فعالیت‌های قرآنی مساجد نباید در حاشیه مداحی‌ها و سخنرانی‌ها باشد

حجت‌الاسلام جوادی با بیان اینکه برخی سیاست‌های اشتباه موجب کمرنگ شدن فعالیت‌های قرآنی در مساجد شده، گفت: ضعف در معرفی نخبگان قرآنی مساجد، عدم تشویق و اطلاع رسانی از برنامه‌ها و اولویت‌دهی به مداحی و مناجات‌خوانی ازجمله عوامل این نقیصه است.

«حجت الاسلام سید رضا جوادی» در گفت وگو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان بر لزوم تقویت جلسات قرآنی در مساجد تاکید کرد و گفت: امروز متاسفانه برخی از سیاستگذاری های اشتباه مساجد را گرفتار بی توجهی به برنامه های قرآنی در این خانه های خدا کرده است.

 

امام جماعت مسجد خلیل الله (واقع در خیابان شهید مدنی) با اشاره به دلایل ضعف ها و کاستی های موجود در این زمینه افزود: متاسفانه، امروز جلسات قرائت قرآن و کرسی های تلاوت و حفظ در مساجد برگزار و سرمایه گذاری کوتاه مدت و بلندمدت برای  تربیت و پرورش قاری و مکبر در مساجد انجام می شود، ولی با برگزاری مسابقات قرآنی سود و افتخار آن نصیب دیگر دستگاه ها که بودجه هم برای انجام فعالیت های قرآنی دارند، می شود. در حالی اهالی مساجد برای تربیت آن قاری سرمایه گذاری و سال ها زمان صرف کرده اند و باید از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد نسبت به شناسایی چنین نخبگانی برنامه ریزی های لازم صورت گیرد.

 

جوادی در ادامه بیان کرد: به عنوان مثال استاد نوروزی از اساتید برجسته و بین المللی قرآن کریم، سال های سال است که در مسجد خلیل الله قرائت قرآن تدریس می کند و در رشته های حفظ و قرائت قرآن نوجوانان و جوانانی بسیاری از این مسجد پرورش یافته اند. اما اگرچه برگزاری چنین برنامه های قرآنی در راه رضای خدا صورت می گیرد، اما هیچ انگیزه و تشویقی برای برگزار کنندگان چنین برنامه ای در مساجد لحاظ نمی شود. همین موجب بی انگیزگی برای برپایی چنین برنامه هایی در مساجد می شود.

 

تبلیغ و اطلاع رسانی برنامه های قرآنی

 

امام جماعت مسجد خلیل الله تصریح کرد: بدون شک بسیاری از مکبرین نوجوان از تربیت شدگان مسجدی هستند، لازم است، مرکز رسیدگی به امور مساجد به عنوان دستگاهی که متولی امور مساجد است در رشته اذان مسابقاتی را در سطح محلی، منطقه ای و استانی و کشوری برگزار کند، تا با معرفی نوجوانان مکبر در مساجد انگیزه ای برای تشویق دیگر مساجد شود.

 

حجت الاسلام جوادی بر لزوم تبلیغ و اطلاع رسانی برنامه های قرآنی مساجد نیز تاکید کرد و گفت: شبکه های مجازی، رسانه ها و نشریات در این زمینه باید با مساجد همکاری داشته باشند. زیرا بسیاری از اهالی محلات از برنامه های قرآنی که در مساجد محله شان برگزار می شود، اطلاعی ندارند.

 

امام جماعت مسجد خلیل الله تاکید کرد: به عنوان نمونه یکی از همسایگان مسجد خلیل الله، فرزندش را به دلیل عدم اطلاع، برای شرکت در برنامه های قرآنی به محله دیگری که مسافت بسیاری هم با منزلشان داشت، می فرستاد، در حالی که از برنامه قرآنی یکی از اساتید برجسته قرآن در مسجد پیرامون منزلش اطلاع نداشت. لذا اطلاع رسانی از برنامه های قرآنی مساجد هم زمینه ساز استقبال مردم و تشویق و رقابت میان دیگر مساجد برای برگزاری چنین برنامه هایی می شود.

 

جوادی با اشاره به برگزاری برنامه های قرآنی در مساجد گفت:  مسجد خلیل الله سال های سال است که در راستای اهتمام به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر برگزاری جلسات قرآنی در مساجد، جلسه آموزش و تفسیر قرآن و نیز به صورت ماهیانه کرسی های تلاوت را با حضور قاریان مطرح کشوری برپا می کند، لازم است، امام جماعت مساجد در این زمینه توجه وبرنامه ریزی داشته باشند.

 

نبود بودجه کافی

 

وی در ادامه ابراز کرد: البته بسیاری از مساجد متاسفانه در این زمینه بودجه کافی ندارند که نیازمند حمایت است و باید تدابیری در این زمینه اندیشیده شود. ضمن اینکه برپایی جلسات قرآنی باید با هماهنگی با کارگزاران مسجد باشد، تا تداخلی با دیگر برنامه های مسجد و نیز مراسم ختم درگذشتگان نداشته باشد.

 

قرائت و تفسیر قرآن اولویت برنامه های مناسبتی

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: ماه مبارک رمضان، بهار قرآن است در مراسم های ویژه ای که در مساجد برگزار می شود، در برخی مواقع دیده می شود، برنامه سخنرانی، مداحی و مناجات خوانی در اولویت قرار می گیرد، ولی نسبت به قرائت و تفسیر قرآن هیچ توجه صورت نمی گیرد، تقویت قرائت و تفسیر قرآن در برنامه های مناسبتی مساجد یکی از موارد مورد توجه باید باشد.

 

کد خبر 793220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha