پیشنهاد ظریف خوب است اما اجرایی نمی شود

هاشمی گفت: پیشنهاد اجرای معاهده عدم تجاوز در منطقه پیشنهاد خوبی است اما اجرایی شدن آن بعید است.

«سید جعفر هاشمی» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص معاهده عدم تجاوز و پیوستن روسیه به آن، گفت: باید این موضوع را از دو منظر نگاه کنیم یکی اینکه وزیر خارجه روسیه حمایت خودش را از طرح تهران در این خصوص اعلام کرده و گفته این پیشنهاد می تواند نخستین گام برای تنش زدایی برای منطقه باشد.

 

دیپلمات سابق ایران با اظهار این که از یک منظر باید بررسی شود که این پیشنهاد کار خوبی است یا نه؟، افزود: به خاطر تبلیغات گسترده ای که در میان هم پیمانان غرب علیه ایران صورت گرفته است این پیشنهاد نشان می دهد که این تبلیغات درست نیست و نشان دهنده حسن نیت است.

 

وی با بیان این که در منظر دیگر باید بررسی شود که آیا این پیشنهاد به اجرا در می آید یا نه؟ تاکید کرد: من با توجه به آشنایی که با کشورهای حوزه خلیج فارس دارم به اجرای معاهده عدم تجاوز در منطقه خوشبین نیستم و بزرگترین عامل و مانع اصلی اجرای این توافق را آمریکا می دانم.

 

هاشمی با یادآوری این که چنین پیشنهاداتی در زمان  آیت الله هاشمی رفسنجانی تحت عنوان ترکیبات امنیت منطقه ای ۲+۶ توسط آقای ولایتی مطرح شده بود، عنوان کرد: یکی از دلایل مهم اجرایی نشدن این گونه پیشنهادات در منطقه تبلیغات بسیار سویی است که تحت عنوان ایران هراسی از سوی آمریکا صورت می گیرد  تا سلاح بیشتری بفروشد.

 

وی دلیل دوم اجرایی نشدن آن را حضور پایگاه های آمریکا در منطقه دانست و گفت: این مساله ای نیست که آن را نادیده بگیرند و اجازه اجرایی شدنش را بدهند.

 

دیپلمات سابق ایران با تصریح این مطلب که امروزه ایران به عنوان بازیگر قدرتمند و منطقه ای شناخته می شود و این امر خوشایند آمریکا نیست، گفت: ما پیشنهاد را با این هدف بیان می کنیم که فضا را از این حالت مصنوعی تنش به سمت صلح و سازش تغییر دهیم.

 

هاشمی اظهارداشت: این منطقه به این دلیل مهم است که 65 درصد انرژی جهان در آن جای دارد و انتقال همه این کالاها از منطقه نیازمند امنیت است. حضور قدرتمند ایران به نوعی منافع آمریکا را به خطر می اندازد به همین دلیل در صدد به هم زدن معاهدات این چنینی است.

 

کارشناس سیاست خارجی یادآور شد: کسانی که باید به این پیشنهاد ما جواب بدهند سیاست مستقلی ندارند و سیاست آمریکا را در منطقه دنبال می کنند و با سیاست های آمریکا به نوعی هماهنگ هستند. این ها نشان می دهد محقق شدن پیشنهاد ظریف بعید است و حداقل کار بسیار سختی است.

 

سفیر اسبق ایران در برزیل در پایان خاطرنشان کرد: از سویی دیگر این که ما تصور کنیم آیا آرزوهای آمریکا در منطقه محقق می شود یا نه هم جوابش منفی است زیرا نمونه های زیادی را هم می توانیم نام ببریم که خودشان اقرار کرده اند که به ثمر نرسیده است. تصور من این است که در منطقه امروز حرف اول و آخر را مقاومت می زند و نمی گذارد سیاست های آمریکا در منطقه اجرایی شود./

کد خبر 796868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha