به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، آلودگی های زیست محیطی سوخت های سنتی و هزینه های بالای آن در کنار کاهش حجم این نوع از سوخت ها باعث شد تا دنیا به سمت استفاده از انرزی های تجدیپذیر برود. این نوع از انرزی ها که به آنها انرژی های پاک نیز می گیوند شامل انرژی خورشیدی، باد، آب، زمین گرمایی است.
بنابر این گزارش، قانون عضویت دولت ایران در آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر پس از تصویب مجلس و تأیید شورای نگهبان در ۱۴ خرداد ۱۳۹۱ از سوی رئیسجمهوری ابلاغ شد. بر اساس این قانون، دولت اجازه دارد در آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر عضویت یابد و نسبت به پرداخت حق عضویت مربوط اقدام کند.
انرژیهای تجدید پذیر شامل منابع متنوع و مختلفی بوده که از انرژیهای طبیعی و قابل دسترس به وجود میآیند با توجه به اینکه این انرژیها صورتی آرمانی ندارند اما استفاده از آنها موجب کاهش مصرف فرآوردههای نفتی و اشتغال زایی شده و میزان آلایندگی محیط زیست را نیز کاهش میدهد. چشمانداز استفاده از این انرژی در کشور ما نیز همانند سایر کشورهای توسعه یافته از اهمیت قابل توجهی برخوردار بوده به گونهای که دولت در برنامه پنجم توسعه برنامهریزی لازم را صورت داده از این رو با توجه به سیاستهای جهانی توسعه این انرژیها در کشور ما به منظور حل مشکلات و ایجاد اشتغال اجتناب ناپذیر خواهد بود بررسیهای صورت گرفته در این رابطه حاکی از این بوده که توسعه استفاده از انرژیهای نو میتواند نقش بسزایی در افزایش درجه امنیت سیستم انرژی کشور ایفا کند.
بر این اساس بهره برداری از این نوع از انرژی ها در دستور کار نهادهای متولی قرار گرفت و بر اساس بررسی های صورت گرفته از سوی وزارت نیرو از تیرماه سال ۱۳۸۸ تا ابتدای خردادماه امسال، سه میلیارد و ۱۳۲ میلیون کیلووات ساعت از منابع تجدیدپذیر، انرژی تولید شده که این میزان تولید برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر توانسته از انتشار حدود دو میلیون و ۱۶۱ هزار تن گاز گلخانهای بکاهد.
همچنین این میزان تولید انرژیهای نو باعث شده ۸۸۹ میلیون مترمکعب از مصرف سوختهای فسیلی در ایران که جزو عوامل اصلی آلایندگی هوا در کشور است، کاسته شود و بیش از ۶۸۹ میلیون لیتر در مصرف آب نیز صرفهجویی شود.
هماکنون ۴۱۶ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر درون کشور در حال احداث است و ظرفیت نصب شده انرژیهای نو کشور به ۷۲۴ مگاوات رسیده است. همچنین تاکنون ۱۰۳ نیروگاه تجدیدپذیر مگاواتی در کشور نصب شده و ۴۲ نیروگاه مگاواتی دیگر نیز در حال احداث است.
براساس این گزارش، انرژیهای تجدیدپذیر موجب اشتغال ۴۳ هزار و ۴۵۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در کشور شده و حجم سرمایهگذاری غیردولتی در این بخش به بیش از ۱۲۴ هزار میلیارد ریال رسیده است.
بررسی اعداد و ارقام موجود در این بخش حکایت از آن دارد که ۴۴ درصد نیروگاههای تجدیدپذیر کشور از نوع خورشیدی، ۴۰ درصد از نوع بادی، ۱۳ درصد از نوع برقآبی کوچک، دو درصد از نوع بازیافت حرارت و یک درصد نیز از نوع زیست توده است.
یادآور می شود: چندی پیش نیز شرکت برق منطقهای غرب در بخش احداث مولدهای مقیاس کوچک (تجدیدپذیر و گازسوز) از عقد قرارداد و صدور مجوز برای احداث پنج پروژه نیروگاه خورشیدی با مجموع ۳۶ مگاوات ظرفیت خبر داد. پنج پروژه خورشیدی شامل نیروگاههای هفت مگاواتی شاه مهمان در ثلاث باباجانی، ۱۰ مگاواتی شرکت برق خاورمیانه درکوزران، ۲ مگاواتی شرکت علم وصنعت در دانشگاه آزاد کنگاور، ۷ مگاواتی جهاد دانشگاهی در منطقه چشمه سفید و ۱۰ مگاواتی سولار صنعت یاسین در سرپل ذهاب است.
همچنین شش پروژه دارای مجوز نیروگاههای دیزلی گازسوز این شرکت شامل نیروگاههای ۱۲.۶ مگاواتی سفالینه در شهرک صنعتی هرسین، ۸ مگاواتی بهآفرین در شهرک صنعتی بیستون، ۸ مگاواتی نیروگستر در شهرک صنعتی قصرشیرین، ۷.۲ مگاواتی امید غرب در شهرک صنعتی اسلام آبادغرب، ۱.۵۶ مگاواتی فرانیروی الیپی در دانشگاه رازی و نیروگاه ۶ مگاواتی بازی دراز در شهرستان دالاهو معرفی شده که پنج پروژه نخست دارای قرارداد خرید تضمینی برق است./
نظر شما