«نهضت عاشورا و تاثیرات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن بر جامعه ایرانی»

کتاب «نهضت عاشورا و تاثیرات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن بر جامعه ایرانی» اثر« اعظم فولادی پناه»،«مهشید کبیری» را مرکز اسناد انقلاب اسلامی چاپ کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان، يکي از مهم‌ترين مشخصه‌‌هاي عاشورا و نهضت امام حسين(ع) پيوند و ارتباط دين و سياست است. امام خميني(ره) هم با الهام از اين حرکتِ امام حسين(ع)، نسبت به مسائل جامعه حساس بود و در برابر ستم‌ها و ظلم‌هاي رژيم پهلوي قيام نمود و مردم و جهان اسلام را به حمايت از دين خدا دعوت کرد. ايشان با شناختِ دقيق از سياست‌هاي استکبار جهاني در تحميل و حمايت از رژيم پهلوي در ايران، و مشابهت‌‌هاي فراوان اين رژيم با حاکمان اموي، با الهام از فرهنگ احياگر عاشورا و بهره‌گيري از دو عنصر «امر به معروف و نهي از منکر» و «تکليف الهي»، که شالوده و اساس شکل‌گيري حماسه‌ي عاشوراي حسيني بود،‌ نهضت اسلامي خود را پايه‌ريزي کرد و به مبارزه عليه رژيم شاهنشاهي پرداخت. امام خميني(ره)، نهضت خود را به پيروي از قيام خونين امام حسين(ع) و برپايه‌ي تجربه‌ي تاريخي و عبرت‌آموزي از نقاط ضعف و قوت قيام‌‌هاي شيعيان در طول تاريخ، خصوصاً مبارزات عالمان شيعي در سده‌هاي اخير استوار کرد و مسير مبارزه، اهداف و آينده‌ي انقلاب را مشخص کرد. ايشان تمام ابعاد نهضت امام حسين(ع) را يک حرکت کاملاً سياسي مي‌دانست و با احياي فرهنگ عاشورا و الگو ساختن معيارهاي عاشورايي، يک ملت حماسه‌ساز پديد آورد که با درس‌آموزي از مکتب امام حسين(ع)، منشأ تحولات عظيمي در جهان اسلام گرديد.

کتاب «نهضت عاشورا و تاثیرات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن بر جامعه ایرانی» اثر« اعظم فولادی پناه»،«مهشید کبیری»  را مرکز اسناد انقلاب اسلامی در 548 صفحه چاپ کرده است.

کد خبر 796864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha