به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، «محمد جواد ایروانی» شب گذشته (دوشنبه 13 خرداد) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما که درباره نقش راهبری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در حفظ ثبات بود با اشاره به اینکه در حال حرکت از سوی جامعه صنعتی به جامعه دانش پایه هستیم، گفت: در این شرایط قدرت های استوار بر زور دیگر پایدار نیستند و در حال حاضر، سلسله مراتب قدرتمندی مبتنی دانش هستیم. نیروهای دانش پایه باید رهبری خردمندانه داشته باشند و رهبری خردمند برای حکمرانی باید از منابع پایه استفاده کند و حکمرانی خود را شکل دهد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام برای تبیین دقیق این موضوع به ذکر مثالی پرداخت و درباره اعتراضات فرانسه گفت: حکومت رهبری فرانسه اعتقادات و شعارهای معترضان را زیرپا گذاشته و به این ترتیب هر روز مخالفان بیشتری شکل می گیرند.
وی درباره وضعیت آمریکا نیز اینگونه توضیح داد: در آمریکا هم ترامپ با زیرپا گذاشتن همه موازین بین المللی در حوزه تجارت، حقوق بشر، فرهنگ و زیست محیطی را نقض کرده است.
ایروانی با تاکید بر اینکه دکترین امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، اعتماد به وعده های الهی و مردم و قدرت مردمی بوده است، گفت: عدالت محوری و عدالت گستری، مبارزه با فقر و تبعیض از نکات بارز دکترین ایشان بوده و است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه آمریکایی ها هنوز ملت ایران و رهبری معظم انقلاب و رابطه این دو را نشناخته اند و مرتکب اشتباه شده اند، گفت: مقامات آمریکایی در ارزیابی آثار تحریم ها، اشتباه محاسباتی داشته اند.
وی با تاکید بر اینکه آگاهی مردم و اعتماد آنها به رهبری و دستگاه حاکمیت بیشتر شده است، افزود: تهدیدها، انسجام بیشتری را در مردم ایجاد می کند و این به علت عقبه تاریخی ملت ایران و آموزه های دینی و توجه به دستورات رهبری است.
ایروانی با اشاره به اینکه آموزه های دینی و فرهنگ اهل بیت (ع) ناظر به پیشرفت و سعادت مردم است، افزود: ملت، عزت و پیشرفت خود را در سایه آن می بیند و فشارها را هم درک می کند. استکبار جهانی، ملتی را که تسلیم شود له می کند اما اکنون با ایستادگی ملت ایران، حجم تهدیدات آنها کاسته شده است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه این برنامه خبری از جهش آموزشی به عنوان مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی یاد کرد و گفت: تعداد دانشگاه ها و موسسات عالی کشور از 253 به 2573 و تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه ها بیش از 10 برابر شده است و 14 میلیون دانش آموخته و 4 میلیون دانشجو داریم و این موضوع پایه پیشرفت اقتصادی است.
وی بر این نکته تاکید داشت که باید اجرای اقتصاد مقاومتی مورد توجه قرار گیرد و گفت: بر اساس قانون مصوب سال 1311 قرار بود پول های نفت در صندوق ذخیره مملکتی ذخیره شود و فقط صرف عمران و آبادانی و تولید شود اما اجرای این قانون تا انقلاب متروک ماند .
ایروانی با اشاره به اینکه نظام تامین مالی لازم برای تبدیل دانش به فناوری باید طراحی و اجرا شود، افزود: 10 برابر نفت و گاز ایران ظرفیت نیروی انسانی کشور ماست. صندوق توسعه ملی بیش از 100 میلیارد دلار ذخیره دارد. رتبه ما در این زمینه در جهان هفدهم است و اگر افزایش سالیانه 3 درصدی سهم این صندوق از برنامه پنجم توسه ادامه می یافت اکنون حدود 70 درصد درآمد نفتی باید به این صندوق واریز و در جهت توسعه خرج می شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بر لزوم ساماندهی نظام تخصیص منابع ارزی تاکید کرد و گفت: تولید باید اولویت آن باشد و همه نظامات از جمله تسهیلات بانکی باید تولیدمحور باشد. واردات محوری باید به صادرات محوری تبدیل شود و نظام تجاری ایران باید از تولید و صادرات پشتیبانی و کمک کند.
ایروانی با بیان اینکه نقش و کارکرد رهبری در حوزه دکترین این است که زیست بوم لازم برای فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و علمی را با توجه به اصول و مبانی فراهم کند، گفت: هدایت، اصلی ترین محور است که از طریق سیاست های کلی انجام می شود.
وی در پایان خطاب به نامزدهای ریاست جمهوری گفت: نامزدهای ریاست جمهوری باید برنامه های خود را در چگونگی تحقق سیاست های کلان ملی ارائه کنند نه اینکه مواردی را مطرح کنند که طبق قانون اساسی درحوزه اختیار آن ها نیست./
نظر شما