وقتی استارت آپ ها به کمک بازار مسکن می روند

وزارت راه و شهرسازی در تلاش است در سال جاری بازار مسکن را با تدوین سیاستهای منسجم ساماندهی و رونق ببخشد و در این مسیر از امکانات روز نیز بهره ببرد از این رو قرار است با هدف دسترسی آسانتر مالک و مستاجر بنگاه‌های استارت آپی معاملات مسکن ایجاد شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سه عامل پشتیبان، مشوق و تسهیل کننده در کنار تکمیل ۴۰۰ هزار واحد جدید و واگذاری و عرضه زمین با رویکرد وزارت راه و شهرسازی برای رونق بازار مسکن است. در کنار این موارد این وزارتخانه افزایش وام مسکن از ۶۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان و افزایش ۲ برابری برای زوجین و انتقال به خریدار را نیز مدنظر قرار داده است.

 

بنا به گفته وزیر راه و شهرسازی «هدف و برنامه وزارت راه و شهرسازی کاهش قیمت تمام شده مسکن است. هدف گذاری این وزارتخانه این است که قیمت مصالح ساختمانی کاهش پیدا کند و به دنبال آن زمینه ایجاد تعادل در بازار مسکن فراهم شود. همچنین برای متعادل سازی بازار مسکن افزایش تسهیلات از برنامه های ما است. ایجاد تعادل در جریان عرضه و تقاضای مسکن از وظایف وزارت راه و شهرسازی است و ایجاد این تعادل تنها در شرایطی رخ می دهد که جریان تولید مسکن برای جامعه هدف رونق بگیرد و برای این هدف بخش خصوصی هم فعال شود اما در حال حاضر بازار مسکن تحت تاثیر شرایط اقتصادی کشور است.»

 

همچنین تعادل دربخش عرضه و تقاضا با رویکرد دائمی شدن تولید مسکن با ارزیابی نیاز سالانه یک میلیون مسکن برای خانه اولی‌ها در اولویت وزارت راه و شهرسازی قرار دارد در همین رابطه چندی پیش «محمد اسلامی» به دنبال اجرای سیاست های خود در حوزه مسکن طرح جدیدی را به مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها ابلاغ کرد.

وزیر راه و شهرسازی در ابلاغ خود به مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها تاکید کرده است: «در جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری در جلسه با کارگزاران نظام و تحقق شعار تولید و در راستای تحقق اهداف دولت و دستورات ریاست جمهوری در بخش تولید مسکن، یکی از سیاست‌های اصلی این وزارتخانه احداث پروژه‌های آماده‌سازی زمین، انبوه‌سازی و خدماتی از طریق مشارکت با بخش خصوصی تعیین شده است. انتظار دارد با اهتمام ویژه اداره کل و با محوریت سازمان ملی زمین و مسکن حداکثر توان و تلاش خویش را برای اجرای صحیح و به موقع آن به کار گرفته تا در حداقل زمان ممکن این وظیفه ملی به نتیجه مطلوب و مورد انتظار رسیده و با عنایت باری تعالی شاهد نتایج مثبت آن در آینده نزدیک باشیم.»

 

 این در حالی است که وزیر راه و شهرسازی پیش از این نیز در نشست با اعضای کمیسیون عمران مجلس از اطلاع رسانی فراخوان مشارکت بخش خصوصی برای احداث پروژه‌های انبوه سازی مسکن خبر داده بود.

 

این گزارش می افزاید: اقدام ملی طرح جدید سیاستگذاران در حوزه مسکن است که به منظور رونق این بخش و بر اساس تقویت هر دو طرف عرضه و تقاضا تدوین شده است. در برنامه اقدام ملی ساخت ۴۰۰ هزار مسکن در مدت 2 سال و تا سال ۹۹ در دستور کار قرار دارد. در این برنامه مهم ترین موضوع کاهش هزینه مسکن در قیمت تمام شده است. با توجه به اینکه زمین بیش از ۶۰ درصد هزینه مسکن را به خود اختصاص می‌دهد در برنامه اقدام ملی سیاست گذار تلاش کرده تا با واگذاری زمین‌های دولتی به سازندگان، هزینه ساخت را در این طرح کاهش دهد.

 

 همچنین علاوه بر زمین‌های وزارت راه و شهرسازی بر اساس دستورالعمل رییس جمهوری تمام دستگاه‌های دولتی موظف شده‌اند تا زمین‌های دولتی را برای ساخت و ساز در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار دهند. واگذاری زمین دولتی، کاهش ۵۰ درصدی هزینه صدور پروانه و مجوزها، ۲۵ میلیون وام ساخت با نرخ سود صفر درصد و خرید مصالح از بازار تعهدی با تخفیف ۳۰ درصدی، بخشی از برنامه بسته جدید رونق مسکن است.۶ بسته تامین مالی و ۶ بسته تامین سرمایه که بانک مسکن تدوین کرده از جمله پیشنهادهای مطرح شده در طرح اقدام ملی است.

 

 راه اندازی بازار تعهدی مصالح بخش دیگری از طرح اقدام ملی است که بر اساس آن، قراردادی ما بین بانک مسکن، بنیاد مسکن و شرکت تامین مصالح ساختمانی امضا می‌شود. ساز و کار بازار به اینصورت خواهد بود که سازندگان نیاز مصالح سالانه خود را اعلام می‌کنند و شرکت تامین مصالح را به صورت عمده خریداری می‌کند که قیمت آن تقریباً ۲۸ تا ۳۰ درصد کمتر از قیمت بازار است.

بنابراین گزارش این وزارتخانه در ادامه اقدامات خود برای ساماندهی بازار مسکن قرار است برای دسترسی آسان مالک و مستاجر به همدیگر بنگاه‌های استارت آپی معاملات مسکن ایجاد کند. وزیر راه و شهرسازی در این رابطه به خانه ملت گفته است: «این بنگاه‌های استارت آپ ارتباط میان مالک و مستاجر را به خوبی برقرار و نظام‌بخشی و نظام‌مندی مناسبی را در دسترسی آسان مالک و مستاجر به همدیگر ایجاد می‌کنند.»

 

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه مذاکرات اولیه برای فعالیت استارت آپ معاملات مسکن با معاونت علمی و فرهنگی رئیس جمهور و وزارت ارتباطات در حال انجام است، اضافه کرده است: «معاملات مسکن سازمان یافته می شود.»

 

بنابر گزارش شبستان، استارت آپ، واژه‌ای که در سال‌های اخیر زیاد در مورد آن خوانده و شنیده‌ایم. حتی این موضوع وارد کشورمان نیز شده است. بسیاری استارت آپ را فرهنگ نوینی برای اندیشه‌های نو و خلافیت برفراز ایده‌های موجود می‌دانند که هدف از آن برطرف کردن مشکلات موجود در نقاط کلیدی است که به عنوان پاشنه‌ی آشیل راه‌حل‌های موجود شناخته می شوند.

 

ویکیپدیا نیز استارت آپ را یک شرکت یا کسب‌وکار معرفی می کند که معمولاً به تازگی و در نتیجهٔ کارآفرینی ایجاد شده‌است، رشد سریعی دارد و در جهت تولید راه‌حلی نوآورانه و دوام‌پذیر برای رفع یک نیاز در بازار شکل گرفته‌است. این شرکت‌ها معمولاً مبتنی بر ایده‌هایی ریسک‌پذیر هستند که مدل کسب‌وکارشان مشخص نیست و بازار هدفشان نیز در حد فرض است. شرکت‌های نوپا می‌توانند در هر حوزه‌ای ایجاد شوند ولی اغلب به شرکت‌هایی گفته می‌شود که رشد سریعی دارند و در زمینه فناوری فعالیت می‌کنند.

شرکت‌های نوپا می‌توانند در هر شکلی و به هر اندازه‌ای ایجاد شوند. سرمایه‌گذارها به‌طور کلی به آن دسته از شرکت‌های نوپایی جلب می‌شوند که نسبت خطر به سود بالایی دارند و مقیاس‌پذیرتر هستند، و بنابراین هزینهٔ راه‌اندازی کمتر، ریسک زیاد و توان بالقوه بالایی برای برگرداندن سرمایه دارند. معمولاً یک شرکت نوپای موفق قابلیت رشد بیشتری نسبت به یک شرکت جاافتاده دارد، یعنی می‌تواند با سرمایه‌ای کمتر، نیروی کار یا زمینهٔ رشد بیشتری نسبت به شرکت‌های قدیمی داشته باشد.

 

از این رو استارت ‌آپ‌ها نقش بی‌بدیلی در رشد و توسعه جوامع در دنیای کنونی ایفا می‌کنند. خلق اندیشه، کارآفرینی، رشد صنعت گردشگری، کسب وکارهای متنوع جدید، فناوری های نوآورانه و ظهور اقتصاد جدید مبتنی بر آن، نقطه عطفی در عرصه اقتصاد به شمار می رود که پنجره جدیدی برای کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه باز کرده است تا اینگونه بتوانند بهره ‌مندی بیشتری از توسعه در حوزه اقتصاد دانش ‌بنیان بدست بیاورد بر این اساس در سال های اخیر بخش های اقتصادی توجه ویژه ای به آنها کرده اند و به نظر می رسد با استفاده از این نوع از فناوری در حوزه مسکن بتوانیم شاهد پویایی بهتر این بازار در آینده نزدیک باشیم./

کد خبر 797320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha