قدمی رنجه کن این شب ها که دمی بیاسایی

در شب های قدر سرنوشت یک ساله انسان رقم می خورد اگر قدر این شب ها دانسته شود قلب یک ساله زندگی به سان یک قلب سالم می تپد.

 خبرگزاری شبستان- رفسنجان، مریم رضایی کمال آبادی:

 

 

جسم و بدن انسان اگر در شرایطی قرار گیرد که مدام غذاهای چرب و نمک دار، فست فود و...دخانیات و الکل مصرف کند و از کم خوردن و به جا خوردن و نیز ورزش دوری کند قلب را دچار ناراحتی کرده و باید راه بیمارستان را طی کند، این در حالی است که اگر توصیه های پزشک را رعایت و عمل کند و در ادامه زندگی هم از این توصیه ها دست بر ندارد بهبود و نجات می یابد.

 

 

روح انسان هم اگر در شرایطی قرار گیرد که با غرور، غیبت، دروغ، خیانت، بدکاری و بزهکاری، آزار و اذیت مردم، حق الناس و به طور کلی دوری از انجام واجبات عجین شد به یقین قلب او زنگار زده و اگر به طبیب این قلب مراجعه نکند در گمراهی و جهالت خود می ماند و چنان در این منجلاب دست و پا می زند که نمی تواند آرام بگیرد و با آرامش به زندگی ادامه دهد؛ پس بهتر است غرور را کنار گذاشته و قدمی رنجه کند تا به درمان خود پرداخته و عمری با آسودگی خاطر زندگی کند و در پایان دفتر زندگی او نامی نیک از خود به جای بگذارد.

در شب قدر است که آدمی بهتر به فکر فرو رفته و سفره دل خود را برای خالق خود بازکرده و هرآنچه عمل انجام داده بر روی دایره می ریزد، گرچه خالق هستی اعمال او است.

در شب قدر است که انسان با خدای خود بهتر عهد می بندد تا عمل نیک و واجبات را انجام دهد، از بدی ها و ناهنجاری ها و چیز های بدی که هم خدا و هم خلق خدا را ناراضی می کند پرهیز کند، آرام و صبور باشد، خشم خود را به هنگام عصبانی بودن فروخورد، به خلق خدمت کند، ناسپاس نباشد، دروغ نگوید و غیبت نکند و دیگر اعمالی که روح انسان را متعالی می گرداند انجام دهد که در واقع شب های قدر قلب ماه مبارک رمضان است و در این شب هاست که سرنوشت یک ساله آدمی به دستان فرشتگان الهی و مدیر و مدبر دوعالم و کائنات نوشته می شود.

 

 

دو شب از این شب های عزیز را پشت سر گذاشته ایم در رفسنجان هم دل های پر از شور و عشق به خداوند در مکان های مساجد، تکایا، دانشگاه ها و ... این دو شب را زنده نگاهداشتند و احیا کردند و از معنویات این دو شب بهره مند شدند و اکنون در آستانه شب سوم این لیالی قدر هستیم؛ درک این لیالی عمری انسان را در حسرت خوبی ها و آرامش و دلدادگی به پروردگار خویش نمی گذارد.

 

 

شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان نیز از شب هایی است که در روایات به شب زنده داری آن سفارش ویژه شده است، قدر این شب را بیشتر از دو شب پیش باید دانست چون سفره ماه میهمانی خدا در حال جمع شدن است و شاید انسان فرصت نکند که در دهه سوم از این ماه عزیز شبی را احیا نگهدارد گرچه افرادی هستند که در طول شب های ماه مبارک بیدار بوده و با خدای خود نجوا می کنند، قرآن می خوانند و همواره بر لبانشان زمزمه و ذکر روان است، انسان هایی هستند که از دوشب 19 و  21 ماه مبارک رمضان و اعمال آن غافل بوده و فرصت حضور در خلوت این شب ها را پیدا نکرده بودند که می توانند از این شب قدر که بهترین شب های عمر یک انسان می تواند باشد، بهره مند شوند.

 

امام صادق(علیه السلام) فرمودند: از کتاب خدا استفاده می ‌شود که شماره ماه های سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماه ها هم ماه رمضان است و قلب ماه رمضان لیلة القدر است.

در روایت آمده هر کس احیا کند شب قدر را گناهان او آمرزیده شود هر چند به عدد ستارگان آسمان و سنگینی کوه‌ ها و وزن دریاها باشد.

 

 

وعده همه دلدادگان کوی عشق و بندگی در مساجد، تکایا، حسینیه ها، قبور شهدا و مکان های مذهبی و دیگر اماکن که خلوت گاه خوبی برای این شب ها است.

 

کد خبر 793522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha