هفته دولت؛ اتصال بزرگراه همت به کرج/خرید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تنی گندم تاکنون

هفته دولت؛ اتصال بزرگراه همت به کرج، تولید ۵۰۰ تنی زعفران در سال جاری، شهریور اجرای طرح پرداخت الکترونیکی عوارض در همه آزادراه ها، خرید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تنی گندم تاکنون برخی از اخبار اقتصادی امروز است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (پانزدهم خرداد ماه) به شرح زیر است:

وقتی استارت آپ ها به کمک بازار مسکن می روند

وزارت راه و شهرسازی در ادامه اقدامات خود برای ساماندهی بازار مسکن قرار است برای دسترسی آسان مالک و مستاجر به همدیگر بنگاه‌های استارت آپی معاملات مسکن ایجاد کند. وزیر راه و شهرسازی در این رابطه به خانه ملت گفته است: «این بنگاه‌های استارت آپ ارتباط میان مالک و مستاجر را به خوبی برقرار و نظام‌بخشی و نظام‌مندی مناسبی را در دسترسی آسان مالک و مستاجر به همدیگر ایجاد می‌کنند.»

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مذاکرات اولیه برای فعالیت استارت آپ معاملات مسکن با معاونت علمی و فرهنگی رئیس جمهور و وزارت ارتباطات در حال انجام است، اضافه کرده است: «معاملات مسکن سازمان یافته می شود.»

 

چابک سازی ساختارهای مالی با فروش دارایی های مازاد بانک ها

اموال و املاک مازاد بانک ها سرمایه های قفل شده ای هستند که می توان با فروش آنها بخشی از کمبودهای منابع بانک ها را جبران کرد. اموال و املاک مازاد بانکی از جمله مواردی است که می‌تواند در بسیاری از فاکتور‌های اقتصادی مانند تورم و افزایش ارائه تسهیلات تاثیر گذار باشد.

 

دارایی های مازاد بانک ها از جمله معضلاتی است که منجر می شود سیستم و نظام بانکی در تخصیص منابع به متقاضیان تسهیلات بانکی به کندی عمل کند بر همین اساس «فرهاد دژپسند»در آغاز فعالیتش در وزارت اقتصاد در دستوری فوری معاون بانک، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد را مکلف به پیگیری پروژه واگذاری اموال مازاد بانک ها کرد تا شرکت ها، املاک و بنگاه های اقتصادی نظام بانکی کشور هر چه سریع تر به بخش تولید و خصوصی بپیوندد.

 

در ادامه تلاش های وزیر اقتصاد در این زمینه 12 خرداد دژپسند طی جلسه ای با مدیران عامل بانک‌های دولتی در محل وزارت اقتصاد برگزار شد با تاکید بر اینکه برنامه واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد بانک‌ها باید تا انتهای سال ۱۳۹۸ به سرانجام برسد از مدیران عامل بانک‌های دولتی خواست، برنامه مدون واگذاری‌ها شامل زمان‌بندی و شیوه‌های واگذاری اموال و دارایی‌های مازاد خود را به معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت‌های دولتی این وزارتخانه ارائه دهند.

 

 وزیر اقتصاد با بیان اینکه واگذاری این اموال می‌تواند به شیوه‌های مختلف از جمله فروش مستقیم، اجاره به شرط تملیک، واگذاری مدیریت، ETF (صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله در بورس) و یا هر شیوه مناسب دیگری صورت گیرد، از طراحی و تصویب شیوه‌های جدید واگذاری، توسط هیات عالی واگذاری ظرف روزهای آینده خبر داد که می‌تواند مورد استفاده بانک ها نیز قرار گیرد.

 

دژپسند همچنین از تصویب امکان واگذاری شرکت‌ها و اموال مازاد بانک ها در قالب قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی بواسطه پیگیری‌های وزارت اقتصاد خبر داد و گفت: «به این ترتیب، تسهیل بیشتری در اجرای تکلیف قانونی بانک‌ها برای واگذاری اموال مازاد آنها ایجاد می‌شود.»

 

وی همچنین با اشاره به تملیک برخی بنگاه‌های زیانده و حتی ورشکسته در قبال مطالبات از سوی بانک‌ها اظهار داشت: «به نظر من، بانک‌هایی که ناچار از تملیک این گونه بنگاه‌ها شده‌اند، می‌توانند با بهره‌گیری از تیم‌های تخصصی کارآفرین، نسبت به ساماندهی و سپس واگذاری این بنگاه‌ها اقدام کنند و از این طریق ضمن احیای مطالبات خود، سود بیشتری نیز تحصیل کنند.»

 

این در حالی است که سال گذشته نیز با تصدی پست ریاست بانک مرکزی از سوی «عبدالناصر همتی» این موضوع در قالب اصلاح نظام بانکی بار دیگر مورد تاکید قرار گرفت و او به بانک‌ها تاکید کرد که به زودی باید نسبت به فروش اموال مازاد خود اقدام کنند.

 

در کنار این دو نهاد فروش اموال مازاد و شرکت‌های بانک‌ها از سوی نمایندگان مجلس شورلی اسلامی نیز تصویب شد و بانک‌ها موظف شدند به این شکل، ضمن خروج از بنگاه‌داری، اموال مازاد خود را نیز به فروش برسانند در همین رابطه سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مهلت وزارت اقتصاد به بانک ها برای فروش اموال مازاد تا پایان سال 98 به خانه ملت گفته است: «فروش این اموال مصوبه قانونی مجلس است که در قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و ارتقای نظام مالی کشور بر آن تاکید شده است که در این راستا بانک ها باید املاک تملیکی و مازاد بر نیاز خود را بر مبنای قیمت پایه مزایده، با وضعیت موجود و به صورت نقدی و نقد و اقساط به فروش برسانند.»

 

پرداخت مطالبات گندم کاران تا ۱۵ روز/خرید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تنی تاکنون

در آخرین اخبار از میزان خرید تضمینی گندم از کشاورزان معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که تاکنون ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده و ۳.۵ میلیارد تومان پول آن پرداخت شده است. از آخرین روزهای فروردین  در استان‌های گرمسیر و نیمه گرمسیر، خرید تضمینی گندم را از کشاورزان شروع کردیم که سیلوهای کشور، این گندم‌ها را دریافت می‌کنند.

 

وزارت جهاد کشاورزی به نقل از «عبدالمهدی بخشنده» آورده است: «با این خرید تضمینی امسال  همانند چهار سال متوالی، در تولید گندم خودکفا می‌شویم و کل گندم مصرفی از تولید داخل است.»

 

بنابراین گزارش در خصوص میزان خرید تضمینی گندم و روند پرداخت مطالبات گندم کاران عضو هیات رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی به خانه ملت گفته است: «روند پرداخت مطالبات کشورزان در مقایسه با سال گذشته شرایط بهتری دارد«.

 

«علی اکبری» با بیان اینکه مطالبات کشاورزان گندم کار که محصول خود را به صورت تضمینی به فروش رسانده‌اند بعد از گذشته 2 تا 3 هفته پرداخت می‌شود، گفته است: «تاخیر دو هفته‌ای موجود در زمینه پرداخت مطالبات کشاورزان به دلیل طی شدن روند در سیستم مالی و حسابداری است.»

 

طرح پرداخت الکترونیکی عوارض در ۱۰ آزادراه کشور/شهریور اجرای طرح در همه آزادراه ها

طرح پرداخت الکترونیکی عوارض در آزادراه‌های تهران–ساوه، قزوین–زنجان، تهران–قزوین، تهران–قم از ۲۸ اسفندماه سال گذشته آغاز شده است. با راه‌اندازی این طرح باجه‌های موجود در ایستگاه‌های عوارضی فعلی حذف شده و مسیر تردد در آزادراه‌های کشور باز می شود و مسافران می‌توانند برای پرداخت عوارض به صورت الکترونیکی از طریق پرداخت موبایلی، باتوقف، بی‌واسطه و پرداخت از طریق برچسب، اقدام کنند.

 

 بنابراین گزارش، طرح الکترونیکی کردن عوارض آزادراه‌ها با برچسب‌های الکترونیکی پرداخت عوارض  که پیش از این اجرا شده بود، هماهنگ شده است. در این طرح طبق هماهنگی‌هایی که با بانک مسکن انجام شده و شماره‌ها و پلاک‌هایی که پیش از این تگ خریداری کرده بودند از طریق ارتباط با این طرح می‌توانند عوارض خود را با خرید اعتبار پرداخت کنند. متقاضیان می‌توانند با اپلیکیشن‌های مختلف از جمله آنی‌رو و کیپاد عوارض خود را پرداخت کنند.

 

بنا به گفته معاون توسعه آزادراه‌های شرکت ساخت و توسعه زیربنا‌های حمل و نقل کشور «در مرحله اول میزان خطا در اجرای الکترونیکی کردن عوارض زیر یک درصد بوده و ما بعد از صفر کردن ایرادات سعی خواهیم کرد این طرح را در تمام آزادراه‌های کشور اجرا کنیم. در مرحله بعد آزادراه تهران – پردیس، قزوین – رشت، تبریز – زنجان، کنارگذر مشهد، قم، کاشان، اصفهان، مشهد – بافق و ساوه – سلفچگان  اجرا می کنیم.»

 

«سید حسین میرشفیع» اضافه کرده است: «در تمام آزادراه‌های کشور مرحله نصب تجهیزات و برداشتن باجه‌های دریافت عوارض آغاز شده و با همکاری‌های بخش خصوصی و مرحله به مرحله اجرای طرح الکترونیکی کردن را آغاز می‌کنیم. تا پایان تیر ماه تمام آزادراه‌های کشور مجهز به الکترونیکی کردن عوارض می‌شوند و طبق تفاهم‌نامه‌ای که با شرکت‌های مختلف منعقد کرده‌ایم اجرای این طرح نقش بسیار مؤثری در کاهش ترافیک‌های جاده‌ای، کاهش مصرف سوخت و کاهش هزینه تهیه کاغذ دارد.»

 

در ادامه اجرای این طرح در دیگر آزادراه های کشور قرار است تا پایان تیر این طرح در تمامی بزرگراه های کشور اجرا شود و با جمع شدن عوارضی‌های سنتی در آزادراه‌های قزوین - رشت، تهران - پردیس، ساوه - سلفچگان، قم - کاشان، کاشان - اصفهان، ارومیه - تبریز، زنجان - تبریز، کنارگذر مشهد، باغچه - مشهد و بندرعباس - شهید رجایی، تا پایان تیر عوارض عبور از این آزادراه‌ها بصورت الکترونیکی دریافت می‌شود.

 

تولید ۵۰۰ تنی زعفران در سال جاری

ایران با تولید ۹۳ درصدی از مجموع تولید جهانی در مقام نخست تولید زعفران در جهان قرار دارد. کشورمان با متوسط تولید ۹۰ تا ۹۳ درصد از مجموع تولید جهانی زعفران (بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن در سال) در این زمینه مقام اول را داراست. اسپانیا با تولید متوسط ۲۵ تن، مقام دوم و کشورهای هندوستان، جزایر اسپرون روسیه، سنگاپور، مالزی، ژاپن، تایوان، چین، فرانسه، ایتالیا، آلمان، استرالیا و یونان با تولید متوسط ۲۵تن، مجموعاً مقام سوم را به خود اختصاص می‌دهند.

 

بر اساس آمار گمرك ايران بیشترین حجم صادرات زعفران ایران به ترتیب اولولیت به کشورهای امارات متحده عربی، اسپانیا، چین، عربستان سعودی، هند، سوئد، هنگ کنگ، ایتالیا، تایوان و قطر است و در حال حاضر به پنج قاره و 46 نقطه از جهان زعفران صادر می شود. همچنین براساس آمار ۱۲ ماهه گمرک در سال ۹۷ صادرات زعفران نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد رشد داشته است و در خصوص صادرات امسال، گمرک آماری ارائه نکرده است که بتوانیم نسبت به مدت مشابه سال قبل آن را مقایسه کنیم.

 

بنابراین گزارش با این وجود بر اساس شواهد موجود حجم صادرات زعفران نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است صادراتی که به دلیل افزایش تولید این محصول در کشور بوده است و حالا با توجه به شرایط مساعد اقلیمی پیش بینی می‌شود که تولید زعفران به ۵۰۰ تن برسد.

 

تلاش های کمیته تعیین نرخ اجاره بها برای ساماندهی بازار مسکن

چندی پیش وزارت راه و شهرسازی برنامه ای برای کاهش التهاب بازار اجاره بها تدوین کرده است. 20 اردیبهشت ماه رابطه مدیرکل دفتر سرمایه‌گذاری و اقتصاد مسکن با اعلام این خبر به تسنیم گفته بود که این برنامه از هفته بعد از آن اجرا می شود.

 

«عباس فرهادیه» گفته بود: «از 45 روز دیگر تازه فصل جابجایی‌ها آغاز می‌شود، اما متاسفانه یک جو روانی ایجاد شده مبنی بر این قیمت مسکن 2 برابر شده و به تبع آن نرخ اجاره مسکن نیز دو برابر شود. برخی دوستان دارند به این موضوع دامن می‌زنند و بنده هم نمی‌دانیم اینها چه کسانی هستند. آمار 27 ساله نشان می‌دهد هیچگاه این اتفاق نیفتاده یعنی هیچ‌وقت یک به یک افزایش نرخ اجاره با افزایش قیمت مسکن روی نداده است.»

 

وی ادامه داده بود: «ما می‌ توانیم در این روند تاثیر بگذاریم؛ دو بحث داریم ورود و تاثیر اما ورود دولت و وزارت راه و شهرسازی به بحث اجاره و مبلغ آن درست نیست. هر جا وارد شده‌ایم حتما در اکثر موارد نتیجه آن خوب نشده است. وظیفه دولت ورود به این قضیه نیست، بالاخره بازار در جایی به تعادل می‌رسد اما کجا می‌توانیم کمک کنیم که این مهم است. در این رابطه قانون داریم؛ قانون اجاره، اجاره به شرط تملیک، اجاره‌داری 10 ساله و 5 ساله داریم. این قوانین دو سال اجرا شده اما به دلیل رانت و فساد ناشی از آن متوقف شده است.»

 

این مقام مسئول وزارت راه و شهرسازی تاکید کرده بود: «برای دهک‌های یک و دو که خیلی ضعیف هستند و با اجاره‌بها خیلی درگیر هستند، سیستم‌های حمایت را دنبال کنیم اما برای اقشار دیگر جامعه چند برنامه را در حال پیگیری هستیم. چند برنامه داریم که می‌تواند التهاب را در بازار اجاره بها کاهش می‌دهد که تا اواخر هفته آینده نهایی شده و درباره آن اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهیم داد. از رسانه‌ها می‌خواهیم به این موضوع کمک کرده و سینرژی (هم‌افزایی) ایجاد کنند.»

 

حالا با آغاز فصل جابه جایی ها که از انتهای اردیبهشت ماه شروع و تا چند روز ابتدایی مهرماه ادامه دارد مدیرکل دفتر اقتصاد و سرمایه‌گذاری مسکن اقداماتی که کمیته تعیین نرخ اجاره بها برای ساماندهی این بازار تاکنون انجام داده است را تشریح کرد.

 

سرانجامی بر اتصال بزرگراه همت به کرج/هفته دولت افتتاح پروژه

قرار است اتوبان همت به کرج متصل شود و باری از روی دوش ترافیک محور تهران - کرج بردارد اما این پروژه با گذشت چند سال به اتمام نرسیده است. کلنگ احداث امتداد پروژه بزرگراه همت به کرج با نیت حل معضل ترافیک میان دو کلانشهر تهران و کرج به زمین زده شد، فاز نخست این پروژ به بهره برداری رسید ولی اتوبان همت هنوز به کرج نرسیده تغییر مسیر داد و همین موضوع در کندی به بهره برداری رسیدن این پروژه بی تاثیر نبود.

 

بنابراین گزارش اواسط سال گذشته مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز با اشاره به اینکه پروژه امتداد اتوبان شهید همت تا کرج دارای سه قطعه است که قطعات اول تا سوم آن به ترتیب ۹۵، ۹۲ و ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد در گفتگویی با مهر درباره این پروژه گفته بود: «این پروژه با همه توان در حال اجرا است و درمجموع ۸۷ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.»

 

«تقی رضایی» با اشاره به وضعیت تملک پلاک‌های شهرک المهدی است، عنوان کرده بود: «واحدهای در مسیر راه این پروژه نیازمند تملک است و با همکاری و هماهنگی‌های انجام‌شده با وزارت راه و شهرسازی ۳۵ میلیارد تومان برای تملک واحدهای شهرک المهدی و بازگشایی مسیر اتوبان شهید همت اختصاص یافت.»

 

مدیرکل راه و شهرسازی استان البرز اعلام کرده بود که پروژه همت تا پایان سال 97 بهره‌برداری می‌شود اما با پایان سال 97 همچنان این پروژه به بهره برداری نرسیده است اما در تازه ترین اخبار در این باره گویا قرار است اتصال بزرگراه شهید همت به بزرگراه شمالی کرج و امتداد آن به اتوبان کرج- قزوین هفته دولت انجام شود./

 

 

 

 

کد خبر 797443

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha