به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، حجت الاسلام «حامد شاه بیگی» امروز (7خرداد) در همایش روز ملی جمعیت در بیرجند اظهار داشت: برخی افراد به خاطر فقر یا ترس از فقر اقدام به سقط جنین می کنند و یا فرزند نمی آورند و این موضوع باعث فقیر شدن جمعیت می شود.
امام جمعه خوسف با بیان اینکه در جامعه اسلامی خانواده قداست دارد، افزود: خانواده باید جایگاه خود را در جامعه پیدا کند؛ در سینمای هالیوود برای خانواده خط قرمز کشیده شده و نگاهشان به خانواده از هم پاشیده شده است و اکنون در کشور ما هم مشاهده می کنیم که برخی از سلبریتی ها نگاه غربی نسبت به خانواده دارند.
وی با تاکید بر اینکه مسئله قداست خانواده باید حفظ و ترویج شود، گفت: ایران دارای سه دوره مردسالاری، زن سالاری و فرزند سالاری است اما سالار بودن زن و یا سالار بودن مرد درست و پسندیده نیست و باید این گونه فرهنگ را از جامعه حذف کنیم.
حجت الاسلام شاه بیگی به بحث حمایت از مادران باردار اشاره کرد و افزود: حمایت از مادران باردار و شیرده باید مورد توجه قرار گیرد و بسته های حمایتی غذایی بین آنان توزیع شود.
امام جمعه خوسف با اشاره به بحث تکریم سالمندان در جامعه گفت: اگر سالمندان در خانه باشند و احترامشان حفظ شود قطعا سبک زندگی ما درست می شود و در قانون آمده است که اگر بچه ای پدر و مادر سالمند خود را رها کند به عنوان یک جرم محسوب می شود.
لزوم بازنگری در سیاست های جمعیتی کشور
حجت الاسلام شاه بیگی با بیان اینکه غفلت مسئولین در دهه 70 سبب شده تا اکنون شاهد وجود وضعیت نگران کننده ای در کشور باشیم، افزود: رشد جمعیت ایران به زودی متوقف خواهد شد و در سال های نه چندان دور شاهد پیری جمعیت خواهیم بود و نسل جوان کم می شود و در نتیجه توان دفاعی کشور کاهش خواهد یافت.
وی با تاکید بر اینکه بازنگری در سیاست های جمعیتی کشور باید صورت گیرد، گفت: مسائل مهمی مانند سبک زندگی، قداست خانواده، ازدواج و کاهش سن ازدواج باید مورد توجه مسئولین قرار گرفته شود و ارزش فرزندآوری در دین اسلام بسیار تاکید شده است و باید به آن توجه کنیم.
امام جمعه خوسف با اشاره به اینکه دولت و سیاست گذارهای ما باید سیاست گذاری درستی در زمینه خانواده و فرزندآوری داشته باشند، ادامه داد: این سیاست گذاری را فقط یک وزارتخانه نمی تواند انجام دهد بلکه به عزم جمعی تمام وزارتخانه ها نیاز است و با انجام این کار آینده کشور را تامین خواهند کرد.
«امیرمهدی زنگویی مطلق» هم اظهار داشت: از 29 اردیبهشت تا 5 خرداد به نام هفته ملی جمعیت با هدف افزایش نرخ باروری و فرهنگ سازی در جامعه نامگذاری شده است.
رئیس مرکز بهداشت بیرجند با بیان اینکه آمار نشان می دهد که میزان نرخ باروری 2.1 درصد نسبت به هر زن کاهش پیدا کرده است، ادامه داد: نگاه جمعیت شناسان نشان می دهد رشد جمعیت کشور در سال 1420 به صفر خواهد رسید.
وی به سیاست های جمعیتی مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم انقلاب اشاره کرد و افزود: در این سیاست ها به بحث ارتقا و بالندگی جمعیت با افزایش نرخ باروری، رفع موانع ازدواج، کاهش سن ازدواج، حمایت از زوج های جوان و اختصاص خدمات مناسب برای مادران باردار توجه شده که باید توجه داشته باشیم.
زنگویی مطلق با توجه به اینکه دانشگاه ها می توانند با پرداختن به درس تحکیم و تعالی خانواده بستری مناسبی برای آموزش ها فراهم کنند، ادامه داد: ذهن دانشجو را از ناامیدی ها پاک کنیم و دانشجویان بدانند که بهترین سن ازدواج همان سن دانشجویی است.
رئیس مرکز بهداشت بیرجند با بیان اینکه حفظ کیان خانواده بسیار اهمیت دارد، گفت: باید آموزش هایی به جوانان بدهیم تا در برابر مشکلات از راه های درست و منطقی استفاده کنند تا کارشان به طلاق نکشد.
وی بیان کرد: مرگ مادر باردار از شاخص های مهم وزارت درمان و پزشکی محسوب می شود و در مفاهیم اسلامی نیز به آن اشاره شده است و سزارین متاسفانه در حال افزایش است و این موضوع نشان می دهد که مادران از زایمان طبیعی هراس دارند.
زنگویی مطلق با توجه به اینکه مادران باردار تا 42 روز پس از زایمان مشکلاتشان پیگیری می شود، گفت: کودکان تا سن 3 سالگی نیارمند مراقبت های دائم هستند و فاصله گذاری ایمن بین هر بارداری باید بین 3 تا 5 سال باشد و تا سن 28 روزگی مراقبت از نوزادان را داریم.
رئیس مرکز بهداشت بیرجند با توجه به اینکه بحث ازدواج و باروری در مفاهیم اسلامی بسیار تاکید شده است، افزود: از نظر اسلام ازدواج به عنوان رشد، بقای دین و نسل محسوب می شود و بر اساس سرشماری سال 85 حدود 8 میلیون نفر در کشور ازدواج نکرده بودند.
وی با اشاره به اینکه سن 15 تا 49 سالگی توان بارداری مادران است، ادامه داد: اما بهترین سن برای باردارشدن بین 18 تا 30 سال قرار دارد و فراتر از 35 سالگی خطراتی برای نوزاد و مادر به دنبال خواهد داشت.
زنگویی مطلق بیان داشت: اشتغال بانوان مانعی برای فرزندآوری نیست و باید خدماتی برای مادران باردار شاغل فراهم کنیم تا پس از بارداری هم دغدغه هزینه های نگهداری کودک را نداشته باشند.
رئیس مرکز بهداشت بیرجند با بیان اینکه اشعه ها، آلاینده ها و عوامل ناشناخته باعث ناباروری حدود 3 میلیون زوج در کشور شده است، گفت: امیدواریم با پیشرفت های جدید و تاسیس مراکز ناباروری شاهد کاهش میزان ناباروری در سطح جامعه باشیم البته این موضوع به حمایت های سازمان های بیمه ای نیازمند است.
وی با اشاره به اینکه طلاق مکروه ترین حلال است، افزود: متاسفانه سیر افزایشی طلاق در جامعه را داریم و مشکلات اقتصادی، اعتیاد و فقدان آموزش های لازم سبب از هم پاشیدن کانون گرم خانواده و ناباروری محسوب می شود.
نظر شما