به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، این روزها کسب و کار در فضای مجازی رونق گرفته و با توجه به ماهیتش طرفداران زیادی نیز دارد. برخی با ایده های خلاقانه به ایجاد کسب و کارهای مبتنی بر فضای مجازی پرداخته اند و علاوه بر کسب درآمد، برای جوانان هم سن و سال خود نیز اشتغال ایجاد کرده اند.
در این میان ظاهرا اینستاگرام بستر مناسب تری است برای کسب درآمد؛ از شاخ های اینستاگرام و کارهای عجیب و غریبی که به واسطه انجام آنها معروف شده اند که بگذریم؛ کاربرانی هم وجود دارند که می کوشند با تهیه فیلم و عکس از مشاغل مختلف و بارگذاری آنها در فضای مجازی، از میان مخاطبان اینستاگرامی برای خود درآمدی کسب کنند.
استفاده از فالورهای فیک، به نمایش گذاشتن خصوصی ترین لحظات زندگی، متوسل شدن به انواع ترفندهای غیراخلاقی از جمله شیوه هایی است که تلاش می کنند تا به واسطه آن وارد عرصه رقابت در حیطه شغلی خود شوند.
در این میان؛ حوزه گردشگری طبیعی و بوم گردی نیز از دید کاربران اینستاگرامی پنهان نمانده و به ویژه فعالان تازه کار در عرصه طبیعت گردی و بوم گردی سعی دارند با گذاشتن استوری های باربط و بی ربط به مخاطبان بقبولانند که حضور در اکیپ آنها و همسفر شدن با آنها چقدر می تواند لذت بخش باشد و لحظات تکرار نشدنی و رویایی برایشان به دنبال خواهد داشت.
صفحه های اینستاگرامی با عناوین اینکه «لذت کوهنوردی» را با ما تجربه کنید، غارنوردی، طبیعت گردی و پرواز به یاد ماندنی را به همراه گروه ما داشته باشید؛ «آدرنالین» خونتان را بالا ببرید و هیجان و شادی را احساس کنید؛ کاربران را به ماجراجویی و مسافرت ترغیب و تشویق می کنند.
تصاویری نیز در قالب فیلم و عکس از سفرهای پیشین گروه به اشتراک می گذارند و نظر افراد حاضر در این سفرها را نیز که معمولا سرشار از رضایت است به تصویر می کشند. نکته جالب توجه در میان این تبلیغات اینستاگرامی در حوزه گردشگری؛ تعرفه هایی است که بدون هیچ قانون و ضابطه ای از سوی این گروه های طبیعت گرد ارائه می شود، در مقابل خدماتی که شامل ابتدایی ترین امکانات است.
جذب بازاریاب خانم با روابط عمومی بالا و ظاهر مناسب! که به اینستاگرام و بازاریابی اینترنتی مسلط باشد نیز موضوع دیگری است که در چنین گروه هایی دیده می شود؛ زنان بازاریابی که به هر ترفندی متوسل می شوند و حتی با به نمایش گذاشتن تصاویر نامتعارف از خود می کوشند تا فالورهای بیشتر در فضای مجازی و همسفران بیشتر در فضای واقعی جذب کنند. در عرصه تبلیغات گاه پا را فراتر نهاده، تابو شکنی می کنند و فیلم هایی از رقص بانوان در حین طبیعت گردی و کوهنوردی به اشتراک می گذارند و یا بازاریابان با ظاهر نامتعارف و با انجام کارهای نامتعارف تر سعی می کند تا تعریفی از شادی، هیجان و لذت را در نگاه کاربران ارائه کند.
تبلیغ برای برگزاری تورهای بدون مجوز موضوع دیگری است که در این گروه های اینستاگرامی بسیار به آن پرداخته می شود. عکس ها و فیلم هایی که از این تورهای نامتعارف در فضای مجازی و با عنوان شادی و لذت بردن از طبیعت و کوه و جنگل به اشتراک گذاشته می شود؛ سبک زندگی جدیدی در میان نسل جوان ترویج می کند. سبک زندگی ای که هنجارشکنی و دور شدن از ارزش های اخلاقی، انسانی و دینی منجر می شود.
« زهرا عبادی» در گفتگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان با بیان اینکه شادی از هیجانات بنیادی است که نقش تعیین کننده ای در تامین سلامت فرد و جامعه دارد، گفت: احساس امنیت بیشتر، تصمیم گیری راحت، امید به آینده و روحیه مشارکت بالا از ویژگی های افراد شاد است.
جامعه شناس با بیان اینکه شادی های واقعی، عمیق و تعالی بخش در میان افراد جامعه کم شده و به جای آن شادی های گذرا قرار گرفته است، افزود: شادی هایی که با هنجارشکنی، رفتارهای نامتعارف، دوستی های بی ضابطه و خارج از چارچوب و یا روی آوردن به مواد مخدر ایجاد می شود به مرور زمان به ناامیدی، یاس و افسردگی منتهی می شود.
وی با اشاره به آسیب های فضای مجازی، گفت: دوستی های نشات گرفته از فضای مجازی در مواقع بسیاری پایان خوبی نداشته و پس از شادی های زودگذر به خسران و پشیمانی برای افراد تبدیل شده است.
عبادی با بیان اینکه باید در جامعه فضای نشاط و شادابی را فراهم کنیم تا جوانان در فضای واقعی و با شادی واقعی آشنا شوند و از زندگی لذت ببرند، خاطرنشان کرد: سازمان های فرهنگی، آموزشی، مساجد و خانواده ها نقش مهمی در نگرش نسل آینده به مقوله شادی و نشاط اجتماعی دارند.
نظر شما