امضای معاهده عدم تجاوز سال ها طول می کشد

تاجیک امکان پذیرش و اجرایی شدن پیشنهاد ایران به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در خصوص معاهده عدم تجاوز را بعید و زمان‌بر دانست و گفت: امضای معاهده عدم تجاوز سال ها طول می کشد.

«نصرت الله تاجیک» در گفتگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان امکان پذیرش و اجرایی شدن پیشنهاد ایران به کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس در خصوص معاهده عدم تجاوز را بعید و زمان‌بر دانست و گفت: ما در منطقه ای زندگی می‌کنیم که کشورهای این حوزه نسبت به ایران احساس عدم توازن دارند و به این دلیل آنها با امضای چنین معاهده ای با ایران موافقت نخواهند کرد. زیرا همین امر را نیز منشاء قدرت یابی بیشتر ایران و افزایش عدم توازن قوا در دو طرف این آبراه می دانند.

 

این دیپلمات‌ کشورمان با بیان اینکه کشورهای حوزه خلیج فارس و مشخصا عربستان به نادرستی و با وجود عدم پیشینه هر گونه تجاوز از سوی ایران به سایر کشورها در چند صد سال گذشته، به دلایلی همچون موقعیت ژئوپلیتیکی و قدرت بازی ایران در منطقه، ترس از افزایش انتظارات مردم خود از سیاست و جکومت در این کشورها، گسلهای موجود در این کشورها که میترسند توسط ایران فعال شود در کنار مداخله خارجی از قدرت سخت افزاری ایران در منطقه احساس خطر می‌کنند، افزود: این کشورها حاضر نخواهند شد با ایران این معاهده را امضا کنند زیرا معتقدند در صورت وجود یک پیمان هم آن ها از قدرت ایران ضرر خواهند کرد.

 

وی با اشاره به اینکه ایران باید در زمینه اطمینان دادن به این کشورها تلاش کند، خاطرنشان کرد: ما باید به دنبال رفع مشکلاتی باشیم تا بر اساس آن گام های اعتماد سازی و اطمینان بخش نسبت به کشورهای منطقه را برداریم و شرط اول شکل گیری معاهده عدم تجاوز یا در مراحل بعدی تشکیل ارتش دفاعی و یا بقولی برای تقریب به ذهن «ناتوی اسلامی» جذب اطمینان کشورهای خلیج فارس به نقش مثبت و حمایتی قدرت ایران است.

 

سفیر اسبق کشورمان در اردن با تاکید بر این نکته که ما باید از توان و قدرت خودمان بیش از گذشته در جهت ایجاد صلح و ثبات در منطقه بهره ببریم، تصریح کرد: اگر این گام‌ها را برداریم زمینه ایجاد این معاهده را فراهم خواهیم کرد. در این راستا اولین قدم شکل گیری مدل همکاریهای منطقه ائی برای حل مساله سوریه و یمن و برون رفت منطقه از این بحران تنش روز افزون است.

 

وی علت دیگر بعید بودن موفقیت این طرح را رشد نیافتن کشورهای حوزه خلیج فارس دانست و تأکید کرد: ما باید خودمان را برای یک پروژه بلند مدت آماده کنیم تا با مذاکرات طولانی مدت بتوانیم این معاهده را ایجاد کنیم. اروپا نیز سالها جنگ و خونریزی داشت اما الان تا حدی موفق به تشکیل اتحادیه شده اند.

 

تاجیک به نقش فرامنطقه ای در شکل نگرفتن این پیمان نیز اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از دلایل ایجاد نا هماهنگی بین ایران و این کشورها نفوذ کشورهای قدرتمند در منطقه و ایجاد عدم اطمینان بین ایران و کشورهای خلیج فارس برای تامین مقاصد سیاسی و اقتصادی و مخصوصا فروش تسلیحات متعارف و هسته ایی به منظور بازگرداندن پول نفتی که میخرند به غرب است.

 

این دیپلمات کشورمان در پایان با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران به منظور ایجاد ناتوی اسلامی یا همان معاهده عدم تجاوز راه درازی در پیش دارد، خاطرنشان کرد: تهران در این مسیر باید از گفت‌وگوهای سازنده و مذاکرات سیاسی بیشتری با کشورهای خلیج فارس بهره ببرد. هماکنون قدرت سخت افزاری ایران و مخصوصا بعد نظامی این قدرت دارای توانمندیهائی است و این ظرفیتها باید بطور واقعی در خدمت صلح و ثبات و همکاریهای منطقه ائی قرار گیرد. انشاالله!/

کد خبر 793899

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha