پیش بینی قیمت دلار تا شهریور ۹۸/ادامه روند کاهشی نرخ دلار

قیمت دلار در چند هفته اخیر به دلیل شرایط اقتصادی و سیاسی روند نزولی به خود گرفته است و به اعتقاد کارشناسان این حوزه روند کاهشی دلار همچنان ادامه دارد و در بدترین حالت ثابت می ماند و بعید به نظر می رسد که روند افزایش داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، از ابتدای سال تاکنون با وجود اینکه نرخ ارز در برخی روزها روند صعودی داشته اما مانند سال گذشته رشد آنچنانی قیمت در این بازار نبوده ایم و سیاست های اعمالی از سوی دولت و در راس آنها بانک مرکزی باعث شده است تا شوک های قیمتی در این بازار تحت کنترل باشد.

 

بنابراین گزارش، ابلاغ سیاست های جدید بانک مرکزی برای بازگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی کشور نیز باعث شده بود تا در هفته های گذشته شاهد کاهش قابل ملاحظه ای در قیمت انواع ارز باشیم. این روند کاهشی را نیز در چند روز اخیر نیز شاهد بودیم و کارشناسان اقتصادی بر این باور هستند این کاهش در قیمت به دلیل شرایط اقتصادی و سیاسی بوده است و این روند ادامه دار خواهد بود.

 

در همین رابطه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به خانه ملت گفته است: «علت اصلی روند کاهشی نرخ دلار، به مسائل سیاسی بر می‌گردد. روند کاهشی دلار همچنان ادامه دارد و در بدترین حالت ثابت می ماند و بعید به نظر می رسد که روند افزایش داشته باشد.»

Image result for ‫حمید گرمابی‬‎

«حمید گرمابی» اضافه کرده است: «تا زمانی که شرایط سیاسی و اقتصادی کشور با ثبات باشد، روند کاهشی ادامه دارد، از سوی دیگر تنش های بین المللی و منطقه ای تعدیل شده است و دیگر اثری از فشار بیرونی بر اقتصاد کشور نیست. با تلاش هایی که در سطح دنیا صورت گرفته است، تنش های منطقه ای و بین المللی علیه ایران کاهش یافته است و همین تعدیل تنش تاثیر مستقیمی بر کاهش نرخ ارز داشته است.»

 

بنا به گفته این نماینده مجلس شورای اسلامی سفر نخست وزیر ژاپن به ایران از دیگر دلایل سیاسی کاهش نرخ دلار است و مادامی که تنش‌های سیاسی علیه ایران در سطح بین المللی کاهش یابد و خاورمیانه از ثبات بیشتری برخوردار شود، روند نرخ ارز کاهشی یا نهایت ثبات قیمت ادامه دارد.

 

این گزارش می افزاید: قیمت دلار تا سه ماه آینده در صورتی که تحول سیاسی خاصی رخ ندهد، در کانال ۱۳ هزار تومان باقی می‌ماند که در تایید این موضوع «مرتضی ایمانی‌راد»، اقتصاددان در یادداشتی در اینستاگرام خود نوشته است: «در چند روز اخیر قیمت دلار کاهش نسبتا زیادی را تجربه کرد. دلایل این کاهش قابل توضیح است.»

 

وی اضافه کرده است: «اول، نرخ دلار در اثر تحریم‌های آمریکا و به خصوص لغو تمدیدهای ۸ کشور افزایش یافت و به بالای ۱۵ هزار تومان رسید. بر اساس محاسبات محدود و شواهد موردی به نظر می‌رسد که بازار واقعی ارز ایران کشش قیمت بیش از ۱۵ هزار تومان را ندارد و بنابراین خریدها در این نقطه به مرحله اشباع می‌رسند و بیشتر آنها متوقف می‌شوند به همین دلیل کسانی که دلار را به مقصود سرمایه‌گذاری خریده اند، وارد بازار شده و دلارهای خود را می‌فروشند. این مساله نه تنها برای افزایش دلار سقف می‌گذارد، بلکه افکار عمومی را هم برای کاهش آماده میک‌ند. بنابراین اینجا ما با یک پدیده تکنیکال مواجه هستیم.»

این کارشناس اقتصادی تصریح کره است: «دوم، بانک مرکزی با شناخت از این محدوده و با اطلاع از اینکه بخشی از ارزهای صادرات غیر نفتی وارد کشور می‌شود و در ضمن با تزریق موردی ارز به کاهش ارز کمک شایان توجهی کرد. اینکه وزن این اقدام بانک مرکزی چقدر است، کسی نمی‌داند. ولی به نظر می‌رسد که عامل اول نقش مهم‌تری در کاهش دلار داشته است.»

 

ایمانی‌راد متذکر شده است: «سوم، آمریکا از موضع تهدید خارج شد و با نفی هر گونه تمایلی برای جنگ پیشنهاد مذاکره را در چندین نوبت به ایران داد. ایران هم به طور مشروط مذاکره را پذیرفت. از قبل هم مشخص بود که آمریکا نیروی زیادی نمی‌خواهد روی ایران بگذارد و برای ترامپ نتیجه‌گیری و استفاده سیاسی برایش بسیار مهم است. این پیشنهادها وقتی به طور علنی بین شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن و ترامپ انجام شد، بازار ارز ایران خیلی سریع به آن واکنش نشان داد.»

 

وی عنوان کرد: «چهارم، با رها کردن قیمت گذاری ارزهای حاصل از صادرات غیر نفتی بخشی از این ارزها وارد کشور شدند و عرضه ارز را بیشتر کرد. این مساله فشار را بر قیمت دلار بیشتر کرد.»

 

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: «آیا قیمت دلار در سطحی که کاهش یافته، باقی می‌ماند؟ پاسخ منفی است. قیمت دلار همان طور که در دو روز گذشته نشان داد کماکان تمایل به افزایش دارد. ولی چون افزایش عرضه ارز با سیاست جدید بانک مرکزی و ادامه شایعات و تلاشها برای مذاکره ادامه خواهد یافت، احتمال برگشت دلار به پانزده هزار تومان بسیار ضعیف است. قرار گرفتن قیمت زیر ۱۳ هزار تومان هم شرایط خاصی می‌خواهد. در مجموع می‌توان پیش بینی کرد که قیمت دلار تا سه ماه آینده در صورتی که تحول سیاسی خاصی رخ ندهد، در کانال ۱۳ هزار تومان باقی می‌ماند.»

 

بنابرگزارش شبستان ارزیابی قیمت ها در بازار نیز تاییدی بر این سخنان کارشناسان اقتصادی است به طوری که 12 خرداد در بازار آزاد دلار 13 هزار و 550 تومان، یورو 15 هزار و 450 تومان، پوند 17 هزار و 150تومان، درهم امارات 3731 تومان، فرانک سوئیس 13 هزار و 693 تومان، دلار استرالیا 9 هزار و 509 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 140 تومان، لیر ترکیه 2351 تومان، یوان چین 1985 تومان بود.

 

این قیمت ها در 13 خرداد در بازار آزاد به این صورت بود که دلار با قیمت 13 هزار و 250 تومان، یورو با قیمت 15 هزار و 100 تومان، پوند انگلیس با قیمت 17 هزار تومان، دلار کانادا با قیمت 9 هزار و 980 تومان، دلار استرالیا با قیمت 9 هزار و 350 تومان، یوان چین با قیمت هزار و 950 تومان، درهم امارات با قیمت 3 هزار و 670 تومان و لیر ترکیه با قیمت 2 هزار و 310 تومان معامله می شد. مقایسه قیمت ها در این 2 روز حاکی از کاهش 250 تومانی در قیمت دلار دارد.

 

این در حالی است که 14 خرداد در بازار آزاد دلار 13 هزار و 350 تومان، یورو 15 هزار تومان، پوند 16 هزار و 950 تومان، درهم 2310 تومان، لیر 3640 تومان، یوان چین 1940 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 150 تومان، دلار استرالیا 9420 تومان و کرون سوئد 1418 تومان بود. هرچند که در این روز نسبت به روز گذشته شاهد افزایش قیمت دلار هستیم اما با این وجود قیمت این ارز نسبت به روز اول هفته کمتر بوده است.

 

بنابر گزارش شبستان با بررسی قیمت های این چند روز و تحلیل ها و پیش بینی های کارشناسان اقتصادی می توان این نتیجه را گرفت می توان به روند کاهشی قیمت دلار امیدوار بود./

کد خبر 797469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha