به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، سیل ابتدای سال در نواحی شمالی کشور و به ویژه شهرستان آق قلا باعث ایجاد خساراتی در این بخش شد که برای تسریع روند مهار سیل و جلوگیری از آبگرفتی بنا به تشخیص مسئولان ستاد بحران و با هماهنگی مدیر عامل راهآهن جمهوری اسلامی تصمیم به بازگشایی و ایجاد شکاف در خط ریلی گرگان - اینچه برون گرفته شد که با اینکار حجم آب بسیاری از شهر آققلا به سوی دشت های شمال این شهر روانه شد و از حجم آبگرفتگی ها کاسته شد. در زمان وقوع سیل ۷ نقطه از مسیر ریلی گرگان به اینچهبرون در منطقه آققلا تخریب شده بود.
بنابراین گزارش خط آهن گرگان - اینچه برون بخشی از راه آهن ایران - قزاقستان - ترکمنستان است که تأثیر بسیار اساسی در ترانزیت کالاها و حمل و نقل بین المللی دارد و افزایش 40 تا 50 درصدی صادرات سالانه استان به این مناطق را در پی دارد. فراهم شدن زیرساخت های ترانزیت غلات و سایر کالاها (انتقال کالاهای تجاری به سایر کشورها)، ایجاد سوآپ (معاوضه) غلات کشورهای قزاقستان و جنوب روسیه از طریق پایانه های خلیج فارس و دریای عمان و ایجاد هاب (نگهداری و ذخیره سازی) غلات در سیلوهای منطقه ای در راستای تحقق بورس غلات بخشی از مزایای منطقه ای این خط ریلی محسوب می شود.
اهمیت این مسیر ریلی باعث شد بلافاصله کار بازسازی آن از 9 فروردین آغاز شود حالا گویا بازسازی این خطر ریلی به پایان رسیده است و بنا به گفته «سعید رسولی» ،مدیر عامل راه آهن به رسانه ملی در ساعات پایانی روز پنجم خرداد ۹۸ عملیات اجرایی بازسازی ۶ کیلومتر از محور ریلی گرگان - اینچه برون که در زمان وقوع سیل آسیب دیده بود به اتمام رسید و از ساعات پایانی 5 خرداد تردد قطارهای باری و مسافری از سرگرفته شد.
این گزارش می افزاید: در این خط ۱۵۶ عدد باکس بتونی و ۲۶ دهانه آبرو نصب شده است. کار بازسازی این خط ریلی طی ۲۹ روز عملیات شبانه روزی نیروهای راه آهن صورت گرفت. ادامه این خط در کشور ترکمنستان که آسیب دیده بود، بازسازی شد و امروز در شبکه ریلی، سیر روان قطارها جریان دارد و در هیچ خطی مشکل خرابی وجود ندارد.
یادآور می شود: توسعه زیرساخت های خدماتی و افزایش اشتغال خدماتی - تجاری، ایجاد صنایع پسین فرآوری غلات از جمله صنایع آرد، ماکارونی و هم چنین احداث سیلوهای نگهداری غلات در شمال این استان از مزایای خط آهن گرگان - اینچه برون است.
فراهم سازی اسکان جمعیت فعال در نواحی شمالی استان به منظور توسعه کشاورزی و بهره گیری از اراضی بلااستفاده این منطقه از طریق انتقال آب رودخانه گرگان رود و یا حفر چاه های عمیق از مزیت های دیگر این مسیر ریلی به شمار می رود. فراهم سازی صادرات گندم، آرد و سایر فرآورده های نهایی غلات به کشورهای افغانستان، تاجیکستان، عراق و سایر کشورهای خاورمیانه، بهره گیری از تخصص ها و تجارب کارشناسان اصلاح بذر گندم استان و کشور در راستای تولید بذور غلات پربازده برای کشور قزاقستان در راستای اقتصادی شدن تولید انواع غلات (گندم، جو، ذرت و ...) از دیگر تاثیراتی است که این خط ریلی در منطقه و استان گلستان دارد./
نظر شما