تهیه پیش نویس اولیه درباره مالیات عایدی سرمایه تا هفته آینده

زمانی از تهیه پیش نویس اولیه درباره مالیات عایدی سرمایه تا هفته آینده خبر داد و گفت: مطالعات مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر درآمد سرمایه نیز در دست تکمیل است و باید هرنظام مالیاتی ضوابط و ساختار خود را داشته باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان، «احمد زمانی» شب گذشته (4 خرداد) در برنامه تیتر امشب شبکه خبر سیما که با موضوع ضرورت توسعه پایه های مالیاتی پخش شد با اشاره به اینکه دولت به این نتیجه رسیده است که باید جراحی های مالیاتی انجام دهدف گفت: برخی دستگاه ها همکاری خوبی داشته اند اما تعدادی از دستگاه ها همکاری نداشتند.فهرست نهادهای دولتی و غیر دولتی که با ندادن اطلاعات در نظام مالیاتی اخلال ایجاد می کنند به مجلس ارائه می شود.

 

معاون سازمان مالیاتی کشور از تهیه پیش نویس اولیه درباره مالیات عایدی سرمایه تا هفته آینده خبر داد و گفت: مطالعات مالیات بر عایدی سرمایه و مالیات بر درآمد سرمایه نیز در دست تکمیل است و باید هرنظام مالیاتی ضوابط و ساختار خود را داشته باشد. 

 

وی یکی از اصلاحات ساختاری در نظام مالیاتی را که از یک دهه گذشته صورت گرفته است را معرفی مالیات مصرف عنوان کرد و گفت: این موضوع یکی از موفقیت های نظام مالیاتی کشور است اگرچه نیاز به بازنگری دارد. اصلاح ساختای معافیت های مالیاتی نیز در دستور کار است.

 

زمانی با اشاره به اینکه ظرفیت مالیاتی در قالب 2 ساختار ظرفیت با قوانین فعلی ( ظرفیت اقتصادی) و ظرفیت با وضع نظام های جدید مالیاتی تعیین می شود، افزود: شاخص نسبت مالیات ما نسبت به تولید ناخالص دولتی 9درصد است که نحوه محاسبه آن در کشورهای دیگر متفاوت است.

 

معاون سازمان مالیاتی کشور با بیان اینکه در کشور ما فقط براساس نسبت مالیات بر مالیات و مالیات بر ارزش افزوده لحاظ می شود، گفت: هنوز فاصله قابل توجهی با نسبت واقعی داریم.  برای جبران و پوشش دادن شکاف مالیاتی یکی از ابزارها، طرح جامع مالیاتی است که اقدامات خوبی در این زمینه صورت گرفته است و در حوزه خدمات الکترونیکی پیشرفت های خوبی حاصل شده است.

 

زمانی با تاکید بر اینکه هنوز بین ظرفیت مالیاتی براساس قوانین موجود و آنچه باید وصول شود شکاف قابل ملاحظه مبتی بر فرار مالیاتی، عدم کارایی ها در نظام مالیاتی و گستردگی معافیت های مالیاتی وجود دارد، گفت: برای حل این موضوع پیشنهاداتی برای معافیت های مالیاتی داده شده که در حال بررسی است.

 

وی با اشاره به اینکه گستره معافیت های مالیاتی در کشور ما بسیار بالاست، ادامه داد: حدود 16 نوع معافیت وجود دارد که باید حذف یا بازنگری شوند به عنوان مثال؛ معافیت های مناطق آزاد، معافیت های بخشی مختلف نیز درحال بررسی است.

 

معاون سازمان مالیاتی کشور در بررسی خود از شرایط اقتصادی کنونی گفت: در شرایطی به سر می بریم که یک دوران عدم شفافیت و وابسته به اقتصاد نفتی داشته ایم و فرایند اصلاحات نیز زمانبر است. مالیات بر ارزش افزوده هنوز مشکلات دارد و نمی توان حتی یک پایه مالیاتی را یک روزه تقدیم و اجرا کرد و اگر اطلاعات لازم را نداشته باشیم امکان دارد در اجرا به مشکل برخورد کنیم.

کد خبر 792815

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha