«مهدی مطهرنیا» در گفت و گو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان در خصوص معاهده عدم تجاوز بین ایران و کشورهای همسایه گفت: ایران یک کشور مهم منطقه ای و موثر در نظام بین الملل است که از نظر طبیعی و غریضی پل میان شمال و جنوب و تونل میان شرق و غرب محسوب می شود.
کارشناس سیاست خارجی با بیان این که ایران پس از انقلاب اسلامی ادعای یک قدرت بزرگ منطقه ای چالشگر در برابر نظام بین الملل را مطرح کرده است، افزود: این اظهار نظر به گونه ای در مکتب تفصیلی امنیت یا هرمونوتیک امنیتی یک قدرت متوسط شناخته می شود که می تواند مدعی ایجاد نظم منطقه ای باشد.
وی ادامه داد: پس از انقلاب اسلامی و موفقیت ایران در جهت نفوذ در منطقه و هدف خود، بالطبع مقاومت هایی در برابر آن شکل گرفت. من سال ها پیش گفتم که جبهه مقاومت که از ایران به سوریه و از آن به لبنان و فلسطین جهت گیری شده است براساس اصل سوم قانون نیوتون در برگیرنده معنای عکس العمل در برابر آن به صورت جبهه موافقت با آمریکا خواهد بود.
مطهرنیا جبهه موافقت را متشکل ازامارات، قطر، عربستان، ترکیه و حتی مصر دانست تا با کمک اسرائیل و رهبری آمریکا جبهه ای در برابر جبهه مقاومت را بازگشایند و افزود: این جبهه را می توان جبهه توافق نیز نام نهاد. بدین ترتیب اکنون نیز شاهد شکل گیری این جبهه به صورت آرام ولی با تلاشی فراگیر در منطقه برای محاصره ایران هستیم.
کارشناس سیاست خارجی خاطرنشان کرد: در چنین زمانی سخن گفتن از شکل گیری یک پیمان عدم تعرض میان ایران و کشورهای همسایه در بدترین موقعیت موجود بیان شده است. در زمانی که تلاش برای نشان دادن انگشت اتهام به سوی ایران در اوج خود قرار دارد.
مطهرنیا با یادآوری این که این روزها یک رویداد گفتاری بر ضد ایران در حال اوج گیری است و از طرفی دیگر کنش های عملی فزاینده ای برای این محاصره در حال اجراست، تصریح کرد: لذا ارایه چنین نظری در فضای گفتمانی موجود نوعی رویکرد انفعالی و به پیروی از آن بلا اثر یا کم اثر خواهد بود.
استاد دانشگاه در خصوص پیوستن روسیه به این معاهده نیز توضیح داد: اگر بخواهیم یک اتحاد نظامی را نام ببریم می توانیم در یک منطق نظامی و امنیتی از روسیه هم نام ببریم. اتحاد میان تهران و مسکو را شاهد باشیم اما این پیمان عدم تعرض بین ایران و محیط پیرامونی آن است که در برگیرنده کشورهای همسایه (پیرامون همسایه ایران) می شود در حالیکه روسیه همسایه یا حتی پیرامون همسایه ایران محسوب نمی شود .
وی ادامه داد: در این صورت می توان این پیمان را با آمریکا هم امضا کرد که دورتر از مسکوست اما بین ایران و آمریکا و یا کشورهای پیرا مونی تنش پر التهابی بوده است در حالی که مسکو و تهران همدیگر را شریک استراتژیک می خوانند.
مطهرنیا در پایان تاکید کرد: منطق امضای معاهده عدم تعرض بین ایران و روسیه نیز با چالش و اختلال روبرو است./
نظر شما