رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در دومین بازدید خود از هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها بار دیگر در غرفه شبستان حضور پیداد کرد و در گفتگو با خبرنگار این خبرگزاری درباره درباره اظهارات الغنوشی در تونس گفت: ما همیشه اعلام کرده ایم آنچه را مردم در کشورهای مختلف منطقه می خواهند برای ما مورد احترام است.
وی اظهار کرد: اگر از ابتدا به بیداری اسلامی اشاره شد برای این بود که مردم خواهان مشارکت بیشتر در سرنوشت خود هستند و وجه مشترک تمامی این نهضت ها این است که مردم متوجه شده اند وجود حکام وابسته منافع آنها را تامین نمی کند.
مهمانپرست با بیان این مطلب که مردم کشورهایی که درگیر موج بیداری اسلامی هستند خواهان استقلال بوده و درپی مشارکت مستقیم در امور داخلی کشور خود هستند، تصریح کرد: اینکه در تونس جریانات اسلام گرا رای بیشتری آورده است از این رو است که ماهیت اصلی قیام مردم منطقه، اسلامی بوده و این حرکات از ریشه های ارزشی و اسلامی برخوردار است.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: همین امر باعث می شود که افرادی که به اسلام گرایش بیشتری دارند به طور ناخودآگاه به جرایانات اسلام گرا توجه بیشتری داشته باشند، از این رو است که این قیام های فراگیر عنوان بیداری اسلامی گرفته است.
وی با بیان این مطلب که باید در تونس هم به مردم مجال و فرصت داده شود، عنوان کرد: این مجال زمینه ساز شکل گیری نهادهای مردمی است تا پس از سال ها نبود مشارکت های مردمی، مجلس موسسان ایجاد شده و قانون اساسی تدوین شود تا بر اساس آن روش اداره کشور و تعیین افراد منتخب مردم در دستور کار قرار بگیرد.
مهمانپرست ادامه داد: سیر طبیعی کار مثبت است و نشان می دهد که مردم در این فضای آزاد به وجود آمده می توانند نظرات خود را اعلام کنند، ما برای نظرات راشد الغنوشی نیز احترام قائل هستیم و برای موفقیت این قیام های شکل گرفته در مطقه حاضریم تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهیم.
وی با بیان این مطلب که جمهوری اسلامی به حرکت مردمی و گرایش آنها به اسلام احترام می گذارد، ابراز کرد: انقلابیون به مدل های مختلف در کشورهای اسلامی اشاره کرده و علاقه مند هستند که شریعت اسلام در کشورشان حاکم باشد البته به شیوه ای که بیشترین همراهی و همکاری مردم را رقم بزند.
مهمانپرست در ارزیابی تلاش هایی که می کوشد بهار عربی را بیداری تعبیر نکند و مدل ترکیه را برابر مدل ایران مطرح کند، خاطرنشان کرد: مردم خواسته هایی دارند که اگر محقق نشود، نمی توان چیزی را به زور به آنها تحمیل کرد البته توصیه هایی هم قبلا در مصر همچون ایجاد حکومت های لائیک مطرح شد البته مردم واکنش نشان دادند و نپذیرفتند، از این رو بهتر است بجای اینکه به زور مدل هایی به مردم تحمیل شود به انتخاب آنها احترام بگذاریم چراکه مردم دوست دارند آثار ارزش های اسلامی را در حکومت های خود ببینند.
شایان ذکر است، سخنگوی وزارت امور خارجه دوشنبه، نهم آبان با حضور در غرفه خبرگزاری شبستان به سوالات خبرنگاران حوزه دین، فرهنگف اندیشه پاسخ داد.
پایان پیام/
نظر شما