به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، بورس در سه ماهه آغاز سال 98 روزهای پررونقی را گذراند و ارزیابی های کارشناسان سرمایه از معاملات نشاندهنده ادامه روزهای طلایی برای بورس است بر این اساس شاخص کل بورس از ابتدای امسال تا سوم خرداد با ۳۶ هزار و ۵۰۹ واحد افزایش معادل ۲۰.۴ درصد رشد را به ثبت رساند. از ابتدای امسال تا سوم خرداد تعداد ۱۷۷ میلیارد و ۸۳۲ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۴۶۴ هزار و ۴۲۵ میلیارد ریال در ۱۱ میلیون و ۷۲۸ هزار و ۳۹۶ دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفت.
همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان میدهد در این مدت ۱۲۵ میلیارد و ۸۶۴ میلیون سهم به ارزش ۲۷۴ هزار و ۲۷۱ میلیارد ریال در ۶ میلیون و ۲۷۶ هزار و ۲۰۸ نوبت در بازار اول؛ ۴۹ میلیارد و ۸۱۴ میلیون سهم به ارزش ۱۶۳ هزار و ۴۷۱ میلیارد ریال در ۵ میلیون و ۳۵۹ هزار و ۹۵۹ نوبت در بازار دوم؛ ۳ میلیون برگه به ارزش ۳ هزار و ۱۸ میلیارد ریال در ۳۸۲۵ نوبت در بازار بدهی، ۱۸ میلیون و ۶۰ هزار قرارداد به ارزش ۲۱۲ میلیارد ریال در ۸ هزار و ۳۳۰ نوبت در بازار مشتقه و ۲ میلیارد و ۱۳۳ میلیون واحد از صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۲۳ هزار و ۴۵۳ میلیارد ریال در ۸۰ هزار و ۷۴ نوبت مورد معامله قرار گرفته است.
این در حالی است که در هفته معاملاتی منتهی به 10 خرداد نیز شاهد جهش و رشد قابل توجهی در بورس بودیم البته شاخص کل در روز اول معاملاتی این هفته ریزش داشت به طوری که این روز را با ریزش ۱۳۵۸.۳۶ واحدی آغاز کرد این ریزش در شاخص را تا پایان ساعات کاری ادامه داشت و در انتهای روز جزییات داد و ستدهای بازار سهام بر اساس آمارهای ثبت شده نشان می داد که بیشتر شاخص های معاملاتی در بازار سهام با کاهش مواجه شدند.
بر اساس آمارهای معاملاتی شاخص کل در (4 خرداد) با ۸۵۴ واحد ریزش معادل ۰.۴۰ درصد به ۲۱۴ هزار و ۳۱۴ واحد، شاخص قیمت «وزنی - ارزشی» با ۲۴ واحد افت معادل ۰.۴۰ درصد به ۶۱ هزار ۳۴۸ واحد، شاخص کل «هم وزن» با ۳۱۲ واحد رشد معادل ۰.۶۵ درصد به ۴۸ هزار و ۴۴۳ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با ۲۱۶ واحد افزایش، معادل ۰.۶۵ درصد به ۳۳ هزار و ۵۲۳ واحد، شاخص آزاد شناور با ۱۴۴۵ واحد کاهش، معادل ۰.۶۰ درصد به ۲۴۱ هزار و ۱۸۰ واحد، شاخص بازار اول با ۱۱۹۷ واحد افت معادل ۰.۷۴ درصد به ۱۵۹ هزار ۹۴۵ واحد و شاخص بازار دوم با ۹۵۲ واحد رشد معادل ۰.۲۳ درصد به ۴۱۷ هزار و ۱۶ واحد رسید.
اما رشد صعودی بورس در روز پس از آن آغاز شد و (5 خرداد) شاخص کل بورس روز معاملاتی خود را با رشد ۱۴۰۱.۴۰ واحدی آغاز کرد و به پله ۲۱۵ هزار و ۷۱۷ واحدی رسید. بر این اساس در این روز در آغاز معاملات نمادهای وتجارت - بانك تجارت، وبملت - بانك ملت، خساپا – سايپا، خودرو - ايران خودرو، وخارزم - سرمايه گذاري خوارزمي، ستران - سيمان تهران و فلوله - لولهوماشينسازيايران عنوان نمادهای پربیینده بورس را از آن خود کردند و بررسی های جداول بورس نشان می دهد که (5 خرداد) در پایان معاملات همه شاخصهای بورس با رشد مواجه شدند و به طوری که شاخص کل با ۳۲۵۹ واحد رشد معادل ۱.۵۲ درصد به ۲۱۷ هزار و ۵۷۳ واحد رسید و در ۲۸۳ هزار نوبت معاملاتی، ۳ میلیارد و ۲۴۷ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۰ هزار و ۱۷۶ میلیارد تومان در بورس معامله شد و ارزش بازار به ۸۳۲ هزار و ۳۶۷ میلیارد تومان رسید.
همچنین در دومین روز از هفته معاملاتی منتهی به 10 خرداد شاخص قیمت «وزنی - ارزشی» با ۹۳۳ واحد افزایش معادل. ۵۲ درصد به ۶۲ هزار ۲۷۶ واحد، شاخص کل «هم وزن» با ۱۲۵۴ واحد رشد معادل ۲.۵۹ درصد به ۴۹ هزار و ۶۹۸ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با ۸۶۷ واحد افزایش، معادل ۲.۵۹ درصد به ۳۴ هزار و ۳۶۹ واحد، شاخص آزاد شناور با ۴۰۹۵ واحد رشد، معادل ۱.۷۰ درصد به ۲۴۵ هزار و ۲۷۵ واحد، شاخص بازار اول با ۲۴۳۶ واحد افزایش معادل ۱.۵۲ درصد به ۱۶۲ هزار ۳۸۲ واحد و شاخص بازار دوم با ۶۳۲۲ واحد صعود معادل ۱.۵۲ درصد، به ۴۲۳ هزار و ۳۳۹ واحد رسید.
دوشنبه 6 خرداد ماه به مناسبت شهادت حضرت علی (ع) تعطیل بود اما روز پس از آن شاخص کل بورس در ادامه روند رو به رشد خود در یکشنبه (5 خرداد) روز معاملاتی خود را با روند صعودی آغاز کرد. بر این اساس شاخص کل در ساعات نخست (سه شنبه 7 خرداد) رشد ۴۰۴۰.۱۳ واحدی داشت و به جایگاه ۲۲۱ هزار و ۶۱۴ واحدی رسیده بود.
بنابراین گزارش، در ادامه روزهمه شاخصهای بورس در پایان داد و ستدها با حداقل ۲ درصد رشد مواجه شدند و بر این اساس شاخص کل با ۵۶۷۹ واحد رشد معادل ۲.۶۱ درصد به ۲۲۳ هزار و ۲۵۳ واحد، شاخص قیمت «وزنی - ارزشی» با ۱۶۲۰ واحد افزایش معادل ۲.۶۱ درصد به ۶۳ هزار ۷۱۰ واحد، شاخص کل «هم وزن» با ۱۱۰۲ واحد رشد معادل ۲.۲۲ درصد به ۵۰ هزار و ۸۰۰ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با ۷۶۲ واحد افزایش، معادل ۲.۲۲ درصد به ۳۵ هزار و ۱۰۷ واحد، شاخص آزاد شناور با ۷۲۲۰ واحد رشد، معادل ۲.۹۴ درصد به ۵۲۵ هزار و ۴۹۶ واحد، شاخص بازار اول با ۴۳۶۷ واحد افزایش معادل ۲.۶۹ درصد به ۱۶۶ هزار ۷۴۹ واحد و شاخص بازار دوم با ۱۰۴۵۵ واحد صعود معادل ۲.۴۷ درصد، به ۴۲۳ هزار و ۷۹۵ واحد رسید.
در سه شنبه (7 خرداد) ۷ نماد « فولاد با ۷۱۷ واحد، فملی با ۴۰۳ واحد، کگل با ۳۷۲ واحد، فارس با ۳۳۴ واحد، فخوز با ۲۳۲ واحد پارس با ۱۶۵ واحد و همراه با ۱۶۴ واحد» رشد، بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس و قیمت سهام نمادهای «وپست، کالا، شیران، سبجنو، لابسا، غشهد و بشهاب» بیشترین افزایش قیمت و نمادهای «پدرخش، کماسه، ساربیل، دارو، غسالم، لپارس و نمرینو» بیشترین کاهش قیمت را در بازار سهام داشتند و به این ترتیب، در پایان داد و ستدهای روز جاری بورس، در ۳۴۱ هزار نوبت معاملاتی، ۴ میلیارد و ۷۴۷ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۶ هزار و ۷۰۳ میلیارد تومان در بورس معامله شد و ارزش بازار به ۸۵۱ هزار و ۴۴۲ میلیارد تومان رسید.
این گزارش می افزاید: رشد شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی در هفته منتهی به 10 خرداد نیز ادامه داشت و این روز را با رشد 1589.12 واحدی آغاز کرد و این رشد باعث شد تا در ساعات نخست این روزشاخص کل به جایگاه 224 هزار و 842 واحد برسد. این رشد شاخص تا پایان ساعات کاری (چهارشنبه 8 خرداد) ادامه داشت به طوری که بررسی آمار معاملات بورس نشان میدهد که همه شاخصهای بورس در پایان داد و ستدهای امروز با حداقل ۲ درصد رشد مواجه شدند.
بنابراین گزارش، شاخص کل در (10 خرداد) با ۱۲۲۲ واحد با رشد معادل ۰.۵۵ درصد به ۲۲۴ هزار و ۴۷۶ واحد، شاخص قیمت «وزنی - ارزشی» با ۳۴۸ واحد افزایش معادل ۰.۵۵ درصد به ۶۴ هزار ۵۳ واحد، شاخص کل «هم وزن» با ۴۶۳ واحد رشد معادل ۰.۹۱ درصد به ۵۱ هزار و ۲۶۴۶ واحد، شاخص قیمت «هم وزن» با ۳۱۹ واحد افزایش، معادل ۰.۹۱ درصد به ۳۵ هزار و ۴۰۰ واحد، شاخص آزاد شناور با ۱۶۸۶ واحد رشد، معادل ۰.۶۷ درصد به ۲۵۴ هزار و ۱۸۳ واحد، شاخص بازار اول با ۹۳۶ واحد افزایش معادل ۰.۵۶ درصد به ۱۶۷ هزار ۶۸۵ واحد و شاخص بازار دوم با ۲۲۶۸ واحد صعود معادل ۰.۵۲ درصد، به ۴۳۶ هزار و ۶۳ واحد رسید.
در آخرین روز هفته معاملاتی ۶ نماد «اخابر با ۱۶۳ واحد، وبملت با ۱۵۴ واحد، مبین با ۱۲۶ واحد، پارسان با ۸۷ واحد، خودرو با ۸۴ واحد و خساپا با ۶۸ واحد» رشد، بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس و قیمت سهام نمادهای «فمراد، خوساز، مداران، دفارا، بشهاب، دفرا و دابور» بیشترین افزایش قیمت و نمادهای «سخاش، قمرو، سکرد، سیدکو، نمرینو، ساروم و فلوله» بیشترین کاهش قیمت را در بازار سهام داشتند و به این ترتیب، در پایان داد و ستدهای روز جاری بورس، در ۳۱۷ هزار نوبت معاملاتی، ۴ میلیارد و ۴۴۰ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش ۱۲ هزار و ۶۳۴ میلیارد تومان در بورس معامله شد و ارزش بازار به ۸۵۵ هزار و ۹۶۷ میلیارد تومان رسید.
بنابراین گزارش، بررسی های انجام شده از جداول آماری نشان می دهد که از ابتدای امسال تاکنون تعداد ۱۹۳ میلیارد و ۵۵۲ میلیون سهم و حق تقدم به ارزش ۵۱۴ هزار و ۲۵۶ میلیارد ریال در ۱۲ میلیون و ۹۰۵ هزار و ۴۰۱دفعه مورد در بورس اوراق بهادار معامله قرار گرفته است.
همچنین بررسی معاملات بازار سهام به تفکیک بازار نشان میدهد در این مدت ۱۳۶ میلیارد و ۹۸۹ میلیون سهم به ارزش ۳۰۲هزار و ۸۴۵ میلیارد ریال در ۶ میلیون و ۹۰۵هزار و ۲۴ نوبت در بازار اول؛ ۵۴ میلیارد و ۲۰۴میلیون سهم به ارزش ۱۸۱ هزار و ۳۸۴میلیارد ریال در ۵ میلیون و ۸۹۵هزار و ۹۱۲ نوبت در بازار دوم؛ ۴ میلیارد و یک میلیون برگه به ارزش ۴هزار و ۹ میلیارد ریال در ۴۱۴۴نوبت در بازار بدهی، ۱۸ میلیون و ۸۷ هزار قرارداد به ارزش ۲۴۶ میلیارد ریال در ۱۲هزار و ۶۳۸ نوبت در بازار مشتقه و ۲میلیارد و ۳۳۶میلیون واحد از صندوقهای سرمایه گذاری قابل معامله در بورس تهران به ارزش ۲۵هزار و ۷۷۲میلیارد ریال در ۸۷هزار و ۶۸۳نوبت مورد معامله قرار گرفته است.
شاخص کل نیز که معاملات امسال بورس را از ارتفاع ۱۷۸هزار و ۶۵۹ واحد آغاز کرده است تاکنون با ۴۵هزار و ۸۱۸ واحد افزایش معادل ۲۵.۶ درصد رشد را به ثبت رسانده و به ارتفاع ۲۲۴هزار و ۴۷۷واحد رسیده است. شاخص بازار اول نیز در این مدت با ۳۳هزار و ۸۱۹ واحد رشد و شاخص بازار دوم با ۹۰ هزار و ۹۰۲واحد افزایش مواجه شدهاند.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که رشد فعلی بورس بیشتر به عملکرد شرکت ها برمی گردد که در مجموع گروه فلزات، معدنی ها، پالایشی ها و پتروشیمی ها و برخی صنایع کوچک رشد بالاتری در مقایسه با سایرین داشته اند و این رشد شاخص بورس ناشی از رشد قیمت یک سهم نیست بلکه ناشی از رشد متوازن و یکجای همه شرکت هاست. همچنین گزارش های خوبی که شرکت ها روی سامانه کدال می گذارند مهمترین عامل این رشد بوده است./
نظر شما