نظر مراجع تقلید درباره میزان زکات فطره و کفاره روزه

مراجع عظام تقلید در آستانه عید سعید فطر میزان فطریه سال جاری را به تناسب قوت غالب و نیز میزان کفاره روزه‌خواری عمد و غیرعمد را، اعلام کردند.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: بر اساس نظر مراجع تقلید بر مکلفی که در هنگام غروب شب عید فطر، شرایط ذیل را دارا ‌باشد، پرداخت زکات فطره خود و کسانی که عرفا نان‌خور او محسوب می‌شوند، واجب است: بالغ و عاقل باشد، بیهوش، فقیر، بنده و عبد نباشد. لازم است فطریه شب عید فطر کنار گذاشته شده و روز عید قبل از نماز پرداخت شود. فطریه به نیازمندان و کسانی که محتاج هستند پرداخت می شود، فطریه سادات به سادات و غیرسادات می رسد اما فطریه غیر سادات، به سادات نمی رسد.

 

از این رو، در آستانه عید سعید فطر نظر برخی از مراجع عظام تقلید درباره میزان فطریه مرور می شود:

 

حضرت آیت الله خامنه ای، مقام معظم رهبری: میزان فطریه بر اساس قیمت گندم برای هر نفر حداقل هشت هزار تومان و کفاره روزه عذر دو هزار و پانصد تومان است. فطریه عبارت است از سه کیلو طعام غالب هر مسلمان اعم از جو، گندم و برنج و اقلامی که به‌عنوان طعام محسوب می‌شوند. بر اساس محاسبات صورت‌گرفته میزان زکات فطره برای یک نفر با محاسبه‌ سه کیلو گندم، هشت هزار تومان است و پرداخت این مبلغ به‌ عنوان فطریه کفایت می‌کند. اما هم‌وطنان می‌توانند با توجه به برنجی که مصرف می‌کنند، سه کیلو از آن یا معادل قیمت آن را به‌عنوان فطریه بپردازند. البته در هر صورت پرداخت حداقل هشت هزار تومان برای هر نفر کفایت می‌کند.

 

آیت الله العظمی لطف الله صافی گلپایگانی: مؤمنان مبلغ معادل یک صاع (۳ کیلوگرم) گندم یا برنج را به عنوان قوت غالب جهت زکات فطره بپردازند.کفاره روزه غیرعمدی، برای هر روز، یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم است. کفاره عمدی، برای هر روز افطار عمدی، اطعام شصت مسکین، هر کدام یک مد (حدود ۷۵۰ گرم) طعام مثل گندم پرداخت شود. با توجه به اینکه قیمت گندم و برنج در شهر‌های مختلف، متفاوت است، لذا روزه‌داران عزیز لازم است معادل مقادیر فوق را بر طبق قیمت محل زندگی خود محاسبه نموده و پرداخت نمایند.

 

آیت الله العظمی حسین وحید خراسانی: فطریه هر نفر یک صاع (تقریبا ۳ کیلوگرم) گندم یا جو یا خرما یا کشمش یا برنج و مانند اینهاست، که باید به مستحق داده شود و بنابر احتیاط واجب، این مقدار از غذای معمول محل فرد باشد، و اگر پول یکی از این‌ها را هم به همان میزان بدهد، کافی است. بنابراین به حساب گندم به مبلغ هفت هزار و پانصد تومان در ایران برای هر نفر تعیین شده است.

 

آیت الله العظمی حسین نوری همدانی: فطریه هر نفر سه کیلوگرم گندم یا برنج و یا موارد دیگری که در رساله های عملیه ذکر شده است، می‌تواند باشد، البته بهتر آن است که قوت غالب پرداخت شود. بر اساس قاعده فوق، قوت غالب گندم برای هر نفر ۹ هزار تومان در نظر گرفته شده است و برای کسانی که می‌خواهند قیمت برنج را پرداخت کنند. برنج داخلی حدود ۶۰ هزار تومان و خارجی حدود ۲۴ هزار تومان برای هر نفر می‌باشد، اما با توجه به تفاوت قیمت در مناطق مختلف به همان قیمت منطقه‌ای محاسبه شود. کفاره در روزه غیر عمد، روزانه دو هزار و پانصد تومان و کفاره در روزه عمدی روزانه ۱۵۰ هزار تومان است.

 

آیت الله العظمی ناصر مکارم شیرازی: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم مبلغ ۹ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج خارجی، مبلغ ۲۴ هزار تومان و برنج داخلی مبلغ ۶۰ هزار تومان است. مردم در انتخاب هر یک از آن ها مخیر هستند. کفاره روزه غیر عمد مبلغ سه هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد، مبلغ ۱۸۰ هزار تومان است.

 

آیت الله العظمی سیدموسی شبیری زنجانی: دفتر حضرت آیت‌الله شبیری زنجانی، مبلغ ۱۰ هزار تومان را بابت فطریه هر نفر به‌ حساب گندم تعیین کرده است. همچنین این دفتر، مبلغ دو هزار و پانصد تومان را برای کفاره افطار غیر عمدی و مبلغ ۱۵۰ هزار تومان برای افطار عمدی هر روز تعیین کرده است.

 

آیت الله العظمی سید محمدعلی علوی گرگانی: زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب (برای هر نفر سه کیلو) گندم مبلغ ۹ هزار تومان، برنج خارجی قیمت متوسط مبلغ ۲۴ هزار تومان، برنج ایرانی مبلغ ۶۰ هزار تومان است. مردم در انتخاب هر یک از آن‌ها مخیر هستند. کفاره روزه غیر عمد (هر روز) مبلغ ۲۵۰۰ هزار تومان است که باید به‌ صورت نان تهیه و پرداخت شود، همچنین کفاره روزه عمد (هر روز) مبلغ ۳۰۰ هزار تومان است.

 

مومنان می توانند بر اساس نظر مرجع تقلید خود اقدام به پرداخت زکات فطره یا کفاره روزه کنند.

کد خبر 796869

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha