ارز/اجرای رمزارز پیمان در آینده نزدیک

اجرای رمزارز پیمان در آینده نزدیک، ظرفیت ۸۷ میلیون تنی تولید سیمان، ایران و افغانستان به دنبال توسعه روابط با تهاتر کالا، ارزیابی فرصت‌های سرمایه گذاری در پسکرانه بندر امیرآباد برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (شانزدهم خرداد ماه) به شرح زیر است:

ثبات در بازار طلا و ارز

هر گرم طلای 18 عیار امروز (16 خرداد) 413 هزار و 684 تومان و هر انس طلا در بازارهای جهانی 1319 دلار ارزشگذاری شده است. قیمت هر گرم طلا در این ایام به دلیل تعطیلات تغییری نداشته و بازار در ثبات به سر می برد.

 

بر این اساس در بازار سکه نیز امروز (16 خرداد) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 555 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 470 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 565 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 670 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون و 10 هزار تومان ارزشگذاری شده است.

 

بنابراین گزارش، انواع ارز برای امروز (پنجشنبه 16 خرداد) در بازار آزاد به این صورت تعیین قیمت شده است که دلار 13 هزار و 350 تومان، یورو 15 هزار تومان، پوند انگلیس 16 هزار و 950 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 150 تومان، دلار استرالیا 9 هزار و 420 تومان، فرانک سوئیس 13 هزار و 400 تومان، یوان چین هزار و 940 تومان، درهم امارات 3 هزار و 640 تومان و لیر ترکیه 2 هزار و 310 تومان است. تعطیلات هفته منتهی به 17 خرداد در بازار ارز نیز تاثیر گذاشته و نرخ ها در این بازار نیز همانند بازار طلا ثابت مانده است.

 

ظرفیت ۸۷ میلیون تنی تولید سیمان

تولیدات ایران در حوزه سیمان به اندازه ای است که باعث شده است کشورمان در سال های اخیر به عنوان صادرکننده برتر در حوزه سیمان شناخته شود و در تولید سیمان نیز مقام چهارم جهان را دارا باشد جایگاهی که با برنامه ریزی متولیان پس از پیروزی انقلاب به دست آمده و کشورمان را به مقام اول تولید سیمان در خاورمیانه تبدیل کرده است.

 

همچنین کشورمان در صادرات سیمان رتبه اول در منطقه و رتبه ششم در جهان را دارد. صادرات هر تن سیمان نزدیک به ۳۰ دلار ارز آوری برای کشور دارد و در حال حاضر نزدیک به ۱۲ میلیون تن سیمان به کشور‌های همسایه و عضو CIS صادر می‌شود. از سال ۹۰ میزان تولید سیمان سالیانه ۲ میلیون تن افزایش داشته است و صنعت سیمان، جزو صنایع بزرگ و تاثیر گذار در اقتصاد کشور است.

 

بنابراین گزارش افزایش تولیدات در این حوزه باعث شده است تا براساس آمارهای وزارت صنعت، معدن وتجارت پیش بینی شود که سال 1398 به میزان 2 میلیون تن ظرفیت جدید در بخش سیمان مورد بهره برداری قرار گیرد که با احتساب ظرفیت 87 میلیون تنی در سال 2018 ، پیش بینی می شود، امسال به ظرفیت نزدیک به 90 میلیون تنی دست یابیم.

 

دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان در این باره به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «امسال همانند ۲ سال گذشته از نظر تحویل سیمان به بازار روند ثابتی داشته ایم و آمارها نشان می دهد که از نظر عرضه سیمان به جامعه مصرفی در شرایطی مطلوبی قرار داریم. کارخانجات با ۶۰ تا ۶۵ درصد از ظرفیت خود، درحال تولید سیمان هستند و دربرخی از مقاطع میزان تولید روند روبه رشدی داشته است و خوشبختانه ما تغییری به سمت روند نزولی تولید نداشته ایم.»

 

بنا به گفته «عبدالرضا شیخان» در استان تهران، چهار کارخانه سیمان فعالیت می‌کند که ۲ کارخانه در فیروزکوه و ۲کارخانه دیگر در جاجرود است. ظرفیت تولید سیمان کارخانه‌های کشور بالغ بر ۸۷ میلیون تن است که می‌تواند در رشد اقتصادی کشور تاثیرگذار باشد

 

همه چیز درباره رمز ارز پیمان/اجرای رمزارز در آینده نزدیک

حدود 2 سال است که شرکت‌ها و بانک‌های کشور در حال فعالیت و کسب تجربه در خصوص فناوری بلاکچین هستند و تقریبا اکثر شرکت‌های فناوری اطلاعات متعلق به بانک‌های کشور، در حال اجرای حداقل یک پروژه‌ی کوچک یا یک کار تحقیقاتی در این حوزه هستند.

 

سال گذشته با پیشنهاد برخی از متخصصان و فعالان صنعت، به فکر ایجاد هم‌افزایی بین تجارب شرکت‌ها و بانک‌ها در این حوزه افتادند تا بتوانند کار تحقیق و توسعه در حوزه بلاکچین را بین تعدادی از بانک‌های فعال و خصوصا شرکت‌های فناوری اطلاعات فعال در حوزه نظام بانکی متمرکز کنند با همین رویکرد، ایده ایجاد کنسرسیوم ققنوس برای تمرکز فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ای و تجربه‌اندوزی در بلاکچین مطرح شد؛ این ایده با استقبال خوبی همراه شد و بانک ملی، ملت، پارسیان، پاسارگاد و مجموعه شرکت‌های توسن همه‌ی تجاربی که داشتند را به‌صورت یک تیم مشترک در قالب چند کمیته به اشتراک گذاشتند و داستان ققنوس شروع شد.

 

بنابراین گزارش بر این اساس 10 بهمن سال گذشته در حاشیه هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام پرداخت، رمز ارز پیمان از سوی شرکت ققنوس با همکاری ۴ بانک پارسیان، پاسارگاد، ملی و ملت با پشتوانه طلا معرفی شد. «ولی الله فاطمی» مدیرعامل شرکت ققنوس در این مراسم با اشاره به بستر ایجاد شده تاکید کرد که ققنوس توانسته با کمک بانک‌های فوق یک بستر مطمئن و کارآمد برای عرضه توکن اولیه‌شان بسازد.

 

توکن اولیه بر اساس طلا صادر می‌شود. این شرکت به دنبال توکنیزاسیون املاک و اموال مازاد بانک‌ها است و در ادامه به دنبال فعالیت در سایر سرمایه‌های مالی است. توکن می‌تواند در قالب کیف پول در اختیار مردم قرار بگیرد و دارایی‌های منجمد را به چرخه اقتصاد وارد کند که بر اساس دغدغه کارشناسان به منظور جلوگیری از ایجاد تورم به دنبال خلق ارزش افزوده ملی در کشور با حمایت از تولید و کمک به اقتصاد کشور است.

 

حالا در ادامه روند به کارگیری از این رمزارز مدیرعامل بانک ملی ایران از اجرایی شدن رمز ارز پیمان با مشارکت این بانک به همراه بانک های ملت، پارسیان، پاسارگاد و یک شرکت خصوصی بر پایه طلا و در حوزه املاک خبر داده است.

 

ایران و افغانستان به دنبال توسعه روابط با تهاتر کالا

براساس آمار منتشر شده توسط سازمان گمرک ایران حجم معاملات تجاری ایران و افغانستان در سال 97 از لحاظ وزنی 18.64 درصد داشته و از نظر ارزشی نیز شاهد افزایش 8.92 را تجربه کرده است. طی زمان یاد شده ایران به همسایه شرقی‌اش 5.30 میلیون تن کالا به ارزش 2.46 میلیون دلار صادر کرده است.افغانستان نیز در این بازه زمانی 22 هزار و 673 تن کالا به ارزش 18.71 میلیون دلار به ایران صادر کرد.

 

همچنین در راستای توسع روابط دو کشور «رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت 11 خرداد دیداری با سفیر ایران در افغانستان داشت. وی در این دیدار با بیان اینکه بازار افغانستان مقصد تجاری مهمی برای کالا‌های ایرانی به شمار می‌رود، تصریح کرده است: «افزایش صادرات به خصوص به کشور‌های همسایه از برنامه‌های ما در حوزه تجارت خارجی است و افغانستان در این زمینه جایگاه ویژه‌ای دارد.»

 

وزیر صنعت، معدن و تجارت بر گسترش مراودات تجاری میان دو کشور تأکید کرده و گفته است: «از شرکت‌های صادراتی در این حوزه حمایت می‌کنیم.»

 

سفیر ایران در افغانستان نیز در این دیدار از تمایل تجار و بازرگانان دو کشور برای گسترش مبادلات تجاری خبر داده و گفته است: «ایران یکی از مهمترین مقاصد وارداتی برای تأمین کالا‌های افغانستان است و کمک‌های فنی و مهندسی ایران برای ساخت زیرساخت‌ها در افغانستان نیز حوزه مهم دیگری است.»

 

تهران و کابل حالا به دنبال توسعه روابط در قالب یک برنامه جامع روش تهاتر کالا را با جدیت بیشتر دنبال می کنند. در همین رابطه عضو هیئت مدیره اتاق مشترک بازرگانی ایران و افغانستان گفته است: «صرف‌نظر از تحریم‌ها، مشکلات دادوستد و روابط مالی از عمده‌ترین مسائلی است که مانع توسعه روابط ایران و افغانستان می‌شود بنابراین بانک مرکزی ایران و افغانستان باید مدیریت نظام بانکی را به نحوی ترتیب دهند که فعالان تجاری در روند فعالیت خود با مشکل مواجه نشوند. زیرا در حال حاضر پرسشی که برای صادرکنندگان ایرانی مطرح است این است که اگر جنسی را صادر کنند، پول آن قرار است به چه شکل به کشور برگردد؟»

 

ارزیابی فرصت‌های سرمایه گذاری در پسکرانه بندر امیرآباد

فرهاد دژپسند، وزیر اقتصاد و امور دارایی با حضور در منطقه ویژه اقتصادی بندرامیرآباد از توانمندی‌ها و ظرفیت‌های این بندر بازدید کرد.

 

وزیر اقتصاد و امور دارایی قرار است در این بازدید با حضور در مناطق عملیاتی بندرامیرآباد از امکانات بندری، دریایی و لجستیکی، نحوه تخلیه و بارگیری و از سرمایه گذاری‌های واقع در اراضی پسکرانه این بندر بازدید کند.

 

آغاز به کار بانک کونلون چین در ایران

«پدرام سلطانی‌»، نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و بازرگانی ایران در پست توییتری‌اش نوشت: بانک کونلون⁩ چین اعلام کرده است که تا پایان سال جاری میلادی معاملات بانکی خود را با ⁧ ایران⁩، تنها با استفاده از یوان ⁧چین⁩ و با رعایت کامل تحریم‌های آمریکا در خصوص کالاها، اشخاص، شرکت‌های حمل و نقل و بانک‌ها، ادامه خواهد داد.

 

تغییر بنیادی در کانال انتقال سیاست پولی با عملیات بازار باز

«عبدالناصر همتی» در یادداشتی در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی اینستاگرام نوشت: تا به امروز، چون بانک مرکزی اجازه خرید اوراق دولتی را نداشت، نرخ این اوراق در معاملات بین کنشگران بازار تعیین می شد و بدیهی است که نرخ، شامل درجه ای ازهزینه های ریسک و تنزیل بود. با ورود بانک مرکزی و عملیات بازار باز، این هزینه ها کاهش یافته ونرخ تنزیل بین بانک ها نیز در محدوده نرخ سیاست گذاری بانک مرکزی قرار می گیرد.

 

رئیس شورای پول و اعتبار افزود: بدیهی است برای انجام عملیات بازار باز به حجمی ازاوراق دولتی نیاز است، چون که پس از اجرایی شدن این ابزار، بدون خرید اوراق، هیچ نقدینگی به بانک ها اعطا نخواهد شد. لذا، وجود اوراق شرط لازم این عملیات است. ولی به معنای موظف کردن دولت برای انتشار اوراق نیست.

 

همتی تاکید کرد: بنابرین دولت بر اساس نیازهای بودجه ای خود و با توجه به وضعیت چرخه اقتصاد و ضرورت پایداری مالی و بدهی خود باید به انتشار اوراق دست بزند.

 

رئیس کل بانک مرکزی افزود: هدف اصلی و کلیدی چرخش سیاستی به عملیات بازار باز و کنترل نرخ سود کوتاه مدت، کنترل تورم است. چرا که کنترل کل های پولی (ترازنامه بانک مرکزی) در دهه های اخیر، نتوانسته به نحو پایدار تورم را کنترل کند./

کد خبر 797523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha