۳۰ درصد افراد مبتلا به فشار خون بالا دارو مصرف نمی کنند

نمکی گفت: در کنار ۴۰ درصد از افرادی که از بیماری فشار خون خود اطلاع ندارند، ۳۰ درصد از افرادی نیز که مبتلا به فشار خون هستند یا دارو مصرف نمی کنند یا داروی خود را به صورت ناقص مصرف می کنند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، «سعید نمکی» در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: اولویت پیشگیری بر درمان در گام دوم طرح تحول نظام سلامت در وزارت بهداشت در حال پیگیری می باشد.

 

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در سال 96، 380 هزار مرگ در کشور داشته ایم که 313 هزار مرگ با بیماری های غیر واگیر مرتبط بوده است و 161 هزار مرگ به دلیل فشار خون بالا رخ داده است.

 

وی خاطرنشان کرد: فشار خون و بیماری های وابسته به آن مانند سکته های قلبی، مغزی و نارسایی های کلیوی که مرتبط با فشار خون می باشند، بررسی شده و فشار خون به عنوان قاتل خاموش در اولویت برنامه های وزارت بهداشت قرار گرفت و بسیج ملی کاهش فشار خون با حضور نهادها و سازمان های زیادی کلید خورده است.

 

نمکی با بیان اینکه وزارت بهداشت تصمیم گرفته تا آگاهی های عمومی را نسبت به فشار خون افزایش دهد، گفت: 40 درصد از مردم از فشار خون خود بی اطلاع هستند و هنگامی از آن مطلع می شوند که در بیمارستان بستری شده و دچار مشکلات نارسایی قلبی، عروقی و یا کلیوی شده اند که دیگر کاری برای بیماری آنها از لحاظ پیشگیری نمی توان انجام داد.

 

وزیر بهداشت افزود: هم اکنون در بسیج عمومی فشار خون 40 میلیون نفر تحت پوشش قرار می گیرند که ما معتقدیم حدود 15 میلیون بیمار مبتلا به فشار خون بالا در کشور وجود دارد که از بیماری خود اطلاع ندارند و برنامه ریزی کردیم تا بتوانیم حدود دو میلیون بیمار جدید را شناسایی کنیم.

 

وی خاطرنشان کرد: 28 تا 30 درصد از افرادی که مبتلا به فشار خون هستند یا دارو مصرف نمی کنند و یا به شکل ناقص آن را مصرف می کنند که به دنبال درمان دارویی این افراد نیز به صورت نظام مند هستیم.

 

وی با تاکید بر اینکه ایرانیان باید شیوه زندگی خود را اصلاح کنند، گفت: هم اکنون در کشور بیشتر از دو برابر متوسط جهانی مصرف نمک داریم و در حالی که در دنیا هر نفر پنج گرم روزانه مصرف نمک دارد در ایران یازده گرم نمک مصرف می شود و ما هدف گذاری کرده ایم تا بتوانیم 30 درصد از میانگین نمک مصرفی کشور کم کنیم.

 

نمکی با تاکید بر اینکه در حوزه بهداشت روان و جمعیت نیز برنامه هایی در آینده توسط وزارت بهداشت انجام خواهد شد، گفت: ما بنا داریم به جای اضافه کردن تخت های ICU‌ و CCU کاری کنیم تا مردم کمتر به تخت های ICU و CCU نیازمند باشند.

 

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه هم اکنون در کشور ما مشکلی از لحاظ کمبود دارو نداریم، گفت: کمبود داروی جدی در کشور علیرغم تمام فشارها و تهدیدها وجود ندارد، هرچند که ما در نقل و انتقالات مالی و پولی با مشکل روبرو هستیم. خوشبختانه تاکنون اقلام دارویی مورد نیاز کشور تامین شده و در دسترس قرار دارد و در خصوص داروهایی که در داخل نیز تولید می شوند از ورود داروهای خارجی جلوگیری کرده ایم.

 

وی خاطرنشان کرد: اقلام دارویی که هم اکنون در کشور در بازار موجود نیست از مدت مشابه سال قبل کمتر است و وزارت بهداشت بنا دارد مبارزه ای جدی با واردات بی رویه داروهایی داشته باشند که مشابه آن در داخل کشور تولید می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: در نانوایی ها بحث این است که به دلیل کیفیت پایین آرد مصرف نمک بالایی وجود دارد که وزارت بهداشت بنا دارد با اجرای برنامه های آموزشی از مصرف بی رویه نمک جلوگیری نماید.

 

نمکی با بیان اینکه هزار دستگاه جدید دیالیز برای استفاده بیماران خریداری شده است، گفت: به زودی بخش های دیالیز کشور از این دستگاه های جدید استفاده می کنند.

 

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه تعدادی از شرکت های درون وزارت بهداشت به زودی منحل خواهد شد، گفت: البته برخی از این شرکت ها باقی می مانند که از آنها به عنوان پوسته ای برای ارایه خدمت بهتر به مردم و جامعه از آن استفاده خواهد شد.

 

نمکی با تاکید بر اینکه من تمام تلاش خود را به کار گرفته ام تا تمام بخش های تحت مدیریت من مانند آینه پاک باشد، گفت: سازمان غذا و دارو در اوج امضاهای طلایی که در گذشته وجود داشت از بسیاری از سازمان ها پاک تر و شفاف تر بوده است و در این خصوص گله ای که به من می شد در خصوص صدور پروانه و قیمت گذاری بود و من خواستم تمام پروسه بررسی مدارک توسط سیستم انجام شود و در نهایت سیستم آری یا خیر بگوید که در این راه نیز قدم گذاشته ایم ولی به نقطه دلخواه و مطلوب نرسیده ایم.

 

وی با بیان اینکه سه راهکار برای حمایت از تولید داخلی در نظر گرفته شده است، گفت: جلوگیری از وارداتی که مشابه آنها در داخل تولید می شود، تسهیل پروسه هایی که تولیدکننده را ممکن است گرفتار کند و ایجاد پشتوانه اقتصادی برای حمایت از شرکت های دانش بنیان از برنامه های وزارت بهداشت برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی می باشد.

 

وی تاکید کرد: به زودی 400 خانه بهداشت عشایری ایجاد می شود که با یک کانکس،  یخچال و پنل خورشیدی و یک نیروی آزمایشی از خود عشایر مراقبت از عشایر کشور را عهده دار می شود که تمام این فعالیت های مراقبتی در این 400 خانه بهداشت معادل 10-12 تخت بیمارستانی برای ما هزینه خواهد داشت.

 

وی بیان کرد: در بیمارستان قلب تهران چهار بیمار جراحی شده به هوش نیامدند که من بلافاصله از آقای دکتر جان بابایی درخواست کردم که در بیمارستان حضور پیدا کرده و موضوع را بررسی نماید که مشخص شد این چهار بیمار در چهار اتاق عمل مجزا مورد عمل قرار گرفته اند و با توجه به اینکه 160 عمل در آن روز انجام شده بود، تمام داروهای بیهوشی نیز مورد تست قرار گرفت که مشکلی وجود نداشت و هم اکنون یکی از این بیماران به هوش آمده و سایر بیماران دارای مشکلات زمینه ای مانند دیابت بودند و هیچ قصوری در خصوص این بیماران صورت نگرفته است.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار شبستان در خصوص فعالیت برخی پزشکان در مطب در ساعت های نامتعارف مانند دو بامداد گفت: سازمان نظام پزشکی، سازمان صنفی پزشکان است و مسئول رسیدگی به این موارد می باشد هرچند ما بنا نداریم تا در کار پزشکان که به صورت خصوصی فعالیت دارند، دخالت کنیم.

 

وزیر بهداشت در جواب پرسش خبرنگار شبستان در خصوص انتشار فیلم های عمل های جراحی توسط تیم های پزشکی گفت: این فیلم ها که در فضای مجازی و برای تبلیغ کار و فعالیت پزشکان منتشر می شود از مواردی است که ما بنا داریم تا با ایجاد یک هماهنگی با سازمان نظام پزشکی، وزارت بهداشت و انجمن علمی رشته مربوطه ورود کنیم و جلوی این تبلیغات بی رویه را بگیریم و امیدوارم بتوانیم این موارد را کنترل کنیم.

 

 

کد خبر 796638

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha