به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (دهم خرداد ماه) به شرح زیر است:
افت ۳۶.۵ درصدی معاملات مسکن در تهران
تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸، به ۱۲.۱ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۶.۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۱۲۶.۷ میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۱۲.۵ و ۱۱۲.۰ درصد افزایش نشان میدهد.
گفتنی است، «گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۸»، برگرفته از آمارهای خام سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور است که توسط اداره بررسیها و سیاستهای اقتصادی بانک مرکزی تهیه می شود.
روزهای طلایی بورس/عملکرد و گزارش های خوب شرکت ها عامل رشد
بورس در سه ماهه آغاز سال 98 روزهای پررونقی را گذراند و ارزیابی های کارشناسان سرمایه از معاملات نشاندهنده ادامه روزهای طلایی برای بورس است بر این اساس شاخص کل بورس از ابتدای امسال تا سوم خرداد با ۳۶ هزار و ۵۰۹ واحد افزایش معادل ۲۰.۴ درصد رشد را به ثبت رساند. از ابتدای امسال تا سوم خرداد تعداد ۱۷۷ میلیارد و ۸۳۲ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۴۶۴ هزار و ۴۲۵ میلیارد ریال در ۱۱ میلیون و ۷۲۸ هزار و ۳۹۶ دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفت.
همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان میدهد در این مدت ۱۲۵ میلیارد و ۸۶۴ میلیون سهم به ارزش ۲۷۴ هزار و ۲۷۱ میلیارد ریال در ۶ میلیون و ۲۷۶ هزار و ۲۰۸ نوبت در بازار اول؛ ۴۹ میلیارد و ۸۱۴ میلیون سهم به ارزش ۱۶۳ هزار و ۴۷۱ میلیارد ریال در ۵ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۹۵۹ نوبت در بازار دوم؛ ۳ میلیون برگه به ارزش ۳ هزار و ۱۸ میلیارد ریال در ۳۸۲۵ نوبت در بازار بدهی، ۱۸ میلیون و ۶۰ هزار قرارداد به ارزش ۲۱۲ میلیارد ریال در ۸ هزار و ۳۳۰ نوبت در بازار مشتقه و ۲ میلیارد و ۱۳۳ میلیون واحد از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۲۳ هزار و ۴۵۳ میلیارد ریال در ۸۰ هزار و ۷۴ نوبت مورد معامله قرار گرفته است.
این در حالی است که در هفته معاملاتی منتهی به 10 خرداد نیز شاهد جهش و رشد قابل توجهی در بورس بودیم البته شاخص کل در روز اول معاملاتی این هفته ریزش داشت به طوری که این روز را با ریزش ۱۳۵۸.۳۶ واحدی آغاز کرد این ریزش در شاخص را تا پایان ساعات کاری ادامه داشت و در انتهای روز جزییات داد و ستدهای بازار سهام بر اساس آمارهای ثبت شده نشان می داد که بیشتر شاخص های معاملاتی در بازار سهام با کاهش مواجه شدند
عرضه بنزین از ۲۰ مرداد، فقط با کارت هوشمند سوخت
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران در اطلاعیه شماره ۴ این شرکت آمده است: در اجرای سیاستهای دولت و مجلس شورای اسلامی، عرضه بنزین در جایگاههای عرضه سوخت سراسر کشور از تاریخ ۲۰ مرداد امسال فقط با ارائه کارت هوشمند سوخت، امکانپذیر خواهد بود.
براساس این اطلاعیه، آن دسته از صاحبان خودروها که کارت هوشمند سوخت خود را گم کرده و بر اساس فراخوان پیشین شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران، اطلاعات خود را در سامانه دولت همراه درج و با طی کردن فرآیند لازم، شماره حساب کارت اعتباری خود را ثبت کردهاند، نیازی به ثبت نام دوباره ندارند و کارت هوشمند سوخت آنها بر اساس ثبتنام پیشین، صادر و از سوی شرکت ملی پست ایران به آنها تحویل داده خواهد شد.
این دسته از هموطنان هزینه صدور کارت سوخت المثنی را برابر تعرفه مصوب، هنگام دریافت کارت، به مأموران شرکت ملی پست ایران پرداخت خواهند کرد.
شاخص قیمت کالاهای وارداتی در زمستان ۹۷ اعلام شد
شاخص قیمت کالاهای وارداتی ریالی، ۱۳۹۰=۱۰۰ در فصل زمستان سال ۱۳۹۷ برابر ۱۴۹۹.۱ است که نسبت به پاییز ۹۷ معادل ۳۹.۹ درصد رشد داشته است. همچنین تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۲۰۳.۳ درصد و تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (میزان تورم) ۱۱۱.۴ درصد بوده است.
شاخص قیمت کالاهای وارداتی دلاری (۱۳۹۰=۱۰۰) نیز در فصل زمستان سال ۱۳۹۷ برابر ۳۱۰.۵ است که نسبت به پاییز ۹۷ معادل ۱۲.۳ درصد رشد داشته است. تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی نسبت به فصل مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۳۳.۵ درصد و تغییرات چهار فصل منتهی به فصل جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل (میزان تورم) ۱۵.۹ درصد بوده است.
افزایش ۳۹.۹ درصدی شاخص قیمتها در فصل زمستان ۹۷ نسبت به پاییز همان سال متاثر از رشد قیمت ۲۰ گروه کالایی است که در این میان محصولات صنایع شیمیایی با ۵۰.۶ درصد رشد، بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردهاند. شاخص قیمت ماشینآلات و وسایل مکانیکی و ادوات برقی نیز با ۴۹.۳ افزایش همراه بوده که دومین گروه از نظر افزایش قیمت محسوب میشود.
شاخص قیمت گروه دستگاههای اپتیک و عکاسی نیز از نظر افزایش قیمت در جایگاه سوم بین ۲۰ گروه کالایی قرار دارد و با رشد ۴۶.۵ درصدی همراه بوده است. محصولات نباتی نیز در این بازه زمانی رشد قیمت بالایی را تجربه کردهاند و با ۳۸.۸ درصد افزایش قیمت در جایگاه چهارم قرار دارند.
کاهش۱۰ میلیارد دلاری واردات در سال گذشته/ تجار روی اقلام اساسی سرمایهگذاری نکنند
«رضا رحمانی»، وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست هم اندیشی با صنعتگران و سرمایهگذاران ورامین گفت: برای تحقق شعار سال و رونق تولید هفت محور و ۲۶ برنامه تدوین شده است که برای اجرای دقیق آن تلاش خواهیم کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: توسعه و تعمیق ساخت داخل، طراحی و ساخت قطعات وارداتی از مهمترین برنامههای وزارت صمت در سال ۹۸ است که برای تحقق آن نقش بخش خصوصی پررنگ است.
رحمانی با اشاره به اینکه محدودیت واردات کالاهای ساخت داخل را برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی مدنظر قرار دادیم، گفت: واردات کشور در سال گذشته، ۱۰ میلیارد دلار کاهش یافت و از سوی دیگر برپایی نمایشگاه قطعات خودرو که در آینده در شاخههای دیگر برگزار خواهد شد، از جمله مهمترین اقدامات برای رونق تولید داخلی خواهد بود.
وی با بیان اینکه روحیه جهادی بخش خصوصی و عزم دولت منجر به شکست دشمن در سال ۹۷ شد، بیان کرد: امسال هم با توجه به شعار سال و عزم تولیدکنندگان داخلی، حمایت مجلس و برنامههای مفصل دولت یقینا مانع رسیدن دشمن به اهدافش خواهیم شد.
تحقق مالیات بر خانههای خالی با اتصال به سیستم معاملاتی املاک
«محمد اسلامی» در مورد اخذ مالیات از خانههای خالی، گفت: در تلاش هستیم نظام مالیاتی به سیستم معاملاتی املاک که دارای کد رهگیری است وصل شود تا از این طریق و همچنین اتصال کد رهگیری به سیستم مربوط به پایان کار شهرداریها و ارزیابی عملکرد سیستم انرژی مربوط به خانهها از طریق وزارت نیرو، بتوان معاملات خانههای خالی را رصد کرد.
وزیر راه و شهرسازی ابراز کرد: البته تحقق این اقدام به تنهایی از عهده وزارت راه و شهرسازی خارج است و باید چندین دستگاه تعامل لازم را داشته باشند.
ایجاد مکانیسم جدید مالی مقاوم در برابر تحریم های آمریکا
ایران و ترکیه در راستای رسیدن مبادلات تجاری خود به 30 میلیارد دلار در سال توسعه مناسبات بانکی را در دستور کار داردند بر این اساس وزیر امور خارجه کشورمان (چهارشنبه 28 فروردین) سفری به ترکیه داشت و در این سفر در دیدار با همتای ترک خود بر توسعه روابط بانکی میان دو کشور تاکید داشت.
«محمد جواد ظریف» درباره دستاوردهای این سفر گفته است: «در جریان این سفر در مورد روش های ادامه همکاری ها بین دو کشور علیرغم وجود تحریم ها صحبت کردهایم و توافق کردیم که در پنج حوزه به صورت ویژه کار را دنبال کنیم. از جمله در مورد تعرفه ترجیحی، همکاری ها در حوزه انرژی، همکاری ها در حوزه بانکی و استفاده از پول مشترک دو کشور، ایجاد ساز و کار اینستکس در روابط دو جانبه دنبال میکنیم. توافق شد من و وزیر امور خارجه ترکیه این موضوعات را به صورت ویژه دنبال کنیم و مسئولان کمیسیون مشترک دو کشور نیز به سهم خود این مسائل را دنبال میکنند.»
«مولود چاووش اوغلو» نیز در این دیدار گفت: «آنچه که مهم است اتحاد و اراده میان دو کشور است. وزیر خارجه ترکیه در مورد مکانیزم های جدید جزئیات بیشتری را ارائه نکرد؛ اما ترکیه به دنبال استفاه از ارزهای ملی در تجارت بین الملل است و در اکتبر سال ۲۰۱۷ میلادی بانک های مرکزی ایران و ترکیه به طور رسمی بر سر استفاده از ارزهای ملی توافق کردند.»
به دنبال آن (پنجشنبه 29 فروردین) رییس کل بانک مرکزی نیز دیداری با سفیر ترکیه داشت. «عبدالناصر همتی» با اشاره به دیدارهای پیشین مقامات عالی رتبه دو کشور اعلام کرده بود که در جلسه مشترک پیشین، رییس جمهوری ترکیه بر افزایش سطح همکاری ها، تسهیل روابط بانکی و نیز رفع موانع میان دو کشور تأکید داشت.
رییس کل بانک مرکزی ادامه داده بود: «ظرفیتهای تجاری و اقتصادی کشور ترکیه این موضوع را ایجاب می کند که فعالیت بانکهای ترکیه با تجار ایرانی تسهیل شود و با وجود اینکه در شرایط فعلی حجم مبادلات تجاری میان دو کشور از سطح مطلوبی برخوردار است اما با هدف ترسیم شده ۳۰ میلیارد دلار فاصله دارد و امیدواریم که در آینده نیز حجم مبادلات با توجه به توانمندیهای متقابل دو کشور بیش از پیش افزایش یابد.»
حالا در ادامه تلاش های دو کشور سفیر ایران در ترکیه از همکاری دو کشور در ایجاد یک مکانیسم جدید مالی مقاوم دربرابر تحریم های آمریکا خبر داده است./
نظر شما