آثار تجسمی مرتبط با شهدا جامعیت ندارد/ تجلی دو شهید غواص در «رواق شهادت»

فرخی با بیان اینکه هنرمندانی که در مورد شهدا کار می کنند در سایه و حاشیه هستند، گفت: فعالیت هنری در مورد شهدا وظیفه همه هنرمندان است نه عده ای خاص.

خبرگزاری شبستان،سرویس فرهنگی، مریم داوری: «مهدی فرخی» از هنرمندان نقاش و نگارگری است که تاکنون آثار زیادی با موضوعات مذهبی، شهدا و دفاع مقدس خلق کرده و موفق به دریافت نشان درجه یک هنری در رشته نگارگری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است. فرخی از محضر اساتیدی همچون حسین رزاقی و محمدعلی رجبی بهره برده است.برگزاری نمایشگاه های انفرادی و گروهی، داوری و دبیری برخی از جشنواره ها، تدریس در دانشگاه و تألیف کتاب هایی همچون «الهی نامه عشاق» و «بر بال آسمان »در کارنامه هنری و کاری این هنرمند جوان دیده می شود. به تازگی تابلوی نقاشی از مهدی فرخی در حوزه هنری رونمایی شد که به این بهانه گفتگویی با این هنرمند ترتیب دادیم که بدین شرح است:

 

توضیحی در مورد اثر جدیدتان که در حوزه هنری رونمایی شد، بدهید؟

عنوان اثر «رواق شهادت است» با موضوع شهدای غواص که در مقابل مسجد حضرت آیت الله خامنه ای در حوزه هنری به خاک سپرده شدند. این دو شهید 19 و 20 ساله در مرداد سال 1394 در مقابل مسجد حوزه هنری به خاک سپرده شدند.

 

از چه تکنیکی استفاده کردید و تابلو چه ابعادی دارد؟

تابلوی رواق شهادت اکریلیک روی بوم با ابعاد 200 140 است که به شیوه نگارگری کار شده است. یکی از نکات قابل توجه که می توانم ذکر کنم از لحاظ تکنیکی، برخورد دو بعدی با بنای مزار شهداست که به صورت تخت و حوض که در نگارگری کار شده، کار کردم.

 

رواق شهادت از لحاظ مفهمومی در بردارنده چه نکاتی است؟

از لحاظ مفهومی می توانم اشاره کنم به اینکه از قالب تصویری مزار شدهای غواص، همان تصویر منعکس شده است. از لحاظ مضمونی در چهار باغچه دور حوض وسط، گلهای نرگس کشیدم زیرا شهدای ما خیلی به حضرت فاطمه زهرا(س) متوسل می شدند. روی سنگ مزار نوشته کار نکردم. از لای پر و بال ملکوتیان گلهای لاله در حال روییدن کار کردم. دو جوان امروزی در سمت راست و چپ اثر  کار کردم که در دست یکی گل لاله ای است به عنوان اینکه در قلب و یاد جوانان ما یاد و راه شهداست. در سمت راست اثر جوانی نشسته و دارد زندگینامه شهدا را مطالعه می کند. حوزه هنری مکانی برای ترویج و نشر آثار هنری انقلاب اسلامی است و خواستم به نوعی روال موضوعی حوزه هنری را نیز در این اثر بگنجانم.در بالای اثر ، مسجد است که از طریق پرتوهای نوری که از بالا به پایین تابیده می شود، ارتباط تصویری برقرار کرده است.

 

 

چقدر طول کشید که رواق شهادت آماده شود؟

چهار ماه روی اثر کار کردم، از اسفند سال گذشته تا اواخر اردیبهشت.

 

چطور شد که تابلویی با موضوع شهدای غواص را کشیدید؟

فکر این ایده در اسفند سال گذشته به ذهنم رسید. روزی در حیاط حوزه هنری می گشتم و دنبال موضوعی بودم که تاکنون کار نکرده باشم و موضوعی نو باشد. سال قبل بیشتر به موضوعات اهل بیت(ع) پرداخته بودم. در عین قدم زدن در حیاط حوزه هنری چشمم به مزار شهدای غواص افتاد و دیدم که موضوعی نوست که سالها از آن می گذرد اما توجه هنری به آن نداشتیم. به همین دلیل سعی کردم موضوع مزار شهدای غواص را در این اثر ثبت کنم. خدا را شکر این توفیق را داشتم که اثری با این موضوع کار کنم و آنرا به اتمام برسانم. فکر نمی کردم کار روی تابلوی رواق شهادت آنقدر زمان ببرد. آنقدر که معماری و پرداخت و قالب هندسی زمان بر بود، اتمام اثر زمان زیادی برد .

 

هنر چه ظرفیتی برای معرفی شهدا به نسل جوان دارد؟

به نظر من هنر ظرفیت زیادی دارد. حس می کنم یک مقدار در حوزه تجسمی کار کردن در مورد شهدا جامعیت پیدا نکرده است. آنهایی که در رابطه با شهدا کار می کنند در سایه و حاشیه هستند. اگر ما در مورد شهدا اثر خلق می کنیم نباید حذف شویم یا به ما بی اعتنایی شود. انگار فقط عده ای باید در مورد شهدا کار کنند ، در صورتی که کار کردن در مورد شهدا وظیفه همه هنرمندان است. همه باید برای کسانی که جانشان را در راه وطنشان دادند ، ارزش و احترام قائل شویم. بنده کار کردن در مورد شهدا را برای خود توفیق می دانم . احساس می کنم همه هنرمندان باید در این زمینه کار کنند . اینکه چرا بعضی از این موضوع بهره نورانی نبردند جای تامل است. آرزو می کنم تمام هنرمندان در شاخه های مختلف هنری درباره شهدا اثر خلق کنند.

 

کد خبر 792826

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha