سردار سیفی، رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران پیرامون فیلمسازی در حوزه دفاع مقدس و دشواری های آن در تعامل با سازمان های نظامی با خبرنگار شبستان گفتگو کرده است.
وی در ابتدا در واکنش به انتقادهای کارگردانان برجسته دفاع مقدس از عدم مشارکت سازمان های نظامی گفت: وقتی فیلمی با موضوع قهرمان پروری حاجی سیدی ساخته می شود و برای ساخت آن به من مراجعه می شود، من این فیلمنامه را قبول نمی کنم. چراکه با اصل جنگ منافات دارد. بعضی از فیلمنامه ها دشمن را ضعیف نشان داده و سوژه یابی درستی ندارد.
سیفی با انتقاد از فیلم سینمایی اخراجی های مسعود ده نمکی بیان کرد: جنگ دارای دو بعد عقلانی و احساسی بوده که در بعد عاطفی آن کار شده است. وقتی در فیلم اخراجی ها رزمنده های ما به تمسخر گرفته شده و عده ای لات را به تصویر می کشد، باید نگران فیلمنامه بود. من نمی گویم که همه رزمنده های ما انسانهای پاکی بودند، اما نباید جنگ را برای یک طیف خاصی مصادره شود. آیا فضای حاکم بر جبهه های ما فضای اخراجی ها بود؟! آنچه که آقای ده نمکی به آن پرداخت بخشی از جنگ بوده و تمام آن نبوده است.
وی ادامه داد: عده ای نیز جنگ را از یک لوله تفنگ می بینند که تنها یک سرباز و یک بسیجی دشمن را مغلوب می کند. در کتاب «دا» 168 صفحه به قبرستان خرمشهر پرداخت شده است که هیچ اثری از ارتش و مهندسی و جنبه عقلانی جنگ مشاهده نمی شود. ما برای کتاب دا احترام قائلیم و دست طراح آنرا می بوسیم اما نقدی هم به آن وارد است.
سردار ارتش گفت: نباید فیلم هایی که در حوزه جنگ کار می شود سفارشی شده باشد، اما باید با حقیقت جنگ سازگاری داشته باشد و موضوع آن در جنگ اتفاق افتاده باشد. فیلم هایی که به جنگ دیدگاه انتقادی دارند باید رفتار و کمبودهای مارا نقد کنند و نباید کل جنگ را زیر سوال ببرند. در کجای جنگ به رزمنده ای گفته شده که روی مین بروند و یا برقصند؟!
بر اساس این گزارش در حالی که انسیه شاه حسینی از مدت ها قبل پروژه «فیلم زیباتر از زندگی» با موضوع زندگی شهید علم الهدی و عملیات نصر را در دست تولید دارد و نسبت به عدم همکاری سازمان های مرتبط گلایه دارد، اما رئیس سازمان حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس ارتش جمهوری اسلامی ایران، گفت که تاکنون هیچ کارگردانی برای ساخت فیلم شهید علم الهدی به ارتش مراجعه نکرده و این خبر صحت ندارد.
وی افزود: چه کسی گفته است که شهید صیاد را نباید کمرنگ تر از شهید دیگر نشان داد و فیلمی به این دلیل تولید نشود! اما گاهی افرادی چون سرتیپ لطفی و قاسمی نو از جنگ حذف می شوند که فیلمنامه یکسویه می شود.
سیفی، در پایان تصریح کرد: آیا آقای ابراهیم حاتمی کیا تا به حال به ارتش مراجعه کرده است که ما خواسته او را انجام نداده باشیم؟ ما دست او را در زمینه فیلم سازی می بوسیم. او کی به ما مراجعه کرد که خاک پایش را روی چشمانمان قرار دهیم؟ ما حرفی با فیلمسازان ارزشی نداریم. روی صحبت من باکسانی است که قصد دارد جنگ را مصادره کند درصورتی که جنگ متعلق به همه است.
پایان پیام/
نظر شما