به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، مردم مومن و روزه دارسمنان دیشب در آخرین شب از لیالی قدر با حضور در مساجد، تکایا، حسینیهها و گلزارهای شهدا دست نیاز به آسمان بلند کردند و از خداوند بزرگ آمرزش گناهان و رقم خوردن بهترین سرنوشت را برای خود خواستار شدند.
آئین گرامی داشت سومین شب از لیالی قدر در سمنان با حضور پرشور مردم برگزار شد، مردمی که در شب قدر مهمان ستارگانی بودند که بر بال فرشتگان فاصله بین زمین تا آسمان را طی میکردند وحضور جوانان در مراسم شب احیا همانند دیگر لیالی قدر پرشور بود.
شب قدر، شبی است که همه مقدرات سالانه انسان با ملاحظه، اراده، اختیار و قابلیتهای انسان تقدیر میشود، شب قدر یکی از شبهای نیمه دوم ماه رمضان است که بر اساس روایات، یکی از شبهای نوزدهم یا بیست و یکم و به احتمال زیادتر، بیست و سوم ماه مبارک رمضان است، در این شب که شب نزول قرآن به شمار میآید امور خیر و شر مردم، ولادت، مرگ، روزی، حج، طاعت، گناه و خلاصه هر حادثهای که در طول سال متناسب با اراده، دعا و قابلیت انسان واقع میشود، تقدیر میشود شب قدر، همیشه و هر سال تکرار میشود، عبادت در آن شب، فضیلت فراوان دارد و بهره برداری از آن در نیکویی سرنوشت یک ساله، بسیار مؤثر است، در این شب، تمام حوادث سال آینده به امام زمان ارائه میشود.
عظمت شب های قدر فراوان است عظمتی که در سایه نام مولای متقیان علی (علیه السلام) معنی پیدا میکند، عظمتی که رخت سیاه عزای حیدر کرار را بر تن مؤمنان مینشاند و در رثای علی (علیه السلام) چشمها را میگریاند.
در شب های قدرهیچ جایی در استان سمنان نبود که سخن از شفاعت و استغفار و توبه و الغوث نباشد شب های قدر، شب آرزوها وصیغل دادن روح و جان است، شبی است که دردمندان به آن امید بستهاند و سرنوشت یکسال انسان در چنین شبهایی نوشته میشود.
در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، مردم استان سمنان دست نیاز به سوی درگاه خداوند بی نیاز دراز و بهترین عاقبت ها را از پروردگار عالمیان مسئلت کردند.
ندای «الهی العفو» در سراسر سمنان پیچیده بود و این نوا با «سبحانک یا لا اله الا انت الغوث الغوث خلصنا من النار یا رب» در هم آمیخته شده بود و معنویت خاصی در کوچه پس کوچههای شهر جاری بود و مردم با اشک چشم ندامت از گناهان خود را به خداوند متعال اعلام میکردند.
سمنانی ها در این مراسم معنوی، با انجام اعمال شب قدر، قرائت قرآن کریم، دعای جوشن کبیر و سر دادن ندای الهی العفو، قرآن به سر نهادن و با روضه خوانی از معبود خود طلب آمرزش کردند.
مردم سمنان در آن زمان از بامداد، قرآن کریم و 14 معصوم را واسطه قرار داده تا مقدرات آنان به بهترین نحو ممکن توسط امام زمان (عج الله تعالی فرجه و الشریف) تایید و امضا شود و خوشا به حال آن افرادی که امام زمان (عج الله تعالی فرجه و الشریف) روزی سال آیندهاش را شهادت در مسیر حق و عدالت قرار داده است.
در این مراسم مداحان، سخنرانان و علماء به تبیین و تشریح فضائل و مناقب مولای متقیان حضرت علی بن ابیطالب (علیه السلام) و ابعاد مختلف سیره علوی پرداختند.
علی (علیه السلام) همای رحمتی بود که قرنها سیره ایشان همچنان الگویی برای ترویج سبک زندگی اسلامی است، لذا باید ایشان را اسوه الگوسازی در دنیای اسلام دانست چراکه شخصیت ایشان دارای ویژگیهای بارزی چون ولایی بودن، شجاعت، ایثار، ایمان، درایت، اقتدار، صلابت، تعقل، تدین و … است و شهدا، راهروان راستین آن حضرت هستند.
امام جماعت بیت الزهراء سمنان، با بیان اینکه شب قدر، شب عزیز و شب تقدیر انسان است و اعمال انسان در این شب رقم میخورد اضافه کرد: بهترین عمل و فضیلت در این شبها توجه و تفکر است یعنی باید سعی کنیم در ذهن خود تفکر و توجه به آیات پروردگار را مد نظر داشته باشیم، قرآن بخوانیم و درباره آیات خداوند تدبیر، مطالعه و مباحثعلمی داشته باشیم.
حجت الاسلام سلطان با اشاره به اینکه در شبقدر بهترین واسطه ما با خداوند قرآن کریم است اظهارداشت: وقتی انسان قرآن به سر میگیرد قرآن را واسطه قرار میدهیم تا ما را از آتش جهنم در امان نگه دارد، زیرا انسان به وسیله قرآن با بهترین دریچه معرفت آشنایی پیدا می کند.
وی ادامه داد: بهترین عمل در این شبها این است که انسان توجه و تفکر را ملکه وجودش کند، باید در این شبها پای موعظه بشینیم تا قدرت تفکر، توجه بالابرود اگر انسان قدرت تفکر را در خودش به وجود بیاورد خداوند قدرت کنترل را در او قرار میدهد واین انسان، انسانی هدفمند است شب قدر میتواند در مرکز زندگی فرد قرار بگیرد و در نظریات او رسوخ پیدا کند.
یکی از روزهداران سمنانی درخصوص شب های قدر گفت: ای کاش همه ما ارزش و قدر دقیقهها و ثانیههای طلایی شبهای قدر را که فرصتی برای بازگشت به سوی پروردگار، توبه کردن از گناهان و درخواست عفو و بخشش از خداوند مهربان است، بدانیم و لحظهای از آن را از دست ندهیم.
وی شب قدر را فرصتی برای بازگشتن به سوی حضرت حق خواند و اظهار کرد: شب قدر فرصتی است که از گناهان خود توبه کنیم و با حالتی اشکآلود و شرمسار حاجاتی را که داریم طلب کنیم.
دختر جوانی نیز با بیان اینکه اگر قرار بود انسان در سرنوشت خود دخیل نباشد در شب قدر برای شب زنده داری و عبادت دعوت نمیشد اضافه کرد:شب قدر، شب توجه به قرآن و معلم قرآن یعنی ائمه اطهار(علیه السلام) است، شب قدر هنگام مرور عملکرد گذشته و اظهار ندامت و توبه نسبت به گناهان و تصمیمگیری برای آینده است و شب قدر فرصتی برای بازگشت به درگاه پروردگار متعال است.
نظر شما