به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (هشتم خرداد ماه) به شرح زیر است:
خسارت ۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومانی به جاده ها در اثر سیل/بازگشایی همه مسیرها
«خداداد مقبلی» شب گذشته (سه شنبه 7 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اقدامات انجام شده برای بازسازی جاده های مناطق سیل زده کشور با بیان اینکه در مجموع 14 هزار کیلومتر از راه های کشور در سیل فروردین ماه آسیب دید، گفت: در مرحله نخست با حضور بیش از 12 هزار راهدار و استفاده از ماشین آلات پیمانکارها تلاش کردیم مسیرها بازگشایی شود تا نیروهای امدادی بتوانند خود و تجهیزاتشان را به مناطق مورد نظر برسانند.
معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور با بیان اینکه در مرحله دوم به ترمیم مسیرهای آسیب دیده پرداختیم، گفت: در این مرحله با تعریض و پاکسازی جاده ها و مرمت مسیر راه را برای تردد باز کردیم.
وی با اشاره به اینکه برای رسیدن به شرایط مطلوب نیازمند فعالیت های اساسی تری هستیم، گفت: بخشی از جاده ها تخریب شده که مقداری از آن با کمک بخش خصوصی و تجهیزات استیجاری ترمیم شد اما بخشی از مسیرها در گلستان و خوزستان پس از فروکش کردن آب به تدریج دچار آسیب شده اند و هنوز هم ادامه دارد.
حداکثر تا یک سال دیگر همه آسیب های جاده ای مازندران ترمیم می شود
«مهدی رازجویان» شب گذشته (سه شنبه 7 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره اقدامات انجام شده برای بازسازی جاده های خسارت دیده استان مازندران در اثر سیل گفت: مناطق زیادی از استان درگیر سیل شده بود.
معاون عمرانی استانداری مازندران با اشاره به اینکه علاوه بر جاده ها، تعدادی از پل ها نیز آسیب دیده بود که بازسازی شدند، گفت: مشکلات روستاهای اطراف ساری حل شده و در سوادکوه در منطقه ای که شرکت زیرساخت متولی بود، نیاز شد که بخشی از آب به منطقه دیگری هدایت شود تا امکان دیوارسازی مهیا شود که عملیات آن در حال انجام است.
تهران و دوحه به دنبال توسعه روابط تجاری/ارزش مبادلات تا ۲ میلیارد دلار افزایش می یابد
ایران و قطر از دیر باز از نظر دینی و همجواری روابط بسیار دوستانهای داشتهاند. روابط بازرگانی بین ایران و قطر و مسافرتهای مردم دو کشور همیشه برقرار بودهاست به همین دلیل دو کشور همواره تلاش داشتند که روابط اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی خود را با یکدیگر گسترش دهد.
روابط ایران و قطر از زمان استقلال قطر در سال ۱۹۷۱ دوستانه و بر پایه احترام برابر بودهاست. ایران که خواهان تفاهم و گسترش روابط دوستانه با همه کشورها بود، از نخستین کشورهایی بود که استقلال قطر را به رسمیت شناخت و ورود این سرزمین کهن را به جامعه بینالمللی تبریک گفت. هر دو کشور روابط اقتصادی تنگاتنگی در زمینههای اقتصادی و به ویژه صنایع نفت و گاز دارند. ایران و قطر مشترکاً بزرگترین منبع گاز طبیعی جهان را کنترل میکنند.انگیزههای ایران و قطر به مقدار زیادی تحت تأثیر روابط اقتصادی با ایران است. قطر ۱۳ درصد ذخیره ثابت شده گاز را دارد و هر روز ۶۵۰ میلیون متر مکعب گاز از قسمت خود تولید میکند در حالیکه ایران ۵۷۵۰ میلیون متر مکعب گاز تولید میکند.علاوه بر همکاریها در زمینه نفت و گاز، این دو کشور همکاریهایی نیز در زمینه کشتیرانی دارند.
بنابراین گزارش، سال 96 حجم روابط تجاری 2 کشور 320 میلیون دلار بود و کمیسیون مشترک ایران و قطر در سال 96 بعد از 12 سال توقف به ریاست وزیر صنعت، معدن و تجارت در دوحه قطر برگزار شد و توافقنامه این کمیسیون به امضای دو وزیر رسید. هیات ایرانی در این کمیسیون شامل 40 نفر از فعالان اقتصادی بخش خصوصی و 40 نفر از بخش دولتی بود و در خصوص مسایل اقتصادی و تجاری گفتگو شد.
این گزارش می افزاید: در این کمیته درکنار این تصمیمات بنا شد کمیته ویژه ای نقشه راهبرد 5 ساله ایران و قطر را طراحی کند و بر این اساس دو کشور رسیدن به تجارت یک میلیارد دلاری را تا سال 2018 هدفگذاری کردند این در حالی است که در این اجلاس تسهیل ورود تجار ایرانی، تسهیل صدور روادید برای هر دو طرف، بحث و گفت و گو در خصوص مسایل اقتصادی تجاری بانکی، سرمایه گذاری های متقابل، حمل ونقل و ارتباطات تکنولوژی، مناطق آزاد، کشاورزی و محیط زیست، انرژی صنعت، نفت و گاز و پتروشیمی گردشگری و گردشگری حث و گفتگو و تصمیمات خوبی گرفته شد.
حالا در ادامه تلاش های دو کشور برای توسعه روابط تجاری رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و قطر از افزایش ارزش مبادلات تجاری و اقتصادی ایران و قطر تا ۲ میلیارد دلار در آینده نزدیک خبر داده است.
همراهی مجلس با دولت برای رونق بازار مسکن/قفل مسکن با همکاری ۲ قوه باز می شود؟
وزیر راه و شهرسازی یکی از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی در سال ۹۸ را مسکن عنوان کرده است و تاکید کرده که تعادل دربخش عرضه و تقاضا با رویکرد دائمی شدن تولید مسکن با ارزیابی نیاز سالانه یک میلیون مسکن برای خانه اولیها در اولویت وزارت راه و شهرسازی قرار دارد.
بر این اساس سه عامل پشتیبان، مشوق و تسهیل کننده در کنار تکمیل ۴۰۰ هزار واحد جدید و واگذاری و عرضه زمین با رویکرد ساده سازی مد نظر این وزارتخانه قرار گرفته است. همچنین افزایش وام مسکن از ۶۰ میلیون تا ۱۰۰ میلیون تومان و افزایش ۲ برابری برای زوجین و انتقال به خریدار نیز از دیگر تسهیلاتی است که برای خرید مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی در نظر گرفته شده است.
همچنین در همین راستا افزایش عرضه و حمایت از بخش تقاضای بازار مسکن به عنوان مهمترین راهبرد دولت برای منطقی کردن قیمت ها در بخش مسکن در دستور کار قرار گرفته است و دولت در نظر دارد با حمایت از سازندگان مسکن از طریق افزایش تسهیلات که قابل انتقال به خریداران نیز است، بخش عرضه مسکن را تقویت کند.
براساس این گزارش، علاوه بر تقویت بخش عرضه، حمایت از بخش تقاضای مسکن نیز یکی از ضرورت های بازار مسکن در شرایط فعلی است و بر این اساس پیشنهاد تسهیلات شناور خرید مسکن ازسوی بانک مسکن ارائه شده و این پیشنهاد در انتظار مصوبه شورای پول و اعتبار است.
این گزارش می افزاید در کنار تلاش های دولت برای رونق بازار مسکن، مجلس شورای اسلامی هم به میدان آمده است. بر این اساس شب گذشته (سه شنبه 7 خرداد) «علی لاریجانی» با وزیر راه و شهرسازی، رئیس بانک مرکزی، مدیرعامل بانک مسکن، معاون ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با محوریت بررسی وضعیت بازار مسکن رایزنی و گفت و گو کرد.
کلیات سند رونق تولید در شرایط تحریم تصویب شد
رهبر معظم انقلاب در پیامی نوروزی خود سال 98 را سال «رونق تولید» نامگذاری کردند.ایشان در این پیام مشکل اساسی کشور را همچنان مشکل اقتصادی دانسته و با اشاره به افزایش مشکلات معیشتی مردم در ماههای اخیر گفته بودند: «بخشی از این مشکلات مربوط به مدیریتهای نارسا در زمینه مسائل اقتصادی است که حتماً باید جبران شود، البته برنامهها و تدابیری اندیشیده شده است که این تدابیر باید در طول سال جدید به ثمر بنشیند و مردم آثار آن را احساس کنند.»
حضرت آیت الله خامنهای با تأکید مجدد بر اینکه اولویت و مسئله فوری و جدی کشور، مسئله اقتصاد است تصریح کرده بودند که امسال، مسئله محوری و اصلی، مسئله «تولید» است، زیرا اگر تولید جریان یابد، هم مشکلات معیشتی و اشتغال حل میشود، هم موجب استغنای کشور از بیگانگان و دشمنان خواهد شد و حتی میتواند مشکل ارزش پول ملی را تا حدود زیادی برطرف کند، بنابراین من شعار امسال را «رونق تولید» قرار دادم.»
بنابراین گزارش، پس از تاکیدات رهبر انقلاب بر موضوع تولید و لزوم توجه بیشتر به حوزه های اقتصادی و رونق آن، قوای سه گانه و سایر نهادهای اجرایی و اقتصادی در کشور شروع به سیاست گذاری در راستای تحقق این مهم کردند. در کنار دستگاه های اجرایی نهادهایی سیاستگذاری نیز نسبت به ترسیم خطوط کلی و راهکارهای رسیدن به رونق تولید و افزایش رشد اقتصادی اقدام کردند از جمله این نهادهای سیاستگذار می توان به شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد.
این گزارش می افزاید: در همین راستا شب گذشته (سه شنبه 7 خرداد) جلسه 817 شورای عالی انقلاب فرهنگی با محوریت عنوان سال رونق تولید برگزار شد که در آن کلیات سندی در خصوص رونق تولید در شرایط تحریم با رویکرد اقتصادی مقاومتی مطرح و تصویب شد. در این جلسه 10 سیاست کلی که تکالیفی را برای عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی است بارویکرد موضوعات دانش بنیان و فرهنگی به تصویب رسید.
بازار بین بانکی در ایران آسیبشناسی می شود
بیست و سومین نشست نقد و بررسی پژوهشهای بانکداری و مالی اسلامی با موضوع «آسیبشناسی بازار بین بانکی در ایران» با هدف نقد و بررسی مقاله «آسیبشناسی بازار بینبانکی در ایران» که به قلم سعید شمسینژاد و حجتالاسلام سید عباس موسویان در شماره ۳۵ فصلنامه پژوهشهای پولی و بانکی منتشر شده است در پژوهشکده پولی و بانکی ۲۹ خرداد ساعت ۱۰ تا ۱۲ در پژوهشکده پولی و بانکی واقع در میدان آرژانتین، ابتدای بزرگراه آفریقا، پلاک ۱۰ برگزار میشود.
بنابراین گزارش در ابتدای این نشست این مقاله توسط نویسندگان ارایه میشود و سپس ابعاد مختلف موضوع توسط نویسندگان مقاله و ناقدین مدعو حجتالاسلام سید هادی عربی (رییس دانشکده اقتصاد و مدیریت دانشگاه قم)، محمدرضا حاجیان (معاون مطالعات اقتصادی و بانکی بانک پاسارگارد) و حسین بازمحمدی (مشاور بانک مرکزی) مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرد.
توسعه روابط بانکی ایران – سئول/ تاکید بر رفع کارشکنی بانکهای کرهای
روابط تجاری و اقتصادی ایران و کره جنوبی در طی سالیان متمادی ادامه داشته و دو کشور برنامه ریزی های بسیاری را برای توسعه مناسبات تجاری خود در دستور کار دارند و در این مسیر حتی تحریم های یکجانبه آمریکا نیز نتوانسته باعث خدشه در این مسیر شود.
بر این اساس چندی پیش دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی در گفتگویی اعلام کرده بود که «سفیر این کشور تمایلش را برای ادامه روابط تجاری با ایران اعلام کرده است اما یک مشکل در این زمینه وجود دارد و آن این است که بانکهای این کشور با شرکتهای ایرانی همکاری نمیکنند اما حتی در چند مورد دولت کره مستقیما دخالت کرد و وارد عمل شد.»
«پویا فیروزی» که در این باره با ایرنا صحبت می کرد ادامه داده است: «با این وجود بانک منافع مدیریتی سهامداران خود را در نظر گرفت و پول را جابجا نکرد بنابراین بخشی از پولها بلوکه شد و بخشی هم برگشت خورد اما برای اقلام دارویی پیگیر هستیم که مستقیما از طریق چک تجاری بتوانیم تجارت داشته باشیم؛ مذاکرات مرتبط با این بخش همچنان در حال انجام است. بخشی از این مجوزهای صادراتی مربوط به اقلام کشاورزی و بخشی دیگر مربوط به ماهی و شیلات است که منتظر اعلام نهایی وزارت جهاد کشاورزی هستیم.»
حالا در ادامه این مسیر روز گذشته (سه شنبه 7 خرداد) «یو جانگ هیان»، سفیر جمهوری کره با «عبدالناصر همتی»، رییس کل بانک مرکزی کشورمان دیدار داشت و در این دیدار بر آمادگی این سفارتخانه برای هرگونه مساعدت در زمینه پیشبرد روابط اقتصادی و تجاری دو کشور تاکید کرد.
سکه بهار آزادی طرح جدید ۴ میلیون و ۶۱۹ هزار تومان/دلار در کانال ۱۳ هزار تومان
امروز (چهارشنبه 8 خرداد) هر گرم طلای ۱۸عیار ۴۱۹ هزار تومان ارزشگذاری شده است، ضمن آنکه هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۷۸ دلار معامله میشود این در حالی است که هر گرم طلای ۱۸عیار روز گذشته (سه شنبه 7 خرداد) ۴۳۲ هزار تومان ارزشگذاری شده و هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۸۵ دلار معامله میشد.
بنابراین گزارش امروز (8 خرداد) سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 4 میلیون و 619 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح جدید با قیمت 4 میلیون و 650 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی با قیمت 2 میلیون و 635 هزار تومان، ربع سکه بهارآزادی با قیمت یک میلیون و 685 هزار تومان و سکه یک گرمی یک میلیون تومان ارزشگذاری شده است این در حالی است که در بازار سکه برای روز گذشته (7 خرداد) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 805 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 650 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 685 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 740 هزار تومان و سکه یک گرمی نیز یک میلیون تومان ارزشگذاری شده بود.
این گزارش می افزاید: صرافیهای بانکها امروز (چهارشنبه 8 خرداد) قیمت دلار را ۱۳ هزار و ۷۵۰ تومان اعلام کردهاند. این صرافیها دلار را از مردم با قیمت ۱۳ هزار و ۶۵۰ خریداری میکنند. یورو در صرافی ها امروز (8 خرداد) 15 هزار و 550 تومان خریداری می شود و با قیمت 15 هزار و 650 تومان به فروش می رود این در حالی است که در بازار آزاد امروز دلار 13 هزار و 690 تومان، یورو 15 هزار و 650 تومان، پوند 17 هزار و 468 تومان، درهم 3720 تومان، لیر 2290 تومان، یوان چین 2010 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 170 تومان، دلار استرالیا 9 هزار و 500 تومان و کرون سوئد 1473 تومان مبادله می شود./
نظر شما