به گزارش خبرنگار شبستان، عزتالله ضرغامی، رئیس سازمان صدا و سیما در اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404 با اشاره به نقش رسانه در نظارت بر روند آموزش گفت: در حوزه آموزش به لحاظ تئوری و اقدامات اجرایی کم کار نکردیم و نباید خود را دستکم بگیریم، هر دستگاهی در حوزه آموزش نگاه راهبردی خاصی را ارائه کرده است. این موضوع نشان میدهد که در تمام دستگاهها در حوزه آموزش رشد قابل ملاحظهای وجود دارد.
وی افزود: مسئله آموزش در کل کشور به عنوان پازل اصلی و یک مهندسی جامع که در آینده قطعات آن در حوزههای مختلف تکمیل میشود، وجود ندارد. من نگران آن هستم که تلاش دستگاههای مختلف در حوزه آموزش در جای خود مفصل است، اما این آموزشها یکدیگر را تکمیل نمیکنند.
وی ادامه داد: بنده به عنوان مسئول رسانه ملی نمیدانم چه دستگاهی مسئول آموزش به معنای واقعی در کشور است. در سند چشمانداز بیست ساله که شش سال آن نیز گذشت ما چه مقدار آموزش باید داشته باشیم و چه کسی باید بر آن نظارت کند.
ضرغامی اظهار کرد: پیگیری آموزش در سطح کلان و مهندسی آن در سطح کشور در کنار توجه به آینده مسئله سادهای نیست و بسیار پیچیده است، به همین جهت ما نیازمند نوآوری و نظریهپردازی هستیم. نظریهپردازی در حوزه آموزش نیازمند شجاعت است و نمیتوان بدون در نظر گرفتن آزادی عمل کرد.
رئیس سازمان صدا و سیما با بیان اینکه باسابقهترین نظریهپردازان ارتباطات تعابیر حضرت امام (ره) را از رسانه ملی میپذیرند، افزود: متأسفانه امروز سرگرمی و جذب مخاطب انبوه اصل لاینفک رسانه قلمداد شده است، به همین جهت آموزش مستقیم و غیرمستقیم در رسانه ملی دیده میشود.
وی از راهاندازی شبکه ورزش در آینده نزدیک خبر داد و گفت: مهمترین رکن این شبکه آموزش و مهندسی پیام به طور غیرمستقیم است.
ضرغامی با اشاره به راهاندازی IPTV اظهار کرد: این خدمت با همکاری دو منطقه مخابرات راهاندازی شده و از طریق کابل تلفن بدون اشغال تلفن، مخاطبان میتوانند سر فرصت یک برنامه مورد نظر را انتخاب کنند و مجددا آن را از همان شبکه نگاه کنند.
ضرغامی با بیان اینکه آموزش غیرمستقیم در دل ساختارهای دیگر گنجانده شده است، تصریح کرد: گاهی اوقات انتخاب یک برنامه برای پخش رعایت حرام و حلال به اندازه یک تار مو است. در حقیقت مدیران رسانه بین بهشت و جهنم میمانند و از یک سو به خدمت و از سوی دیگر به خیانت محکوم میشوند، اما عالمان جامعه میتوانند این مشکل را حل کنند و بگویند کسی که احتیاج ندارد این برنامه را نبیند.
وی گفت: اگر در جامعه آسیبهای اجتماعی داریم باید این آسیبها از برنامه مستند تلویزیونی به اطلاع عموم برسد اما، ما برای بیان آسیبهای جدی در جامعه نیازمند فهم درست از آموزش هستیم. باید یک همگرایی میان تمام کسانی که کار آموزشی میکنند به وجود آید تا خط نمودار به گونهای ترسیم شود که تمام آموزشها به هم نزدیک باشد.
گفتنی است؛ مراسم دومین روز از اولین همایش ملی آموزش در ایران 1404 امروز نهم آبان در مرکز همایشهای رازی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما