دسترسی به محتوای رسانه ای جزو حقوق اولیه بشر شده است

میربخش گفت: در قرن ۲۱ مفهوم حقوق اولیه بشر گسترده شده است به گونه ای که توانایی دسترسی همه جانبه افراد جامعه به اطلاعات و محتوای رسانه ای را در بر می گیرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، «سیما میربخش» امروز (چهارشنبه هشت خرداد )در نشست سواد رسانه ای، اطلاعاتی و تجربه نگاری کشورهای مختلف که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد در مورد تاریخچه سواد رسانه ای و اطلاعاتی گفت: در مورد چیستی و چرایی این سواد اطلاعاتی نداریم. اولین مبحثی که در سواد رسانه ای اطلاعاتی به آن اشاره می شود، حجم زیاد اطلاعات و تکثر رسانه هاست. از طرفی مغز انسان محدود است و به تبع آن نمی توانیم استفاده مثبت از این حجم اطلاعات داشته باشیم.

 

این استاد دانشگاه و پژوهشگر عنوان کرد: در سواد رسانه ای اطلاعاتی تاکید بر مهارت ها و توانمندی است که افراد استفاده بهینه از اطلاعات و رسانه ها داشته باشند. در تاریخچه سواد رسانه ای اطلاعاتی به حقوق اولیه بشر اشاره شده است. حقوق اولیه بشر مانند حق حیات، خواندن، نوشتن و تولید اطلاعات. در قرن 21 مفهوم حقوق اولیه بشر گسترده شده است و توانایی دسترسی همه جانبه افراد جامعه به اطلاعات و محتوای رسانه ای را در بر می گیرد.

 

وی خاطرنشان کرد: عناصر سواد رسانه ای از دید یونسکو این است که فرد نقش و کارکرد رسانه را در جوامع دموکراتیک بداند و بتواند ارزیابی نقادانه از رسانه ها داشته باشد و همچنین با رسانه ها تعامل داشته باشد. همچنین فرد باید مهارت های لازم را برای کسب تولید محتوا داشته باشد.

 

میربخش با اشاره به اینکه یونسکو در 2012 سواد رسانه ای و سواد اطلاعاتی را به عنوان یک رشته سواد رسانه ای اطلاعاتی مطرح کرد، افزود: نقاط مشترک سواد رسانه ای و سواد اطلاعاتی عبارتند از الگوهای مشابه توسعه، اهداف مشابه، عناصر و هم پوشانی آنها، نقش فناوری اطلاعات و آموزش و پرورش. نقاط افتراق این دو سواد نیز شامل ریشه های مختلف دانشگاهی، اهداف مطالعه، زمینه موضوعی و روش های تحلیلی است.

 

این پژوهشگر افزایش مشارکت شهروندان در جامعه، افزایش آگاهی از مسئولیت های اخلاقی شهروندان، کمک به دولت در حکمرانی، بهداشت و اقتصاد، افزایش توانایی پذیرش تنوع فرهنگی و انواع گفتمان ها، بهتر شدن کیفیت رسانه ها و ارایه کنندگان اطلاعاتی، تاثیرات مثبت بر آموزش و یادگیری دانش آموزان را چرایی سواد رسانه ای اطلاعاتی برشمرد.

 

 

کد خبر 793680

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha