۲۶۸  خانوار روستایی برای تسهیلات مسکن محرومین به بانک معرفی شدند

آسمانی مقدم با اشاره به تشکیل ۶۰۰ پرونده برای احداث مسکن محرومین در استان، گفت: تاکنون ۲۶۸ خانوار روستایی برای تسهیلات مسکن محرومین به بانک معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از خوسف، جلسه هماهنگی احداث 5 هزار واحد مسکونی در استان خراسان جنوبی با هدف انعقاد تفاهم نامه مشترک بنیاد مسکن با سازمان برنامه و بودجه امروز یکشنبه (12 خرداد) با حضور مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان، فرماندارخوسف، دهیاران، شوراها و چندی از مسئولان شهرستان خوسف در این شهرستان برگزار شد.

 

«علی اصغر آسمانی مقدم»، مدیرکل بنیادمسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی در این جلسه ضمن گفتگو با دهیاران و اعضای شورای اسلامی از نزدیک در جریان مشکلات دهیاران در خصوص واگذاری اراضی زمین قرار گرفت.

 

وی با اشاره به طرح ساخت ۱۰ هزار واحد مسکونی ویژه محرومین در سطح استان گفت: پنج هزار واحد از این طرح مذکور به بنیاد مسکن و پنج هزار واحد دیگر به کمیته امداد امام خمینی (ره) استان ابلاغ شده است.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: معاون ریاست جمهوری و رئیس سازمان برنامه و بودجه سه سفر به استان های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی داشته و در این سفرها طرح هایی بابت احداث زمین ارائه کرد که شروع این سفرها از خراسان جنوبی بود.

 

آسمانی مقدم گفت: با کمک های کمیته امداد امام راحل و از محل اعتبارات 100 امام(ره) و اعتبارات بهزیستی تاکنون64 واحد مسکونی از صفر تا 100 برای روستاهای گل نی، ذکری و جلاران ساخته شد که این حرکت منشاء سفر رئیس بنیاد مسکن کشور در استان کرمان شد و در آنجا قول احداث 10 هزار واحد مسکونی در خراسان جنوبی را دادند.

 

وی تصریح کرد: تسهیلات مسکن روستایی در دو هفته آینده به مبلغ 40 میلیون تومان ابلاغ می شود.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی از آغاز احداث 10 هزار واحد مسکن در استان خبر داد و گفت: عملیات طرح ساخت منازل مسکونی تاکنون از پیشرفت های فیزیکی خوبی برخوردار بوده، و در حال حاضر در تقسیم بندی شهرستان ها یک هزار و 212 نفر شناسایی و برای  600 نفر پرونده قطعی صادر و 268 نفر به بانک معرفی و 72 نفر انعقاد قرارداد داشته اند.

 

آسمانی مقدم افزود: طرح 10 هزار ساخت مسکن برای محرومین در طول تاریخ جمهوری اسلامی بی نظیر و نادر است چراکه در این راستا حداقل 25 میلیون بلاعوض و 40 میلیون تومان تسهیلات پرداخت شود.

 

وی تصریح کرد: برای عملیاتی شدن این طرح سازمان برنامه و بودجه 500 میلیارد تومان باید پرداخت کند که رقم کلانی است  چراکه کل اعتبارات عمرانی ما از 300 میلیارد تومان بیشتر نبوده است.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به قول سازمان برنامه و بودجه کشور برای تامین کمک های بلاعوض برای ساخت واحدهای مسکونی محرومین استان، گفت: طی جلسه ای با بانک ها، قرار است بانک ها نیز با همکاری خود ضامن زنجیره ای را قبول و در پرداخت تسهیلات مردم را اذیت نکنند.

 

آسمانی طرح ساخت 10 هزار مسکن محرومین را نه تنها یک پروژه عمرانی، بلکه پروژه ای اجتماعی برشمرد و گفت: برای دریافت کامل اعتبارات و ساخت مسکن محرومین نیاز به تعاون و همکاری دهیاری ها و شوراها است.

 

وی افزود: 50 هزار واحد در استان نیاز به مقاوم سازی دارند که هشت درصد این 50 هزار واحد در خوسف وجود دارد که در همین راستا، ساخت 400 واحد در خوسف در نظر گرفته شده است.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی افزود: دهیاران، بخشداران و فرماندار خوسف ظرف 40 روز مهلت دارند تا واحدهای نیازمند مقاوم سازی در روستاها را شناسایی و به بنیاد مسکن ارائه کنند چراکه در صورت ارائه نشدن گزارش، به جهت برگشت نیافتن اعتبارات؛ بودجه به سایر شهرستان ها اختصاص می یابد.

 

آسمانی مقدم از تشکیل ستاد ساخت 10 هزار واحد مسکونی در شهرستان ها خبر داد و گفت: این ستادها باید روزانه گزارشی از شهرستان ها را به استان گزارش دهند و هم اکنون تمام دستگاه های استان بسیج شده اند تا 10 هزار واحد مسکن مقاوم سازی شود تا زمینه اشتغال دائم نیز فراهم شود.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی یکی از رسالت های اصلی و تکالیف قانونی بنیاد مسکن را تملک و واگذاری زمین در اختیار افراد برشمرد و ادامه داد: این بنیاد در خصوص واگذاری زمین الزاماتی دارد، بدین معنی که زمین واگذاری یا باید خصوصی و یا دولتی باشد و اینکه اراضی زراعی قانونا تغییر کاربری نمی شود.

 

آسمانی مقدم گفت: در بعضی از روستاها مشکل تامین زمین مسکونی داریم، اما می توانیم با مردم توافق کنیم تا در نزدیک ترین محل به روستا، زمینی تهیه و واگذار شود، بنیاد مسکن در تهیه و انتخاب طرح ها تنها دبیری می کند.

 

 وی دهیاران را بازوان اجرایی دولت و نظام در روستاها عنوان کرد و گفت: طرحی که از سوی دهیاران برای روستا تهیه شده؛ دقیقا قابل اجرا نمی شود، چراکه گاها دهیاران همه مسائل را در نظر نمی گیرند.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: ساخت 10 هزار واحد مسکن محرومین حتما در بافت فرسوده اجرایی نمی شود، و می توان این طرح را در هر نقطه ای و در محدوده طرح هادی اجرا کرد.

 

آسمانی مقدم در خصوص متراژ پایین زمین در روستاها، گفت: در بعضی روستاها زمین زیادی را نمی توانیم تملک کنیم و این محدودیت است؛ اما در جایی که محدودیت زمین نداریم؛ حد نصاب تفکیک زمین را500 متر هم اختصاص می دهیم.

 

وی با تاکید بر اینکه پیمانکاران ساخت مسکن در روستاها، حتما نباید از پیمانکاران بنیاد مسکن باشند، گفت: دهیاران می توانند خودشان پیمانکار این طرح باشند و از آنجاکه طرح هادی اساس گاز کشی در روستاها است، برای روستاهای زیر 20 خانوار که طرح هادی نداشته و در مسیر گاز رسانی هستند، شرکت گاز می تواند مکاتبه ای با بنیاد مسکن داشته باشد تا نیاز به طرح هادی نباشد.

 

آسمانی مقدم با اشاره به وجود 88 هزار و 835 هزار واحد روستایی در سطح استان خراسان جنوبی تاکید کرد: از این میزان 39 هزار و 500 واحد مقاوم سازی شده اما 49 هزار و 335 واحد غیرمقاوم و فاقد استحکام هستند.

 

«مهدی جعفری»، دهیار روستای آرک گفت: تفاهم نامه ای که بین شوراها و شرکت گاز بسته شده است قیمت هر متر آسفات 20 هزار تومان و سنگ فرش  35 هزار تومان قیمت گذاری شده، که هم اکنون هر متر سنگ فرش 70 هزار تومان هزینه دارد؛ لذا  قیمت همخوانی ندارد.

 

آسمانی مقدم در پاسخ به سوال دهیاروستای آرک گفت: وظیفه شرکت گاز؛ گازرسانی است و قرار داد باید با قیمت الان سنگ فرش و آسفالت بسته شود که اگر شرکت گاز گاز کشی هم نکنند تخلف کرده اند.

 

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی به درخواست یکی از اعضای شورا، که خواستار اختصاص تسهیلات برای ساخت مسکن به روستاهای فاقد کد آبادی بود، گفت: روستاهایی که کد آبادی ندارند و 12 خانوار دارند، برای دریافت تسهیلات از بنیاد مسکن در طرح ساخت پنج هزار واحد مسکن محرومین مشکلی نخواهند داشت.

 

وی در پاسخ به سوال دیگری از اعضای شوراهای روستا، مبنی بر اینکه روستاهایی هستند که متقاضی ساخت خانه هستند ولی خانه قدیمی برای تخریب، ندارند، گفت: بنیاد مسکن برای روستایی که زمین داشته باشد، تسهبلات و اگر زمین نداشته باشد، زمین در اختیار آنها قرار می دهد.

 

آسمانی مقدم با تاکید بر دهیاران و اعضای شوراهای روستاها گفت: در جلگه ماژان که در حال گاز کشی است نباید سنگ فرش معابر انجام شود یعنی تا زمانی که اجرای آبرسانی، برق رسانی و گاز رسانی در روستایی انجام می شود؛ نیاز به سنگ فرش نیست چراکه مال بیت المال حیف و میل می شود.

 

فرماندار خوسف در این جلسه اظهار داشت: باید از ظرفیت های استانی و شهرستانی در راستای ارتقاء و بهره وری شهرستان استفاده کنیم که پیگیری ها و اعتبارات بابت اقدامات زیر ساختی انجام شده است.

 

«محمد شفیعی» گفت: شهرستان خوسف بیشترین پراکندگی جمعیت استان را با وجود بیش از 200 پارچه آبادی دارد؛ که 60 درصد روستاهای زیر 20 خانوار در زمینه آبرسانی، مخابرت و از شبکه های صدا و سیما بی بهره اند.

 

«سید محمود موسوی نژاد»، رئیس شورای شهر خوسف هم در این جلسه با بیان اینکه بحث مسکن در شهر خوسف قفل و مساکن مهر ناقص است، گفت: افراد نیازمندی هستند که به دلیل قیمت بالای مسکن در مرکز استان به خوسف مهاجرت معکوس داشته اند؛ لذا توجه به مسکن خوسف، سبب توسعه استان هم می شود.

 

وی با بیان اینکه بی مهری نسبت به روستاهای خوسف مخصوصا روستاهای کوچک شده است، گفت: هم اکنون بسیاری از روستاها به دلیل نداشتن زمین خالی از سکنه شده اند، که نیاز به ساماندهی دارند.

 

در این جلسه به دلیل ابهامات زیاد در خصوص واگذاری اراضی در روستا مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی شماره تلفن همراه خود را به دهیاران ارائه داد و سه شنبه ها را مخصوص ملافات حضوری از ساعت 8 تا یک و نیم تعیین کرد.

 

 

 

کد خبر 796893

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha