لزوم توجه به اساسی ترین مسئله در زندگی یک مسلمان/ ریشه بدبختی ها عادی شدن اباحی گری در جامعه است

استاد حوزه و دانشگاه «شیوه ها و جلوه های هدایت و تربیت در قرآن مجید» را محور بحث قرار داده و معتقد است این بحثی مفید به ویژه در شرایط حساس کنونی است که اگر کسی این را دنبال کند آخر سر بار خود را خواهد بست.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی اراکی، استاد حوزه و دانشگاه که در نیمه دوم ماه مبارک رمضان در مسجد قائم عجل الله تعالی کرمان به ایراد سخن می پردازد؛  «شیوه ها و جلوه های هدایت و تربیت در قرآن مجید» را محور بحث قرار داده و معتقد است این بحثی مفید به ویژه در شرایط حساس کنونی است که اگر کسی این را دنبال کند آخر سر بار خود را خواهد بست و حجت بر ما با قرآن تمام خواهد شد.

 

 

وی گفت: در همین شرایطی که هستیم با همه فرازها و نشیب ها و آفت ها و آسیب ها و خوبی ها و بدی ها و مسائل زیادی اعم ازخانواده و تحصیل و کار و ازدواج و...که برای ما اهمیت دارد و مسائل فوق العاده مهمی است لکن در زندگی یک انسان مسلمان مؤمن خداباور که معتقد است در این دنیا موظف است خود را برای تقرب به خدا و آخرت آماده کند مهمترین و اساسی ترین و نقش آفرین ترین مطلب چیز دیگری است.

 

 

حجت الاسلام حسینی اراکی افزود: اگر این مسئله بود؛ اقتصاد، خانواده، جامعه و... هم هست، دانش ثمر می دهد، بچه ها نقش خوبی ایفا می کنند و... اما اگر نبود و یا کم رنگ شد و مورد بی مهری و کم توجهی قرار گرفت باور کنید دهها آیه و صدها روایت و تجربه و تاریخ و عقل تک تک ما، می گوید آن داده ها دردی از ما دوا نمی کند.

 

 

وی با بیان اینکه این همه دزدی و زد و بند و اختلاس و مشکل خانواده و درهم برهمی اوضاع را که ریشه یابی می کنیم همه مشکلات ما در جامعه و خانواده و بازار و حوزه و دانشگاه به خاطر این است به این مطلب مهمی که خدا گوشزد کرده و اولیا و تاریخ بشر؛ روز به روز مخصوصاً خواص نسبت به آن سهل انگارتر می شود در حالیکه بنیان و بنیاد و شالوده همه مطالب است.

 

 

این استاد حوزه و دانشگاه مهمترین مطلب در زندگی یک مسلمان معتقد به مبدأ و معاد را مسئله هدایت و تربیت عنوان و بیان کرد: باید خود را اصلاح کنی و بسازی و تطهیر کنی و از آلودگی ها دور و پلیدی ها را از خود و خانواده و اجتماع بزدایی و اگر این زیربنایی ترین مطللب دین را توجه نکردیم و این موضوع، اساسی ترین مسئله زندگی و مسئله ما نشد و در رده های بعدی رفت؛ خود و خانواده و جامعه دردمند و هزاران آفت به جان ما می افتد.

 

 

وی خاطرنشان کرد: کدام مطلب است که خدای با آن عظمت 11 قسم پشت سر هم{سوره شمس} برای آن خورده که در این میان سه بار به وجود مقدس خود قسم بخورد؟! اساس بدبختی امروز همین است که نفس پرستی و دنیاپرستی و اباحی گری در جامعه عادی می شود؛ امام راحل در کتاب جهاد اکبر که توصیه می کنم آن را مطالعه کنید می فرماید «مصیبت های ما و ام المصائب ما و ریشه همه دردهای ما آن است که اصلاح و تزکیه خود را دست کم بگیریم و در مقام قیام لله آنگونه که حرف می زنیم عمل نکنیم که نتیجه این می شود خداوند متعال ما را به دردهایی مبتلا خواهد کرد که فوق العاده از تمام دردهای جسمی ما شدیدتر و خطرناک تر و زیانبارتر است.»

 

 

 

حسینی اراکی با اشاره به اینکه مردم اگر به تغذیه جسم اهمیت ندهند جسم شان اما اگر به تزکیه اهمیت ندهند، روح شان مریض می شود؛ تفاوت این دو بیمایر را از نظر امام راحل اینگونه توضیح داد: جسم که بیمار شود، درد دارد اما بیماری  روح-تکبر و حسادت و  کینه و  بداخلاقی...- درد که ندارد هیچ، گاهی طرف لذت هم می برد؛ اگر کسی لذت برد و درد هم نکشید دنبال درمان می رود؟!

 

وی با استفاده از حدیثی مبنی بر اینکه چنانچه خداوند همه خیرها را برای کسی بخواهد عیوب معنوی او را نشانش می دهد و او را وادار به درمان می کند؛ افزود: ما نمی دانیم مرض های باطنی ما چیست؛ بشر مشغول سورچرانی شده  و دنیا، دنیای سورچرانی و لذت بردن و خوشی های الکی است و ما را روی این موج انداختند و می برند و دل را به چند عمل مستحبی خوش کردیم.

 

 

این استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر نهی از تسلیم شدن و یا توقف در برابر این شرایط، گفت: وای به حال کسی که سی شب ماه رمضان بیاید و نتواند کاری کند.چرا ما باید دنبال بهانه باشیم که جامعه اینجور شد مردم آنجور شدند همه دزدیدند و... اینطور هم نیست که همه اینجوری شده باشند. در همین جامعه آدم هایی هستند که ما نان نفس آنها را می خوریم.

 

 

وی با نقل ماجراهایی از زندگی علامه طباطبایی هنگام ورود به نجف اشرف که نمی دانسته چه باید بکند و شخصی از جانب امیرالمؤمنین علیه السلام برای او پیغام می آورد که اصل برنامه و اساس برنامه ات این است خودت را اصلاح کنی و نواقصت را مرتفع و بعد به مقداری که توانستی درس بخوانی؛ اظهار داشت: دیگر چی بگویند به ما؟ مهمترین خواسته و نصیحت امام عصر که سه بار هم آن را به آیت الله مرعشی نجفی فرمودند این بود« علیک بنفسک» نواقص خودت را ببین.

 

 

حجت الاسلام حسینی اراکی با استفاده از حدیث دیگری که آدم های متقی به دنبال یافتن عیوب خود هستند و از طرفی طبق آیه «ولاتزروا وازرة وزر اُخری» کسی بار گناه دیگری را به دوش نمی کشد؛ یادآور شد: اگر قرار بود دینداری در آخرالزمان سخت نباشد که نمی گفتند مثل آهن گداخته کف دست است! بله، سخت است باید هزینه بدهیم مگر آنها که به جایی رسیدند بی هزینه رسیدند؟ اصحاب امام حسین علیه السلام، شهدای جنگ، شهدای مدافع حرم و... بی هزینه رسیدند؟ دوری و محرومیت و گاهی مسخره شدند پس با گل و بلبل که نیست.کسی به امام علی علیه السلام گفت محب شما هستم؛ حضرت فرمود خودت را برای امتحانات آماده کن. 

 

 

وی با اشاره به آیه ۱۰۵ سوره مائده تأکید کرد: در اصلاح و هدایت فقط خودت را ببین، حتی خانواده را بعد از خودت ببین  که قرآن فرمود «قوا انفسکم و اهلیکم...» اگر خودت را نجات ندهی دیگری را نمی توانی نجات دهی. چرا این مطلب در بین ما از حرمت و قداست افتاده؟ قرآن کتاب شفا است باید ببینیم تحقق این هدایت در قرآن چگونه است؟ 

 

 

این استاد حوزه و دانشگاه با متذکر شدن این نکته که باید خودت را وادار به فضیلت ها کنی زیرا نفس از آن{اقبال به فضیلت ها} اکراه دارد و اگر می خواهی نفس را به راهی بکشی که صاحب فضیلت شوی باید به آن فضیلت وادارش کنی؛ تصریح کرد: خداوند نهاد ما را به خیر بنا نهاده اما خیر خودبخود در ما بوجود نمی آید. خودبخود که نمی شود تکبر را دور کرد و ... خیر را باید در وجود ایجاد کرد لذا گفتند فضائل اکتسابی است. اگر نکردیم و خیر را رشد ندادیم طبیعت-بعد حیوانی- تو بر بدی است.

 

وی افزود: خیر در وجود ما مثل گل خودرو بیابان نیست که خودش رشد کند بلکه مثل گل گلخانه است،پس ای انسان خودت را رها نکن مثل بعضی که همه چیز را، گوش و چشم و شکم و شهوات را رها کردند، نابود می شوند و می افتند و بداخلاق و بی تربیت و بد تربیت می شوند.

 

 

حجت الاسلام حسینی اراکی در پایان بیان کرد: اگر مراقب خودت بودی هدایت می شوی و دیگر گمراهی و رهایی دیگران به حال تو ضرر ندارد و نمی توانند تو را عوض کنند؛ قرآن مأدبة الله است، محضر آن بنشینیم که جلوه هایی از هدایت شدگان می گوید و در این زمان فوق العاده به آن نیاز داریم.

 

 

 

 

کد خبر 792631

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha