به گزارش خبرگزاری شبستان، نصرت الله محمودزاده –نویسنده و پژوهشگر با اشاره به برگزاری دورههای قبلی جشنواره کتاب سال دفاع مقدس عنوان کرد: در مورد زندگینامههای داستانی دفاع مقدس که به دبیرخانه ارسال شده، دو مسأله محسوس است، یکی بحث تحقیقات و دیگری نثر آثار.
وی افزود: تحقیق و پژوهش زندگینامههای داستانی حوزه دفاع مقدس بسیار قابل تعمق است چرا که جنبههای تحقیقی کمتر در این آثار دیده میشود.
وی با بیان اینکه زندگینامههای داستانی حوزه دفاع مقدس از نظر تعداد در سالهای اخیر افت کرده، گفت: علت کاهش آثار در این حوزه عدم توجه و سرمایهگذاری کمتر در بخش تحقیق و پژوهش است.
این نویسنده اضافه کرد: ما هر چه از جنگ تحمیلی فاصله میگیریم، محتوای آن در کتابها نیز کمرنگتر میشود. اگر به کتابهای زمان جنگ مراجعه کنیم، میبینیم که محتوای آن بسیار جذابتر بود. شاید بازماندگان جنگ آن موقع انگیزه جدیتری برای نوشتن زندگینامه شهدا داشتند.
محمودزاده با انتقاد از برخی کتابسازیها یادآور شد: این یک دغدغه جدی است. من برخی از شهدا را از نزدیک میشناختم. اما حالا کتابهایی که با عنوان زندگینامه آن شهدا منتشر میشود، تفاوت اساسی با شخصیت و زندگی آن شهید دارد. این نوع نگارش یک ترور شخصیت است و باید جدی گرفته شود.
وی بعد داستانی را هم از دیگر مشکلات زندگینامههای داستانی دفاع مقدس توصیف و عنوان کرد: متأسفانه نویسندگان بزرگ در این حوزه کمتر کار میکنند و بیشتر نویسندگان زندگینامههای داستانی را نوقلمان تشکیل میدهند. این بد نیست و ما مخالف حضور جوانان و نوقلمان نیستیم. اما بزرگترین لطمه کار این است که نوقلمان از تجربه و راهنمایی پیشکسوتان برخوردار نیستند و ما به اصطلاح چرخسازی میکنیم. یعنی چیزهای تجربه شده را دوباره تجربه میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: بعد از این همه سال از اتمام جنگ تحمیلی هشت ساله و در سال 90 خوب نیست که همچنان روی آزمون و خطا سرمایهگذاری کنیم و باید خیلی جدیتر کار شود.
پایان پیام/
نظر شما