تقوا دستاوردهای رمضانی را برای ما حفظ می‌کند/عقل مانع گناه است

حجت‌الاسلام اقبالیان با اشاره به راه‌ حفظ دستاوردهای معنوی ماه مبارک رمضان، اظهار کرد: دوری از گناه و ادامه سیره‌ای که در ماه مبارک داشتیم، می‌تواند انسان را در همه ایام سال عاقبت بخیر کند. به فرموده امیرمومنان(ع) هر روز که در آن گناه نکنیم، عید است.

حجت الاسلام «ابوالقاسم اقبالیان» در گفت وگو با خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، با اشاره به ابعاد زندگی معنوی انسان اظهار کرد: زندگی آدمی از سه رابطه شامل رابطه میان انسان با خدا، رابطه با خودش و رابطه آدمی با مردم، تشکیل می شود. در طول ماه مبارک رمضان انسان باید این روابط را تقویت کند.

 

این استاد حوزوی تصریح کرد: در طول ماه مبارک رمضان از آن جهت که انسان روزه می گیرد و طعم گرسنگی و تشنگی را می چشد لذا در خلوت خود با خدایش راز و نیاز بیشتری دارد، وقتی انسان این ارتباط را با خداوند تقویت کرد زندگی اش دگرگون می شود، در واقع تزکیه در ماه رمضان انسان را به این نقطه می رساند که بپرسد: من کیستم و خدایم کیست. انسان به سمت شناخت خداوند سوق پیدا می کند و اینکه به بهترین شکل او را مناجات کند. رسیدن به این نقطه و اینکه چه قدر آدمی مرتکب گناه شده است اشک ها را جاری می سازد و رقلب ایجاد می کند. اینجاست که فکر از قلب متاثر می شود.

 

وی اضافه کرد: در روایت آمده است که عقل چراغی است که انسان را از بسیاری از چیزها از جمله گناه باز می دارد؛ وقتی چراغ عقل روشن می شود انسان به سوی اهداف متعالی پیش می رود، سعی می کند کمتر گناه کند.

 

حجت الاسلام اقبالیان با اشاره به فرازهایی از ادعیه ماه مبارک رمضان گفت: در طول روزهای ماه مبارک رمضان این دعا را می خوانیم: «اَللّهُمَّ اَدْخِلْ عَلی اَهْلِ الْقُبُورِ السُّرُورَ اَللّهُمَّ اَغْنِ کُلَّ فَقیرٍ اَللّهُمَّ اَشْبِعْ کُلَّ جایِعٍ اَللّهُمَّ اکْسُ کُلَّ عُرْیانٍ اَللّهُمَّ اقْضِ دَیْنَ کُلِّ مَدینٍ اَللّهُمَّ فَرِّجْ عَنْ کُلِّ مَکْرُوبٍ اَللّهُمَّ رُدَّ کُلَّ غَریبٍ اَللّهُمَّ فُکَّ کُلَّ اَسیرٍ اَللّهُمَّ اَصْلِحْ کُلَّ فاسِدٍ مِنْ اُمُورِ الْمُسْلِمینَ اَللّهُمَّ اشْفِ کُلَّ مَریضٍ اَللّهُمَّ سُدَّ فَقْرَنا بِغِناکَ اَللّهُمَّ غَیِّرْ سُوءَ حالِنا بِحُسْنِ حالِکَ اَللّهُمَّ اقْضِ عَنَّا الدَّیْنَ وَاَغْنِنا مِنَ الْفَقْرِ اِنَّکَ عَلی کُلِّشَیءٍ قَدیرٌ.»

 

وی تاکید کرد: این دعا آموزه ای است برای آنکه رابطه میان انسان و خلق اصلاح شود. وقتی رابطه میان انسان و خدا اصلاح شد رفتار او هم تغییر خواهد کرد، این گونه است که در ماه مهمانی خداوند بسیاری از پرونده های جرم و جنایت کاهش می یابند. این تاثیر دوری از گناه است که در ماه مبارک تبلور مضاعفی پیدا می کند.

 

حجت الاسلام اقبالیان افزود: اگر انسان بتواند هر روز را قدر بداند در واقع یک سیره رمضانی را ادامه داده و ملکه رفتاری او شده است از این جهت که ما در ایام ماه رمضان تلاش می کنیم تا به دور از گناه باشیم و از لحظه روزهای این ایام استفاده کنیم وبهره مند شویم، طبیعتا اگر بعد از ماه رمضان نیز همین نگاه را نسبت به روزها و اوقات خود داشته باشیم، توانسته ایم توشه ای از ماه رمضان را با خود در باقیمانده ایام سال و حتی تا پایان عمر همراه کنیم.

 

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر محاسبه اعمال تاثیر به سزایی در حفظ دستاردهای رمضانی دارد، اگر امروزش بهتر از دیروز بود یعنی پیشرفت کرده است، در پایان ماه رمضان می گویند عید فطر یعنی عید برگشت، برگشت به ذات و فطرت اولیه مان. اگر انسان گناه نکند و هر روز نسبت به روز گذشته از نظر اخلاقی و رفتاری تعالی یابد در این صورت هر روز برایش عید است. به بیان حضرت امیر(ع) هر روزی که در آن نکرده باشیم، عید است.

کد خبر 796720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha