«حجاب»، چالش جدید مسلمانان ازبکستان

مسلمانان ازبکستان در سایه تغییر سیاسی در این کشور مناسک عبادی خود را به طور علنی انجام می دهند و برای گرفتن حقوق اسلامی خود در این کشور تلاش می کنند.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از العرب، ازبکستان در سالهای اخیر با تغییر سیاسی در سایه حکومت«شوکت میرضیایف» رئیس جمهوری این کشور  شاهد استقبال گسترده ازبکها از ادای مناسک دینی شان به طور علنی است، به طوری که «لویزا موینجونوفا» دانشجوی 19 ساله ازبکستان به عنوان یک مسلمان تمایل داشت تا در بخش گردشگری اسلامی در این کشور فعالیت کند، اما سال گذشته از دانشگاه واقع در تاشکند به دلیل داشتن حجاب اخراج شد.

لویزا با عصبانیت نسبت به این اقدام دانشگاه تاشکند، می گوید که آنها چگونه جرات کردند ضد من تبعیض انجام دهد و از تحصیل به دلیل دینم جلوگیری کنند؟

اما وی به جای اینکه تسلیم شود، بحث و مناقشه درباره آزادی دینی در ازبکستان را ایجاد کرد. به طوری که خانواده اش این مسئله را به «اکادمی بین المللی اسلامی ازبکستان» مطرح کردند و تصمیم گرفتند تا این مسئله را به بالاترین سطح برسانند تا به بالاترین دادگاه در این کشور رسید.

لویزا در این باره می گوید که این دانشگاه علاوه بر وی، 9 دانشجوی محجبه دیگر را نیز در سپتامبر گذشته اخراج کرده است و برای نزدیک به یکصد دانشجوی جدید شرط گذاشته است.

وی می گوید که مسئولان این دانشگان گفتند یا حجابتان را بردارید یا اخراج خواهید شد. هنگامی که او با برداشتن حجاب مخالفت کرده است، از خوابگاه دانشجویی اخراج و اجازه ورود به وی داده نشده است.

مسئله لویزان بیانگر استقبال روزافزون ازبکها به ادای مناسک دینی شان به طور علنی است.آنها را در سایه تغییر سیاسی در حکومت شوکت میزضیایف بر این مسئله تشویق می کند.

سرکبو دینی در دولت کمونیستی پیشین تا بعد از استقلال از مسکو در سال 1991 میلادی ادامه داشت. «اسلام کریموف» نخستین رئیس جمهوری این کشور با تدین مخالف بود. اگرجه گروههای حقوق بشر از وی به دلیل یکی کردن تدین و افراط گری انتقاد کردند. اسلامگرایان حکومت کریموف را در دهه 90 به چالش کشیدند.

پس از وفات کریموف و ریاست میرضیایف در سال 2016 میلادی، دولت جدید شاخه زیتون را به متدینان تقدیم کرد. سال گذشته به مساجد این کشور اجازه داده شد تا برای نخستین بار پس از گذشت یک دهه صدای اذان از گلدسته های این کشور پخش شود.

میرضیایف ماه گذشته در سفر خود به یک معبد در شهر تاریخی ترمذ گفته است که روش برخورد مسئولان پیشین با دین، «تراژدی ماست». اسلام نماد «نور» است.

مسلمانان بیش از 90 درصد از جمیعت 33 میلیون نفر ازبکستان را تشکیل می دهد. مرکز بیداری اسلامی اخیرا حول نبرد فرهنگی درباره لباس های مدرسه بین محافظه کاران و هواداران سولاریسم در جریان است. به طوری که سال گذشته لباس های متحد الشکل برای مدارس تصویب شد که براساس آن دانش آموزان با دامن های کوتاه بالای زانو به مدرسه بروند.

این تصمیم با موجی از واکنش ها همراه شد، به طوری که درخواست وبلاگ نویسان در همان ماه مبنی اجازه دختران برای داشتن به دستگیری این وبلاگ نویسان منجر شد.

لویزا درباره اخراجش از دانشگاه می گوید که عجیب اینجاست که این دانشگاه بر آموزش دینی متمرکز است که متدینان را اخراج می کند. درخواست برداشتن حجاب به معنای مجبور کردن آنها از دست کشیدن دینشان است.

اگرچه تلاش های خانواده لویزا و 10 دختر محجبه دیگر در دادگاه های شهری به سرانجام نرسیده است و احتمال می رود که دادگاه عالی به درخواست تجدید نظر آنها در سی روز آتی پاسخ داد.

لویزا در چالش جدید اعلام کرده است که این مسئله را به دادگاه های بین المللی خواهد کشاند، درصورتی که قوه قضاییه این کشور عدالت نداشته باشد.

کد خبر 793396

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha