به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، مهمترین عناوین اخبار اقتصادی امروز (هفتم خرداد ماه) به شرح زیر است:
رشد بورس بیشتر به عملکرد شرکت ها برمی گردد
«محمدحسین صدرایی» شب گذشته (دوشنبه 6 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما درباره دلایل رشد بورس با اشاره به اینکه رشد فعلی بورس شرکت ها متناسب با یکدیگر بوده و همه گروه ها متوازن بالا آمدند، گفت: این رشد بیشتر به عملکرد شرکت ها برمی گردد که در مجموع گروه فلزات، معدنی ها، پالایشی ها و پتروشیمی ها و برخی صنایع کوچک رشد بالاتری در مقایسه با سایرین داشته اند.
این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه در صنایع مختلف با اقدامات تازه بانک مرکزی در حوزه پول، شاهد کاهش هزینه تمام شده بانک ها هستیم، گفت: این امر صنایع را در فرایند معامله مناسبی قرار داده و همین مسئله رشد فراگیری را در بورس هم حاصل کرده است.
صدرایی با اشاره به اینکه رشد شاخص بورس ناشی از رشد قیمت یک سهم نیست، گفت: این رشد ناشی از رشد متوازن و یکجای همه شرکت هاست.
وی با بیان اینکه بورس محل مناسبی برای سرمایه گذاری است، گفت: یک سرمایه گذار در بلندمدت گام های بلندتری در این بازار می تواند بردارد، که البته کار آسانی نیست و فرد می تواند از خبرگان این امر کمک بگیرد ضمن اینکه کارشناسان بورس در این بازار هر کمکی را به متقاضیان ارائه می کنند و در این باره مردم هم می توانند سرمایه گذاری غیرفعال کنند.
گزارش های خوب شرکت ها در سامانه کدال، عامل رشد بورس
«امیر تجریشی» شب گذشته (دوشنبه 6 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع دلایل رشد سریع بورس در مقایسه با سایر بازارهای موازی بود درباره دلایل این اتفاق گفت: در مرحله نخست گزارش های خوبی که شرکت ها روی سامانه کدال می گذارند مهمترین عامل این رشد بوده است.
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه در صنایع مختلف این عملکرد ثبت شد، ادامه داد: شاخص ها در مقایسه با پارسال بهتر بوده، این گزارشات خوب باعث شد شاهد رشد خوبی در بورس باشیم.
وی با بیان اینکه با افزایش ارز نیمایی به بالاتر از 10 هزار تومان، این شاخص بهتر رشد کرد، افزود: در شرکت هایی که رکورد تناژ و تومان تولیدی آنها ثبت شده، همین باعث رشد فزاینده آنها شده است.
تجریشی با اشاره به اینکه رشد متوازنی در بین بسیاری از صنایع وجود داشته اما در مجموع معدنی ها و فلزات رشد چشمگیرتری در مقایسه با سایرین داشته اند، گفت: بورس برخلاف سایر بازارهای موازی نظیر طلا و ارز که واکنش شتابنده ای به رخدادهای جهانی و جنگ های لفظی دارند، عمل می کند و آنچه باعث تعادل عرضه و تقاضا در بازار می شود گزارش شرکت هاست.
بازگشایی مهمترین خط ترانزیتی شمال کشور
سیل ابتدای سال در نواحی شمالی کشور و به ویژه شهرستان آق قلا باعث ایجاد خساراتی در این بخش شد که برای تسریع روند مهار سیل و جلوگیری از آبگرفتی بنا به تشخیص مسئولان ستاد بحران و با هماهنگی مدیر عامل راهآهن جمهوری اسلامی تصمیم به بازگشایی و ایجاد شکاف در خط ریلی گرگان - اینچه برون گرفته شد که با اینکار حجم آب بسیاری از شهر آققلا به سوی دشت های شمال این شهر روانه شد و از حجم آبگرفتگی ها کاسته شد. در زمان وقوع سیل ۷ نقطه از مسیر ریلی گرگان به اینچهبرون در منطقه آققلا تخریب شده بود.
بنابراین گزارش خط آهن گرگان - اینچه برون بخشی از راه آهن ایران - قزاقستان - ترکمنستان است که تأثیر بسیار اساسی در ترانزیت کالاها و حمل و نقل بین المللی دارد و افزایش 40 تا 50 درصدی صادرات سالانه استان به این مناطق را در پی دارد. فراهم شدن زیرساخت های ترانزیت غلات و سایر کالاها (انتقال کالاهای تجاری به سایر کشورها)، ایجاد سوآپ (معاوضه) غلات کشورهای قزاقستان و جنوب روسیه از طریق پایانه های خلیج فارس و دریای عمان و ایجاد هاب (نگهداری و ذخیره سازی) غلات در سیلوهای منطقه ای در راستای تحقق بورس غلات بخشی از مزایای منطقه ای این خط ریلی محسوب می شود.
اهمیت این مسیر ریلی باعث شد بلافاصله کار بازسازی آن از 9 فروردین آغاز شود حالا گویا بازسازی این خطر ریلی به پایان رسیده است و بنا به گفته «سعید رسولی» ،مدیر عامل راه آهن به رسانه ملی در ساعات پایانی روز پنجم خرداد ۹۸ عملیات اجرایی بازسازی ۶ کیلومتر از محور ریلی گرگان - اینچه برون که در زمان وقوع سیل آسیب دیده بود به اتمام رسید و از ساعات پایانی 5 خرداد تردد قطارهای باری و مسافری از سرگرفته شد.
پرداخت بدهی ۲ سال زراعی گذشته به کشاورزان خسارت دیده از سیل
وقوع سیل در انتهای سال گذشته و ابتدای سال جاری در برخی استان های شمالی و جنوب غربی کشور خساراتی را به بخش های مختلف کشاورزی، صنعتی، خدماتی و منازل ساکنان این استان ها وارد کرد و پس از انجام اقدامات برای کاهش آبگرفتگی ها و مقابله با سیلاب ها نهادها و دستگاه های متولی در این حوزه شروع به ارزیابی و برآورد میزان خسارات وارده در بخش های مختلف کردند تا پس از آن اعتبارات مناسب برای بازسازی ها تخصیص داده شود.
بنابراین گزارش بر این اساس تا 26 اردیبهشت ماه طبق آخرین جمع بندی ها از اتفاقات و حواشی سیل فروردین ماه امسال 13 هزار و 710 میلیارد تومان خسارت وارده بخش کشاورزی 28 استان کشور است و از این مبلغ 52 درصد مربوط به بخش زیر دست های کشاورزی، 8 درصد هم به بخش باغبانی، 14 درصد هم به بخش دام و طیور و آبزیان و حدود 26 درصد هم مربوط به آب و خاک و امور زیر بنایی و تاسیسات و ساختمان ها خسارت است.
این اطلاعات به دست آمده بنا به گفته «محمد موسوی»، مدیرکل دفتر بحران وزارت جهاد کشاورزی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما در 26 اردیبهشت براساس تحقیقات میدانی و مزرعه به مزرعه به دست آمده است.
خرید تضمینی گندم به میلیون و ۸۰۰ هزار تن رسید/خوزستان؛ بالاترین میزان خرید تضمینی
نرخ تضمینی قیمتی است که بر اساس آن دولت آمادگی و تعهد خود را برای خرید هر مقدار از کالایی خاص ( معمولاً محصولات کشاورزی استراتژیک مانند گندم) به قیمتی معین اعلام می کند و تولید کنندگان در صورت افت قیمت بازار به سطحی پایینتر از قیمت یا نیافتن مشتری در بازار میتوانند کالای خود را به این قیمت به دولت بفروشند.
بر این اساس پس از بررسی های فراوان در سال گذشته سرانجام نرخ تضمینی گندم 1700 تومان برای هر کیلو تعیین شده است اما با توجه به کیفیت بالای گندمهای تولیدی، متوسط قیمت کنونی خرید تضمینی هر کیلو گندم از کشاورزان ۱۷۲۶ تومان است.
بنابراین گزارش، براساس آخرین آمار از ابتدای فصل برداشت تا 23 اردیبهشت یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن گندم با ارزش ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از گندمکاران خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان خرید ۲۴ درصد رشد داشته است. تا تاریخ ۲۲ اردیبهشت از مجموع گندم خریداری شده یک میلیون و ۲۹۰ هزار تن با ارزش ۲ هزار و ۲۲۵ میلیارد تومان در سامانه خرید ثبت شده است. تاکنون هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از بهای ارزش گندم خریداری شده به حساب کشاورزان واریز شده است.
این گزارش می افزاید: تا 23 اردیبهشت استانهای خوزستان با یک میلیون تن، بوشهر ۱۱۵ هزار تن، ایلام ۱۰۵ هزار تن، جنوب کرمان ۷۲ هزار تن و فارس ۵۵ هزار تن بالاترین میزان خرید تضمینی گندم را به خود اختصاص دادند.
حالا در آخرین اخبار درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم براساس آخرین آمار از ابتدای فصل خرید تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل میزان خرید ۲۰ درصد رشد داشته است.
دلار ۱۴ هزار و ۱۹۰ تومان/سکه بهار آزادی ۴ میلیون و ۸۰۵ هزار تومان
هر گرم طلای ۱۸عیار امروز (سه شنبه 7 خرداد) ۴۳۲ هزار تومان ارزشگذاری شده است و هر اونس طلا در بازارهای جهانی با قیمت ۱۲۸۵ دلار معامله میشود. در بازار سکه برای امروز (7 خرداد) سکه بهار آزادی طرح جدید 4 میلیون و 805 هزار تومان، سکه بهار آزادی طرح قدیم 4 میلیون و 650 هزار تومان، نیم سکه بهار آزادی 2 میلیون و 685 هزار تومان، ربع سکه بهار آزادی یک میلیون و 740 هزار تومان و سکه یک گرمی نیز یک میلیون تومان ارزشگذاری شده است.
بنابراین گزارش قیمت دلار امروز (7 خرداد) در بازار آزاد ۱۴ هزار و ۱۹۰ تومان است و سایر ارزها نیز به این صورت ارزشگذاری و معامله می شود که یورو 16 هزار تومانف پوند 18 هزار و 100 تومانف درهم 1800 تومانف لیر 2 هزار و 340 تومان، یوان چین 2034 تومان، دلار کانادا 10 هزار و 650 تومان، دلار استرالیا 9 هزار و 840 تومان و کرون سوئد 1473 تومان است.
ساماندهی بازار مسکن در انتظار تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه
مالیات بر عواید سرمایه نوعی از مالیات که با هدف کاهش میزان سود سرمایهگذاری در بازارهای غیرمولد و موازی بخش تولید، اخذ می شود. با توجه به اینکه بازار سرمایه به دو بخش مولد و غیرمولد، تقسیم میشود، اغلب دولتها سیاستهایی اتخاذ میکنند تا سرمایهها به سمت بخش مولد (بخش تولیدی) هدایت شود. لازمه این امر کاهش سود سرمایهگذاری در بازارهای موازی بخش تولید است. اگر سود حاصل از سرمایهگذاری در بازارهای موازی تولید بیشتر از سود ناشی از سرمایهگذاری در بخش تولید باشد، بدیهی است که سرمایههای سرگردان به این سمت حرکت می کنند.
یکی از راهکارهای کاهش سود بازارهای موازی اخذ مالیات به ویژه مالیات بر سود سرمایه است. با اتخاذ این مالیات درصدی از ما به التفاوت افزایش سود سهام، قیمت مسکن توسط دولت در قالب مالیات دریافت میشود. بنابراین با افزایش هزینه سرمایهگذاری در بخشهای غیرمولد، جذابیت سرمایهگذاری در این بازارهای موازی کاهش مییابد به طور مثال در حوزه املاک و مستغلات به عنوان یکی از سودآورترین بازارهای موازی، این نوع مالیات در شکل «مالیات بر خانههای دوم و بیشتر» جهت کنترل سوداگری و نیز جلوگیری از شکست بازار سالها است که در بسیاری از کشورها اخذ میشود.
بر همین اساس شهریورماه سال گذشته طرح مالیات بر عایدی سرمایه در بخش املاک که طی ماده ۶۰ الحاقی به قانون مالیاتهای مستقیم توسط مجلس اعلام وصول شد. کارشناسان اقتصادی و برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی معتقدند که این طرح می تواند بسیاری از دغغه ها و نابسامانی های موجود در بازار مسکن را مرتفع کند و در این رابطه عضو هیات رییسه کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، راهکار ساماندهی بازار مسکن را تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس دانسته است./
نظر شما