به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدعلی نیکنام – داور بخش صنایع چوب و عضو هیئت مدیره مجله جوانه رشد- اظهار داشت: معتقدم که کتابهای آموزشی باید به صورت مرتب تجزیه و تحلیل شوند تا بتوان آنها را ساماندهی کرد و در این زمینه جشنواره رشد توانسته مؤثر باشد.
این کارشناس بیان داشت: متاسفانه کتابهای آموزشی در محدوده تجاری بیشتر بوده و به همین دلیل دانشآموزان سراغ این کتابها میروند. باید این موضوع تغییر کند و محدوده کتابهای آموزشی گسترش یابد و این گسترش باید از سوی سازمان پژوهش آموزش و پرورش باشد.
نیکنام اظهار داشت: در سازمان پژوهش در هر رشته هفت عضو کمیسیون اعم از دانشگاهی، افراد بخش خصوصی و غیره وجود دارند که کمیسیونهای تخصصی هر رشته را تشکیل میدهند. هر یک از این اعضا قسمتی را تحت نظارت خود دارند به طور مثال استاد دانشگاه محتوای علمی را بررسی میکند یا عضو بخش خصوصی بررسی میکند که مطالب با سیاستهای بخش خصوص مغایرت نداشته باشد. معتقدم کتابهای آموزشی تجاری نیز باید در این کمیسیون بررسی شوند.
وی ادامه داد: متأسفانه ناشران در حال حاضر به صورت خودجوش عمل میکنند و لازم است کمیسیونی بر کار آنها نظارت کند. بسیاری از کتابهای موجود آموزشی تأثیر برعکس دارد و دانشآموزان را از فضای آموزشی علمی دور میکند.
بنابر گزارش ستاد خبری نهمین جشنواره کتابهای آموزشی، رشدنیکنام با بیان اینکه برخی از استادان دانشگاه صرفا بر اساس اطلاعات خود و بدون توجه به نیاز مخاطب اقدام به تألیف کتابهای آموزشی میکنند، گفت: اگر نظارتی در کار باشد این اتفاقات کمتر میافتد و باعث رشد محتوایی و کیفی کتابهای آموزشی میشود
پایان پیام/
نظر شما