به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان،«حشمتالله عسگری» در جلسه ستاد تنظیم بازار استان سمنان با اشاره به اینکه غرفههایی برای افزایش عرضه میوه توسط شهرداریها در شهرها در زمان هدفمندی یارانهها، راهاندازی شد، گفت: غرفههایی که با مصوبه ستاد تنظیم بازار و برای تنظیم بازار میوه و تنها برای افزایش عرضه میوه ایجادشده بود و الان توسط شهرداریها واگذار و با کارکرد اولیه خود همخوانی ندارند، لذا باید در اسرع وقت جمعآوری شوند.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان، بابیان اینکه استان سمنان یکی از گرانترین بازارهای میوه در کشور است که باید بهصورت ویژه کنترل و مدیریت شود و یکی از راهکارهای آن عرضه مستقیم محسوب میشود، تأکید کرد: اگر بتوانیم افراد درگیر در این زنجیره توزیع را کاهش دهیم، سود آن به جیب مردم خواهد رفت زیرا افزایش طول این زنجیره نیز بهطورقطع افزایش هزینههای مردم را به همراه خواهد داشت.
وی تصریح کرد: قرار است مراکزی برای عرضه مستقیم میوه توسط شهرداری بدون واگذاری مالکیت غرفهها و با تأمین میوه از عمدهفروشان، در مرکز استان سمنان انجام شود و پیشبینی و برنامهریزی برای پیشخرید میوه، یکی از ویژگیهای این مراکز است.
عسگری نگاه فصلی به تأمین میوه و خرید بهروز آن، را یکی از مشکلات این حوزه عنوان واظهارتاسف کرد: با این موضوع بخشی از مدیریت ما نیز فصلی شده که با مدیریت و تدبیر سالانه و پیشخرید میوهها در زمان مناسب، این مشکل برطرف خواهد شد و ماحصل آن نیز این است که نوسانات قیمت میوه از بین خواهد رفت لیکن نیاز است تا شهرستانهای دیگر استان نیز این رویه را بهصورت ویژه در دستور کار خود قرار دهند.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان،اذعان داشت: مردم در این حوزه میتوانند با ابزار تأخیر در خرید و کم خریدن، با سودجویانی که هدف به دست آوردن سودهای بسیار از مجراهای دلالی دارند، مقابلهبهمثل کرده و برنامهریزی آنها را به هم بزنند و با این اقدام هم به خود و هم به مدیریت بازار میوه و دولت کمک شایانی میکنند.
وی پایین بودن دانش اقتصادی خانواده ها را از مشکلات امروز دانست و گفت: یکی از مشکلاتی که در کشور با آن مواجه هستیم این است که سطح عمومی دانش اقتصادی خانوارهای ما پایین است و در مقوله های مالیاتی، پسانداز، مصرف و موارد مرتبط با حقوق شهروندی و مدیریت بازار نیز با این مشکل روبرو هستیم.
عسگری تصریح کرد: به واسطه دولتی بودن اقتصاد در کشور، کمتر به این موضوع پرداخته شده است و خانوار ها با مولفه های اقتصادی در سطح ابتدایی آن، آشنایی ندارند و از اینمسائل آگاه نیستند.
وی با اشاره به موضوع گران فروشی در استان سمنان گفت: گران فروشی در پس کم فروشی نیز یکی دیگر از مشکلات بازار است که باید در گشت های مشترک ستاد تنطیم بازار استان، این مهم به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
معاون ماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان با بیان اینکه در ذخیره و توزیع شکر مشکلی وجود ندارد تصریح کرد: علی رغم اینکه در استان در بحث ذخیره و موجودی شکر مشکلی نداریم، برخی نارضایتی ها اعلام شده که نیاز است به اینمهم توجه جدی صورت گرفته و این موارد برطرف شود.
عسگری درادامه با بیان اینکه اختلاف قیمت گوشت قرمز در شهرستانهای مختلف استان سمنان قابلپذیرش نیست اضافه کرد: این امر بایداز سوی ستاد تنظیم بازار و با حضور مسئولان اصناف بررسی و رفع شود تا مردم دچار مشکلات نشوند.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استاندار سمنان مشکل امروز ما در استان سمنان را با اصناف ندانست وافزود: مشکل با افرادی است که دلالی سودجویانه را پیشه کرده و محصولات را به قیمت ارزان از تولیدکنندگان خریداری و به چندین برابر سود، به مردم عرضه میکنند.
وی بیان داشت: اگر خانوارهای ما نسبت به این مسائل توجیه و آگاه باشند، مشکلات ما در این حوزهها بسیار کمتر خواهد شد و موفقیت در این مهم، نیاز به اطلاعرسانی عمومی و تدوین برنامه محتوایی مطلوب دارد لیکن سرفصل ارتقاء دانش عمومی و سطح دانش اقتصادی خانوادهها در استان، توسط دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری سمنان پیشبینی و در دستور کار قرار گیرد.
نظر شما