ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی چاپ سلول و اعضای بدن توسط نخبه قزوینی

عباسپور از طراحی و ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی چاپ سلول و اعضای بدن در قزوین خبر داد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از قزوین، «علیرضا عباسپور» در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی که امروز (پنجشنبه ۹ خرداد) در سالن جلسات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: هشت سال در زمینه پژوهشی کشور فعالیت می کنیم و دارای شرکت دانش بنیان طب گستر هستیم و ۲ سال است به تکنولورژی جدیدی به نام پزشکی بازساختی یا مهندسی بافت دست یافته ایم.  

 

نخبه برتر استان قزوین و دارای ۱۷ اختراع ادامه داد: در این حوزه سلول های خونی هر ارگان و عضو بدن را جداسازی کرده و آن ارگان و عضو بدن به رنگ سفید شده و در واقع از آن ارگان، داربستی باقی می ماند که از آن لایه برداری می شود و روی هر لایه، سلول سالمی که از قبل کشت داده شده را می کارند و دوباره به فرد پیوند زده شده و اینگونه فرد عضو نو خواهد داشت.

 

وی عنوان کرد: با توجه به پیشرفت علم در این حوزه گفته می شود که تا سال ۲۰۳۰ چیزی به نام اتاق عمل حذف می شود و ما هم افتخار داشتیم که در استان قزوین این دستگاه را طراحی کنیم.

 

عباسپور اعلام کرد: دستگاه نیمه صنعتی ما ( نوین بیورآکتور هوشمند) در بیمارستان امام خمینی در تهران مستقر است و از عمر آن چهار سال می گذرد، این دستگاه سلول های خونی ۲۴ ارگان بدن را جدا می کند و این دستگاه هیچ کجای دنیا وجود ندارد.

 

وی توضیح داد: در دنیا افرادی به دلیل نبود پیوند عضو جان خود را از دست می دهند به طوری که هر یک ربع ساعتی که می گذرد، یک نفر به دلیل نبود ارگان یا عضو، در خاورمیانه جان خود را از دست می دهد.

 

این نخبه قزوینی تصریح کرد: این کار در کنار نجات جان انسان ها، میزان در آمدزایی بالایی دارد که چندین برابر نفت است و ما با این کار خدمتی به انسان ها کرده و مشکل آنها را برطرف می کنیم.

 

وی گفت: در فاز سوم دستگاه، می خواهیم پرینتر سه بعدی چاپ سلول و ارگان را بسازیم، در اسرائیل سه هفته پیش چنین دستگاهی رونمایی شد در حالی که وقتی ما این طرح را ارائه دادیم ما را تمسخر کردند.

 

عباسپور خاطر نشان کرد: بایو پرینتری که ما ساخته ایم، بسیار دقیق تر از دستگاه ساخته شده توسط اسرائیل است و ما با این دستگاه می توانیم رگ قلب تولید کنیم.

 

وی تأکید کرد: در آینده نه چندان دور گروه ما هر ارگانی که نیاز باشد، پرینت می کند و در حال حاضر در حال کار روی این دستگاه هستیم و قول می دهیم طی پنج تا شش سال آینده خود ارگان انسانی را پرینت بگیریم.

 

نخبه برتر استان قزوین گفت: ما از مسئولان می خواهیم ما را یاری کنند و میزان درآمدزایی این کار فوق العاده بالا است و ما در این کار در دنیا رقیبی نداریم.

 

در ادامه رئیس دانشگاه آزاد قزوین اظهار کرد: آنچه در اقتصاد مقاومتی مطرح است، دستیابی به دانشی است که دنیا به آن نیاز دارد و قابل تحریم نیست تا از اقتصاد  نفتی خارج شده و اینگونه اقتصاد رو به رشدی خواهیم داشت.

 

«مرتضی موسی خانی» یادآور شد: بحث مهندسی بافت در برخی نقاط دنیا انجام می شود و این رشته در دانشگاه امیرکبیر و دانشگاه تهران هم راه اندازی شده است و ما می توانیم در این خصوص در حوزه آزمایشگاه تحقیقاتی در خدمت شرکت دانش بنیان طب گستر باشیم و از این کار ارزشمند حمایت می کنیم.

 

گفتنی است در این جلسه مدیرکل دامپزشکی استان قزوین و رئیس جهاد دانشگاهی قزوین هم برای همکاری با این شرکت دانش بنیان اعلام آمادگی کردند.

 

کد خبر 793975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha