25درصد تجارت جهانی از طریق فضای سایبر انجام می گیرد

امیری با تاکید بر اهمیت گسترش فناوری اطلاعات به خصوص در پانزده سال اخیر مدعی شد که 25درصد تجارت جهانی از طریق فضای سایبری انجام می گیرد.

به گزارش خبرنگار شبستان امیری از مسئولین کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه در نشست روزنامه نگاری سایبر و رسانه های اجتماعی که در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بین المللی مطبوعات و خبرگزاری ها برگزار شد، به تبیین بخشی از فعالیت های الکترونیکی در کشور پرداخت.


وی با این تعریف از تجارت الکترونیک که فرایندهای مبادلات و تجارت از طریق فضای سایبری همان تجارت الکترونیک است اظهار داشت: امروزه با گسترش فناوری اطلاعات به خصوص در پانزده سال اخیر، 25 درصد کل تجارت جهانی از طریق فضای سایبری انجام می شود.


وی با اشاره به اینکه این رقم بالایی بوده و حدود 8 تریلیون را در بر می گیرد گفت: یعنی از هر چهار مبادله در جهان یکی از آنها از طریق اینترنت بوده و این 25 درصد متوسط تجارت جهانی است.


امیری به رشد 54 درصدی تجارت الکترونیک در جهان اشاره کرد و گفت: این در حالیست که شیوه های اقتصادی دیگر رشد های پایینی دارند و این امر نشان می دهد که آینده این امر در جهان بسیار روشن و موفقیت آمیز می باشد. چرا که موضوعی بسیار جدیدی و در حال توسعه است.


وی تجارت الکترونیک را وابسته به بستر سازی دانست و گفت: تا کشوری بسترهای آن فناوری را آماده نکرده باشد، توسعه آن نمی تواند موفقیت آمیز به حساب آید و این قابل توجه است که 95 درصد این تجارت در کشورهای پیشرفته انجام می گیرد.


امیری تجارت الکترونیک را دارای اقسام مختلفی معرفی کرده و گفت: تجارت یک واحد تجاری به واحد تجاری دیگر، فروشنده با مرکز تجاری، از طریق معاملات مالی بین سازمانها و شرکتها، کشور با کشور، کشور با شرکت و فرد با فرد از انواع مختلف تجارت الکترونیک در جهان است.


وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مزیت های تجارت الکترونیک، اولین مزیت آن را کاهش هزینه های مبادلاتی دانست و گفت: کاهش هزینه های جستجو دسترسی آسانتر و ارزانتر، افزایش رقابت و کاهش سود انحصاری و همچنین حذف واسطه ها از مزیت های دیگر این تجارت الکترونیک است.


امیری در همین باره افزود: اگر شمادر حالت عادی فقط به چند کشور محدود برای خرید کالای مورد نظرتان دسترسی داشته باشید، اما در فضای سایبری می توانید شرکت ها مختلف در سراسر جهان را جستجو کنید.


وی با اشاره به بحث قانون گذاری در باره این تجارت در سراسر دنیا اظهار داشت: در سال 82 نیز قوانین مربوط به این تجارت به تصویب مجلس شورای اسلامی ایران هم رسید و آیین نامه های اجرایی آن نیز مصوب شد که بحث حقوقی این تجارت را حل کرد و امروزه ما خلاء قانونی کمی در این باره داریم.


امیری با بیان اینکه ما امروزه قادر به استفاده از تمام ظرفیت هایمان در تجارت الکترونیک نیستیم گفت: بانکداری الکترونیک یکی از بحث های مهم در چند سال اخیر در ایران بوده است و بانکها روی این امر سرمایه گذاری کرده اندو این در حالیست که این موضوع در تمام دنیا حل شده است.


وی در همین باره افزود: باید در این موضوع تلاش کنیم تا این امر فراگیر شود تا در نهایت مردم به این فرایند اطمینان و اعتماد داشته باشند. امروز حتی پرداخت اقساط از طریق اینترنت نیز امکان پذیر است و این امر نوید توسعه مناسبی را به ما می دهد.


امیری پرداخت الکترونیک را یکی دیگر از مباحث این حوزه دانست و گفت: امروزه در نقاط مختلف جهان افراد بدون نیاز به حضور فیزیکی کالایی را خریداری می کنندو این امر در کشور ما نیز به راه افتاده است و سایت هایی هستند که کالا را به صورت اینترنتی به آدرس متقاضیان می فرستند.


وی فروش اطلاعات را از دیگر بخش های این حوزه دانست و گفت: فروش کتاب نیز زیرمجموعه همین بخش قرار می گیرد و از سوی دیگر فروش اطلاعات و پردازش اطلاعات از دیگر خدمات مهم فضای سایبری می باشد که در همین رابطه بحث تلفن همراه نیز به شدت در آینده در ایران فعال خواهد شد.


امیری در پایان سخنانش با اشاره به اینکه تهدیدات تجارت الکترونیک یکی از مباحث مهم در این حوزه می باشد گفت: در مقابل همه این مزایای عظیم، عدم آگاهی از این تهدیدات ما را متزلزل خواهد کرد.

 

پایان پیام/

 

 


 

کد خبر 79605

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha