به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، «سید عباس موسوی» در اولین نشست خبری خود با گرامی داشت یاد سخنگویان پیشین وزارت امور خارجه گفت: وزیر امورخارجه کشورمان در ادامه تحرکات دیپلماتیک خود در آینده نزدیک به کشورهای شمالی سفر می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص اظهارات متناقض ترامپ راجع به ایران، افزود: جمهوری اسلامی ایران به لفاظی ها توجه ندارد و ما به دنبال تغییر رویکرد و تغییر رفتار آمریکا هستیم.
وی در واکنش به قطع واردات انرژی ایران از سوی ترکیه عنوان کرد: جزئیات تبادلات انرژی را وزارت نفت پاسخ می دهد اما ترکیه همواره همسایه مهم ما بوده و هست و روابط ما با هم همه جانبه و راهبردی است و فعلا تناقضی در رفتار و گفتار ترکیه نمی بینم. باید کمی صبر کرد و دید در آینده چه خواهد شد.
موسوی در ادامه این نشست دیدار ظریف با یک مقام کنگره آمریکا را صرفا دیدار تلقی کرد و گفت: هرگونه دیدار به معنی گفت و گو و مذاکره نیست و این مقام ها نماینده دولت آمریکا تلقی نمی شوند و ایران فعلا برنانه ای برای مذاکره با دولت آمریکا ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد دیدارها با اروپایی ها تاکید کرد: ما دیدارها و رایزنی های فراوانی با اروپایی ها داریم و نشست خاصی هنوز برنامه ریزی نشده است. دیپلماسی فعال ایران با کشورهای همسایه و اروپایی ها همچنان ادامه دارد.
سفر قریب الوقوع شینزوآبه به ایران
وی در خصوص سفر شینزوآبه به ایران عنوان کرد: طرفین در حال رایزنی هستند و امیدواریم به زودی تاریخ عروس شود و او به عنوان اولین مقام ژاپنی بعد از سال ها به ایران بیاید.
موسوی در مورد تلاش ها برای آزادی محقق ایرانی در آمریکا توضیح داد: ما این اقدام را غیر قانونی و غیر قابل قبول می دانیم. مبنای کار آمریکایی ها غیر قانونی است و ایران همه تلاش خود را برای آزادی او و موردهای مشابه متعدد به کار گرفته است. کار گروهی نیز در وزارت خارجه برای این امر تشکیل شده است.
پیام ظریف به کویت پیام دوستی بور
وی در واکنش به میانجی گری ژاپن بین ایران و آمریکا تصریح کرد: ایران جایگاه بالایی در منطقه دارد و کشورهای مختلف با ما رابطه اقتصادی بسیاری دارند و طبیعی است از هر تنش در این منطقه احساس خطر می کنند. ما از هر گونه حسن نیت این کشورها استقبال می کنیم.
موسوی در مورد محتوای پیام ظریف به کویت عنوان کرد: همزمان با سفر ظریف به منطقه عراقچی هم راهی عمان، کویت و قطر شد تا دیدگاه های ایران را با این کشورها در میان بگذارد. قطعا پیامی که او برده است پیام دوستی و همکاری و هم افزایی ایران با کشورهای منطقه است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه بازهم درباره تمایل کشورهای مختلف برای میانجی گری بین ایران و آمریکا تصریح کرد: ریشه تنش های ایران و آمریکا بد عهدی های آمریکاست و ما نظر همه کشورها در این میان را می شنویم.
وی تاکید کرد: الان وقت میانجی گری نیست.
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص کمیسیون مشترک برجام و واکنش اروپا به مهلت ۶۰ روزه ایران گفت: ایران همه کشورهای باقی مانده در برجام را یکجور نگاه نمی کند و حساب چین و روسیه از اروپا جداست. اما لازم بود به ۵ کشور برجام این دیدگاه ها را اعلام کنیم.
وی ادامه داد: واکنش های اروپا به این نامه ها برخی ها قابل قبول بود برخی ها غیر قابل قبول. طبیعی است که اقداماتی را انجام داده اند و سفرهایی انجام شده است. یکی از کشورها هم درخواست برگزاری کمیسیون مشترک برجام در ۶۰ روز را داشته است.
موسوی عنوان کرد: سفر فردای ریابکوف به ایران در همین راستاست.
موسوی در بخش دیگری از این نشست تاکید کرد: پیام ویژه ای از سفر مقامات به ایران دریافت نکردیم و ما هم پیام خاصی را ارسال نکرده ایم. این سفرها صرفا در خصوص رایزنی ها بوده است.
موسوی در ادامه راجع به اینکه آیا اگر آمریکا از ۱۲ شرط پمپئو انصراف دهد، ایران حاضر به مذاکره صرفا در حوزه برجام خواهد بود؟ گفت: این ۱۲ شرط به گونه ای است که نه تنها ایدان بلکه هیچ کشور دیگری امکان اجرای آن را ندارد و ما با آمریکا در مذاکرات بوده ایم و ما میز مذاکره را ترک نکرده ایم. برجام نیز یک سند است و این مذاکرات قبل از این انجام شده است.
وی مساله مرزبانان ربوده شده را یکی از مباحث دیدار ظریف با مقامات پاکستانی در سفر او به اسلام آباد اعلام کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص همکاری ایران با اروپا در خصوص مبارزه با قاچاق مواد مخدر و عدم انتقال پناهجویان، ابراز امیدواری کرد که شرایط برای ایران چنان سخت نشود که مجبور شود در این زمینه به کاهش اقدامات خود بپردازد.
موسوی راجع به اینستکس نیز با تاکید بر این نکته که زمان بسیار کمی برای اجرای این ساز و کار باقی مانده و وقت بسیار تنگ است، افزود: سفرهایی در آینده در این باره به ایران انجام خواهد شد.
وی در ادامه از پیشنهاد کشورهای حوزه خلیج فارس مبنی بر میانجی گری ایران بین این کشورها و عربستان خبر داد و تصریح کرد: ایران همواره از این گونه ایده ها برای کاهش تنش در منطقه استقبال می کند.
موسوی در مورد روز قدس نیز تاکید کرد: به دلیل لابی قوی صهیونیستی در آمریکا و بی تفاوت بودن برخی کشورهای منطقه، اشغال فلسطین ۷۰ سال ادامه داشته اما ایران همواره معتقد است که موضوع فلسطین اولین مساله جهان اسلام است.
وی افزود: در سال های گذشته کشورهای اسلامی را به مشکلات درونی معطوف کردند و بین این کشورها اختلافات ایجاد کردند و گروه های تروریستی را ایجاد کردند تا مساله فلسطین را به فراموشی بسپارند. همچنین عناوینی چون طرح معامله قرن را بیان کرده اند اما حقوق فلسطین تحت این عناوین رنگی پایمال نخواهد شد.
سخنگوی ظریف از جدیت ویژه ایران برای آزادی ایرانیان در خارج از کشور خبر داد و گفت: ما همچنین تلاش داریم مساله استرداد آن ها به آمریکا نیز به انجام نرسد. برای آقای اسدی نیز وکیل او در تلاش است و امیدواریم به زودی خبرهای خوبی در این باره بشنویم.
موسوی در مورد زمان دقیق میانجی گری بین ایران و آمریکا تصریح کرد: هنوز تنش خاصی صورت نگرفته است که نیاز به این میانجی ها باشد و اگر طرفی احساس تنش ایجاد کرده خودش باید جواب دهد. جمهوری اسلامی ایران اعتقادی به این مسائل ندارد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال آخر راجع به بازداشت سلیمانی و بحث استرداد او گفت: تمام ظرفیت ها برای آزادی او به کار گرفته شده و خانواده او امروز با ظریف دیدار می کند.
وی در پایان به سفر روحانی به قرقیزستان و ترکمنستان اشاره کرد و افزود: این فاز سوم تحرکات دیپلماتیک منطقه ای ایران است و شاهد سفر وزرای خارجه و مقامات دیگر هم خواهیم بود./
نظر شما