به گزارش خبرگزاری شبستان از سوادکوه، محمد رضا آرام، رئیس پژوهشکده قرآن وعترت دانشگاه آزاد اسلامی کشور، در نخستین همایش منطقه ای قرآن، عترت و بصیرت شب گذشته (6 دی) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه با اشاره به فرصت های پیش روی انسان ها گفت: عمر انسان ذی قیمت ترین متاعی است که خداوند در اختیار بندگان خود قرار داده است و انسان باید در فرصت محدودی که در اختیار او نهاده شده بهره وری لازم را تا رسیدن به قرب الهی برده باشد.
آرام با بیان اهمیت بصیرت ، آن را چراغ راه بشریت برای رسیدن به کمال دانست و افزود: آیات قرآن برای آن است که انسان را به سوی خشیت الهی، توجه و توبه رهنمون سازد.
وی خاطرنشان کرد: خداوند بصیرت را در نهاد هر انسان به صورت بالقوه قرار داده تا با تلاش آن را بالفعل در آورد.
به اعتقاد وی بصیرت در انسان از دو منبع قرآن و عترت ارتزاق می کند که منبع اصلی نجات انسان هاست.
آرام ابراز داشت: تلاش همه پیامبران و ائمه و صلحا و تمامی اهل سجده بر آن بوده است تا انسان بهترین استفاده را از عمرش در راه رسیدن به کمال برده باشد.
وی اضافه کرد: بصیرت مبنای حرکت رو به جلو دنیوی انسان هاست که به انسان این قدرت را می دهد تا واقعیت های آفرینش را درک کند زیرا قرآن در سورمختلف تئجه و اندیشه در آیات الهی و مظاهر و نشانه قدرت خدا اهتمام ویژه داشته است تا انسان در همین دنیا به بصیرت برسد و حقایق دنیا را درک کند.
وی در ادامه اضافه کرد : بصیرت که منجر به عمل صالح نشود برای سعادت انسان کافی نیست زیرا بصیرت یک راه است، نه مقصد، یک ابزار برای سعادت مند شدن است.
حجت الاسلام حسن قربانی، امام جمعه پل سفید نیز در این همایش با اشاره به ابعاد وجودی بصیرت در انسان ها تاکید کرد: انسان ها با بهره گیری از قرآن و سیره انبیاء از ظلمت و تاریکی و جهل رهایی یافته و به روشنایی و بصیرت دست یابند.
در ادامه همایش احمدی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد سوادکوه، بصیرت را کلید اصلی برای رهایی از هر فتنه دانست و گفت: قرآن و عترت دو منبع پایان ناپذیر معارف آسمانی است که با تمسک به آن می توان در فتنه ها و حوادث سخت راه روشن و مستقیم را تشخیص داد و از کژی و ناراستی در امان ماند.
گفتنی است، 27 مقاله به دبیر خانه این همایش ارسال شد که در این میان 10 مقاله انتخاب که هشت مقاله برای حاضرین ارائه شد
پایان پیام/
نظر شما