بیست و هفتمین  نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم در ایستگاه پایانی

بیست و هفتمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم امروز، شنهب، چهارم خرداد ماه بعد از دو هفته میزبانی از علاقمندان با بخش‌هایی همچون عفاف و حجاب، کودک، عترت(ع)، دانشگاهی و فروش محصولات فرهنگی به کار خود پایان می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان: پرونده بیست و هفتمین دوره از نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بعد از گذشته دو هفته از زمان افتتاحیه، امروز (شنبه، چهارم خرداد ماه) بسته می شود. رویدادی که با وجود محدود شدن مدت برگزاری باز هم با استقبال مخاطبان مواجه شد، البته شاید بتوان یکی از دلایل چنین اقبالی را در این مهم جست که مراکز و نهادهای مختلف دینی در طول برگزاری نمایشگاه در مکان برگزاری حضور یافته و امکان ملاقات چهره به چهره مردم با بسیاری از چهره های دینی و مهم فراهم می شود.

 

از طرف دیگر ارایه محصولات فرهنگی در نمایشگاه قرآن متناسب با حال و هوای ماه مبارک رمضان، برگزاری غرفه های حجاب و عفاف، ارایه کتاب های دینی ویژه گروه سنی کودک و نوجوان در قالب قصه و داستان و شعر، حضور کارشناسان حوزوی برای پاسخگویی به پرسش های مردم از جمله دیگر عواملی است که توانسته مخاطب را با وجود گرمای هوا و هجده ساعت روزه داری به نمایشگاه بکشاند.

 

اما این تنها یک بُعد از نمایشگاه بیست و هفتم است. تا قبل از برگزاری این رویداد دینی فرهنگی که البته نسبت به سال های گذشته در فضای محدودتری از مصلی امام خمینی(ره) و مدت زمان کمتر(دوهفته) برپا شد، «عبدالهادی فقهی زاده» معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طی نشست خبری با حضور اصحاب رسانه عنوان کرده بود که امسال نمایشگاه قرآن با بودجه ای به نسبت کمتر از سال های گذشته برگزار شده و حتی قول می دهیم که این میزان بودجه کمتر هم بشود. حال با استقبالی که از نمایشگاه شده و البته پرسش و پاسخ با مدیران بخش های مختلف به نظر می رسد که این ادعا به حقیقت تبدیل شده و به نظر سودآوری نمایشگاه به نسبت هزینه ای که برایش خرج شده بود بیشتر است. البته تا ارایه آمار و ارقام دقیق نمی توان نظر محکمی ارایه کرد اما شواهد و قرائن حکایت از این دارد که گویا نمایشگاه امسال از نظر کیفی موفق بوده است.

 

بیراه نیست که در این مجال اشاره ی به بخش های مختلف نمایشگاه قرآن داشته باشیم.

 

حضور ناشران مختلف کودک و نوجوان و در ابتدای ورودی نمایشگاه قرآن و در شبستان اصلی، ارایه آثار متعدد با محوریت قصه، شعر، داستان با تصاویر رنگی ویژه این گروه سنی از جمله موارد قابل توجه بود از این جهت که مراجعه کنندگان با حضور در این غرفه ها و خرید آثار مرتبط می توانستند بیش از هر زمان دیگری از معبر کتاب و مطالعه فرزندان خود را فرهنگ علوی آشنا کنند.

 

همچنین بخش حوزوی نیز همچون سال های گذشته حضور پررنگی در نمایشگاه بیست و هفتم داشت. حضور کاشناسان حوزوی و میزهای پرسش و پاسخ در نمایشگاه قرآن از فعالیت هایی بود که بسیار مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

 

از سوی دیگر امسال بخش فروش نمایشگاه  نیز متشکل از بخش ناشران، محصولات فرهنگی، عفاف و حجاب و محصولات دیجیتال بود.

 

بخش عفاف و حجاب بر خلاف سال های گذشته که تصدی آن بر عهده بنیاد ملی مد و لباس و کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور بود، امسال از سوی معاونت قرآن و عترت(ع) وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اداره شده و این معاونت تصدی آن را بر عهده داشت.

 

 در بخش عفاف و حجاب این دوره از نمایشگاه، ۱۳۱ غرفه با محوریت عرضه چادر، شال و روسری و ملزومات حجاب در سالن شبستان اصلی مصلی فعالیت می کردند.

 

از دیگر بخش های فروش نمایشگاه بین المللی قرآن کریم بخش صنایع دستی  دواقع در شبستان اصلی مصلی بود که صنایع دستی و تولیدات ایرانی را به قیمتی کمتر از بیرون از نمایشگاه عرضه می کردند. ارایه تابلو فرش، محصولات زینتی مذهبی، انگشترهای منقش به آیات قرآن، صنایع دستی، نقوش آیات قرآن کریم  روی سنگ‌های فیروزه‌ای، حکاکی روی شیشه و لیوان، و انواع صنایع داخلی از جمله محصولات عرضه شده در این بخش بود.

 

این موارد تنها اشاره ای به بخش هایی از نمایشگاه قرآن داشت، اما نکته جالب این بود که امسال با وجود محدودیت فضایی و مکانی با این وجود دستگاه ها، سازمان های مختلفی هم حضور داشتند و وجه بارز امسال کیفی سازی حضور غرفه داران بود.

 

نهایتا امروز (شنبه، چهارم خردادماه) بیست و هفتمین نمایشگاه بین المللی قرآن کریم در مصلای امام خمینی(ره) به کار خود پایان می دهد.

 

 

 

کد خبر 792764

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha