به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، نادر ذاکری، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی در جمع فعالان صنایع دستی گیلان از جمله جاذبههای فرهنگی و اقتصادی این استان را صنایع دستی عنوان و اظهارکرد: امسال رویکرد ویژهای با هدف حمایت، توسعه و صادرات صنایع دستی در اولویت برنامه توسعه اقتصادی قرار دارد.
وی به مراحل تولید صنایع دستی اشاره کرد و افزود: طراحی، تولید، حمل و نقل، عرضه و فروش محصولات فرآیندی است که در صنایع دستی انجام میشود.
ذاکری با بیان اینکه برنامهریزیهای ویژهای در زمینه طراحی و تولید صنایع دستی صورت گرفته است، تصریح کرد: تولید فاخر و کاربردی در صنایع دستی را داریم، اما در عرضه محصولات با مشکلاتی مواجه هستیم.
معاون صنایع دستی میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اینکه گیلان 90 رشته صنایع دستی دارد، بیان داشت: حدود 40 رشته صنایع دستی از وضعیت مناسبی در استان برخوردارند.
وی چادرشب و نمدمالی را از صنایع دستی منطقه چابکسر نامید و خاطرنشان کرد: لباسهای محلی این منطقه دارای ویژگی منحصر بهفردی است.
ذاکری به سرمایهگذاری در صنایع دستی بامبو در لاهیجان اشاره کرد و ابراز داشت: کارگاه بامبو در منطقه لیالستان لاهیجان راهاندازی شده و هنرمندان در حال فعالیت هستند.
وی مرواربافی را از صنایع دستی آستانه اشرفیه معرفی کرد و یادآور شد: هنرمندان بسیاری در این منطقه در زمینه مروارید بافی فعالیت دارند.
ذاکری، ایجاد بازارچههای دائمی صنایع دستی در نقاط مختلف گیلان را از دیگر برنامههای اساسی مسئولان ذکر کرد و یادآور شد: طرح مطالعاتی هفت بازارچه صنایع دستی در گیلان انجام شده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی گیلان با بیان اینکه زیرساخت بازارچههای صنایع دستی در شهرستانهای انزلی و صومعهسرا آماده شده است، اظهار داشت: این بازارچهها تا پایان سال آینده به بهرهبرداری میرسند.
وی از اختصاص اعتبارات برای مطالعه، آمادهسازی زیرساخت و راهاندازی بازارچه صنایع دستی در چهار شهرستان گیلان خبر داد و افزود: زیرساخت این بازارچهها تا پایان سال جاری به اتمام میرسد.
پایان پیام/
نظر شما