در استیضاح اصل بر بی آبرو کردن افراد نباشد

آیت الله جوادی آملی در دیدار با رئیس فراکسیون روحانیون مجلس گفت: در استیضاح نباید اصل بر بی آبرو کردن افراد باشد و کاری نکنیم که نظام آسیب ببیند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله عبدالله جوادی آملی در دیدار حجت اسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، رئیس فراکسیون روحانیون مجلس و محمدرضا آشتیانی از اعضای این فراکسیون گفت: دین سه فصل دارد که بخشی مربوط به خدا، قانون و حکم خدا و حقّ الله است که در این بخش جایی برای گذشت، تسامح و تساهل نیست، در آن بخش‌ها نمونه‌اش در سورهٴ مبارکهٴ نور است که ﴿لاَ تَأْخُذْکُم بِهِمَا رَأْفَةٌ فِی دِینِ اللَّهِ﴾ آنجا که حقّ خداست جا برای گذشت نیست گذشت هم بکنند، خدا نمی‌گذرد.


استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: جامعه با عدلِ یک جانبه اداره نمی‌شود، اگر دو جانبه بود به خوبی اداره می‌شود نه انسان تجاوز می‌کند نه مورد تعدّی قرار می‌گیرد؛ اما اگر جامعه برخی‌هایشان عادل نبودند حق انسان را ضایع کردند، انسان بخواهد عادلانه رفتار کند سنگ روی سنگ بند نمی‌شود و نشانه‌اش این چند میلیون پرونده دستگاه قضایی است، این چند میلیون پرونده برای آن است که از یک طرف اجحاف می‌شود از یک طرف گذشت نیست و پرونده چند سال می‌ماند.


جوادی آملی با بیان اینکه جامعه دینی با بزرگواری و گذشت جلوی مشکلات را می‌گیرد، افزود: اگر ﴿وَیَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةَ﴾ فصل سوم شد و بخش سوم شد، آن وقت طرف هم خجالت می‌کشد می‌آید عذرخواهی می‌کند، خیلی کم اتفاق می‌افتد که جریّ بشود وقتی که بگذرد او فردا می‌آید عذرخواهی می‌کند، این زندگی شیرین است و شیرین‌تر می‌شود.


مفسر قرآن کریم بیان داشت: در اداره مجلس هم این‌چنین است گاهی می‌خواهند سؤال کنند از مسئولی یا استیضاح کنند، اصل این نباشد که شخصی را بی‌آبرو کنند، اصل این باشد که نظام محفوظ بماند، بالأخره او ممکن است اشتباه کرده باشد، ولی آبروی او و خانواده‌های او و بچه‌های او تا کجا مثلاً می‌شود به ما گفتند که شما عادل باشید، اما می‌دانست خدا که عدالت به این معنا که یک‌جانبه است کافی نیست و فرمود ﴿إِنَّ اللَّهَ یَأْمُرُ بِالْعَدْلِ﴾ اما ﴿وَالْإِحْسَانِ﴾ این احسان بالاتر از اوست.


جوادی آملی افزود: ما حق داریم استیضاح کنیم، سؤال کنیم اما تنها ما نیستیم، تنها این نماینده نیست، تنها آن وزیر نیست، نظام است، مردم است همه این جوانب را به ویژه روحانیون مجلس که بالاخره قداستی برای روحانیت قائل‌اند این نماینده‌ها که پشت سر شما آقایان اقتدا می‌کنند یعنی قیام و قعودشان تابع شماست، دیگر این هم در حقیقت تابع عدل می‌دانند هر وقت این عادل بلند شد اینها بلند می‌شوند هر وقت این عادل به سجود رفت، اینها به سجده می‌روند.


وی عنوان کرد: طوری باشد که مجلس باید ﴿وَیَدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیِّئَةَ﴾ حق و حقوقش را استیفا می‌کند، حق ملت هم استفاده می‌کند از هر کسی می‌خواهد سؤال بکند، بکند؛ اما این نظام به این آسانی به دست نیامده است.


به گزارش دفتر آیت الله جوادی آملی، وی خاطرنشان کرد: اگر یک روحانی، یک قانون‌گزاری، یک مسئولی برای رضای خدا یک قدم بردارد، برای حفظ نظام مأموران الهی 10 قدم کمک می‌کنند دیگر این هیچ عیب ندارد به خودکفایی برسند در خیلی از چیزها در شرایط تحریم به خودکفایی رسیدند، پس می‌شود این ﴿مَن جَاءَ بِالْحَسَنَةِ فَلَهُ عَشْرُ أَمْثَالِهَا﴾ اطلاقش جریان دنیا را هم می‌گیرد یعنی کسی واقعاً یک قدم بردارد برای رضای خدا 10 قدم خدا کمکش می‌کند.


آیت الله جوادی آملی همچنین با اشاره به وظایف دستگاه دیپلماسی کشور تاکید کرد: وزارت امور خارجه باید که دیپلماسی قوی داشته باشد کسی که سابقه این کار را دارد می‌داند که زبان دیپلماسی زبان خاصی است.

 

پایان پیام/

کد خبر 79627

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha