نباید به واسطه آرزوهای بلند توبه و استغفار را به تاخیر انداخت

حجت‌الاسلام خاموشی با بیان اینکه انسان نباید به واسطه آرزوهای بلند توبه و استغفار را به تاخیر اندازد، گفت: برای توبه در شب‌های قدر باید مقابل خداوند خضوع و خشوع داشته باشید شرط آن نیز ایمان به غیب یعنی امام عصر(عج) و ظهور ایشان است.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین «سیدمهدی خاموشی» سحرگاه چهارشنبه ۸ خردادبه مناسبت مراسم احیاء شب‌های قدر که در آستان مقدس حضرت امامزاده علی‌اکبر(ع) چیذر برگزار شد، به سخنرانی پرداخت و اظهار کرد:‌ شب‌های زمان طلب مغفرت و استغفار از گناهان است.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه در شب‌های قدر سرنوشت یک سال انسان تقدیر می‌شود، تصریح کرد:‌ خداوند رحمن و رحیم است بنابراین اگر انسان ظرفیت وجودی خود را بالا ببرد می‌تواند مقدرات خوبی را برای یک سال خود رقم بزند زیرا مقدرات هر کس به اعمال او بستگی دارد.

 

وی با استناد به روایتی از ائمه معصومین(ع)، بیان کرد: در کنار عمل صالح امید به رحمت الهی معنا پیدا می‌کند، استغفار و طلب توبه شرایطی دارد که باید آنها را مورد توجه قرار داد.

 

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی افزود: انسان نباید به واسطه آرزوهای بلند توبه و استغفار را به تاخیر اندازد چراکه عمر هیچ کس مشخص نیست.

 

وی با بیان اینکه پرداخت حق‌الناس از جمله شرایط پذیرش توبه است، ابراز کرد: صله رحم، حق‌الناس است که بر اساس دستور الهی نباید ترک شود، از حقوق نزدیکان و اقوام است که با آنها صله رحم داشته باشید. از دیگر شرایط پذیرش توبه این است که انسان آنچه از حرام را خورده یا مصرف کرده باید جبران کند حتی گوشتی را که از حرام بر بدن او رشد کرده باید آب کند.

 

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه همه انسان‌ها نذیر دارند، گفت: پیامبران، ائمه معصومین(ع) و علما نذیر هستند و همواره مردم را به صراط مستقیم دعوت می‌کنند که عاقبت آنها جهنم نشود.

 

حجت الاسلام والمسلمین خاموشی با بیان اینکه برای توبه انسان باید مقابل عظمت و بزرگی خداوند خشوع و خضوع داشته باشد، تاکید کرد:‌ شهدا با ایمان و بندگی حقیقی به درگاه الهی تابلوی حقیقی خشوع و خضوع مقابل خداوند بودند.

 

وی افزود: علمای ربانی با توجه به معرفت و شناختی که درباره خداوند دارند نسبت به او خشوع و خضوع دارند، خداوند با وجود اینکه بر همه اسرار ظاهری و باطنی انسان آگاهی دارد با او به رحمت خود برخورد می‌کند شایسته است انسان مقابل چنین خدایی خشوع و خضوع داشته باشد.

 

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف درباره عبادت خاشعانه امیرمومنان امام علی(ع)، بیان کرد: اشک و ناله‌های حضرت(ع) مقابل خداوند برای گناه نبود چراکه آنان معصوم بودند بلکه این اعمال ایشان نشانه تواضع، بندگی، خضوع و خشوع ایشان در برابر عظمت الهی بود. درک حقیقت عالم هستی سبب خشوع و خضوع حقیقی مقابل خداوند می‌شود.

 

حجت الاسلام خاموشی با بیان اینکه از جمله عوامل خشیت انسان مقابل خداوند ایمان به غیب است، خاطرنشان کرد:‌ ایمان به غیب قلب انسان را در اختیار خداوند قرار می‌دهد یکی از غیب‌های الهی وجود مقدس امام عصر(عج)، ظهور و رجعت سایر ائمه و اولیاء الهی است.

کد خبر 793688

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha