۲۶۰ شهید گیلانی عملیات بیت المقدس/سیداحمد جوان‌ترین شهید عملیات

گیلانی‌ها پرونده درخشانی در فتح خرمشهر داشته و ۲۶۰ شهید را تقدیم نظام کردند که جوان‌ترین شهید این عملیات، نوجوانی ۱۲ ساله از روستاهای اطراف لنگرود است.

خبرگزاری شبستان- رشت، عملیات بیت المقدس که منجر به آزادسازی شهر خرمشهر شد، ضربه اساسی و تعیین کننده‌ای بر پیکر دشمن بعثی بود که تمامی معادلات دشمن و هم‌پیمانانش در مورد توانایی و قابلیت‌های نظامی ایران را تغییر داد.

این عملیات از مهمترین و بزرگ‌ترین عملیات‌های نیروهای مسلح ایران بود که با تدبیر سپهبد علی صیاد شیرازی در اعزام اساتید دانشگاه فرماندهی و ستاد (دافوس) به منطقه عملیات و طرح‌ریزی عملیات و استفاده از تجارب آن‌ها و همچنین همکاری بیشتر ارتش و سپاه در جنگ ایران و عراق محسوب می‌شود.

عملیات بیت‌المقدس در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۱۰ اردیبهشت ۱۳۶۱ با رمز «یا علی ابن ابی‌طالب» در محور اهواز- خرمشهر- دشت آزادگان، به فرماندهی مشترک سپاه و ارتش و با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد وسه هفته ادامه داشت. عراق عزمش را جزم کرده بود تا به هر نحوی از خرمشهر محافظت کند. همه راه‌ها را بسته و در همه مناطقی که احتمال می‌داد ایرانی‌ها نیروهایشان را هلی‌برن کنند، ماشین‌های عمودی و تیرآهن‌های سرپا کاشته بودند.

در محور کارون، قرارگاه فتح، پیشروی خوبی داشت و به جاده اهواز – خرمشهر رسید و منتظر ماند تا قرارگاه نصر هم به جاده برسد؛ اما در محور قراگاه نصر، کار به گره خورد. آتش عراقی‌ها زیاد بود و فرماندهان نگران بودند که نکند عراقی‌ها آگاهانه، ایرانی‌ها را به قتلگاه هدایت می‌کنند. کماندوهای ورزیده عراقی به سمت جاده می‌آمدند تا با ایرانی‌ها درگیر شوند. جنگ تن با تانک شروع شده بود و ایرانی‌ها شش روز مردانه در گرمای کلافه کننده اردیبهشت خوزستان مقاومت کردند، خلاصه ایرانی‌ها ایستادگی کرده و جاده را به دست آوردند.

نیروهای عراقی منطقه با هدف آغاز عملیات دفاعی از خرمشهر عقب‌نشینی کردند. در اول خرداد ۱۳۶۱ ارتش عراق پاتک بزرگی را برای پس زدن نیروهای ایرانی شروع کرد. با وجود گستردگی این پاتک نیروهای ایرانی توانستند در مقابل آن مقاومت و سرانجام در سوم خرداد ۱۳۶۱ نیروهای ایرانی خرمشهر را که در روزهای ابتدای جنگ به اشغال ارتش عراق درآمده بود را آزاد کردند.

با وجود فاصله بسیار بین استان گیلان و خوزستان، گیلانی‌ها پرونده درخشانی در فتح خرمشهر داشتند و رزمندگان گیلانی توانستند در چهارمرحله پنج هزار و ۴۰۰ کیلومتر از خاک ایران اسلامی را آزاد کنند.

استان گیلان در عملیات بیت‌المقدس ۲۶۰شهید و بیش از هزار جانباز تقدیم جمهوری اسلامی کرد و بیش از ۷۰ نفر از رزمندگان گیلانی در این عملیات، جانبازان بالای ۷۰ درصد هستند.

شهیدان داوود حق‌وردیان و رضا دانا از رشت، علیرضا ناصحی از رودسر و احمدیان از سیاهکل چهار شهید شاخص گیلان در این عملیات بودند که فرماندهی گردان‌ها را بر عهده داشتند. اما نکته حائز اهمیت حضور یک نوجوان ۱۳ ساله در لیست شهدای گیلانی عملیات بیت المقدس در کنار حدود ۲۰ شهید کمتر از ۱۸ سال است.

سیداحمد سادات کیایی با 12 سال سن از شهر لنگرود، روستای پایین محله چاف جوان‌ترین و کم‌سن‌ترین شهید عملیات بیت‌المقدس بود. شهیدی که در مرحله اول عملیات،۱۰ اردیبهشت ۶۱  اطراف خونین‌شهر بعد از یک نبرد سنگین با دشمن بعثی به درجه رفیع شهادت نائل آمد.

طی این عملیات، پنج هزار و ۳۸ کیلومترمربع از اراضی اشغال شده از جمله شهرهای خرمشهر و هویزه و نیز پادگان حمید و جاده اهواز - خرمشهر آزاد و علاوه بر این شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج گردیدند. همچنین ۱۸۰کیلومتر از خط مرزی نیز تامین امنیت شد.

در عملیات بیت المقدس حدود ۱۹هزار نفر از نیروی دشمن به اسارت رزمندگان در آمده و بالغ بر ۱۶هزار تن نیز کشته و زخمی شدند.

 

*زندگی‌نامه شهید سید احمد سادات کیایی

بسیجی شهید «سیداحمد سادات کیایی» در بیستم اردیبهشت ماه 1349 هـ.ش، در خانواده‌ای کشاورز، مومن و مذهبی در «روستای پایین محله چاف» از توابع شهرستان لنگرود دیده به جهان گشود و در دامان مادری مهربان و پدری زحمتکش پرورش یافت. در سن هفت سالگی در مدرسه ابتدایی چاف (شهید فرزوق) به تحصیل پرداخت. سیداحمد پس از پیروزی انقلاب و با تشکیل بسیج، عاشقانه در مکتب عشق ثبت‌نام کرد.

با آغاز جنگ، با اذن پدر و مادر با ثبت‌نام در بسیج محل وارد شهرستان تنکابن شد و پس از گذراندن دوره مقدماتی آموزش به همراه لشکر ۲۵کربلا وارد منطقه عملیاتی «سُتبان» شد. وی پس از ۴۵روز حضور در مناطق به زادگاهش بازگشت و پس از مدتی با وجود مخالفت‌های مادر، از سپاه لنگرود عازم سنگرهای حق علیه باطل شد و با شرکت در مرحله اول عملیات بیت المقدس (طراح اهواز) در ۱۰ اردیبهشت سال ۶۱ بر اثر اصابت ترکش خمپاره دشمن در سن ۱۲سالگی به شهادت رسید و در گلزار شهدای زادگاهش آرام گرفت.

 

*وصیت نامه شهید سید احمد سادات کیایی

ما آن چنان سیلی به صدام خواهیم زد که دیگر نتواند از جایش بلند شود. (امام خمینی)

ولا تحسبن الذین قتلوا فی سبیل الله امواتا بل احیاء عند ربهم یرزقون

مپندارید آنان‌که در راه خدا کشته شده‌اند مرده‌اند بلکه آنها زنده‌اند و در پیش آفریدگار مرزوقند.

اکنون ملت ما، ملت شهید پرور ما، ملت دل‌شکسته ما، شاهد جنگی نابرابر است که براساس آن سرنوشت خود را معین خواهد کرد اگر چه این جنگ به شکست او بیانجامد، بقول امام عظیم الشأن ما حیثیت و شرافت ما در گرو همین جنگ است که در آن صورت دیگر آبرویی برای ملت ما، دیگر نشانه‌ای از مبارزات ملت ما وجود نخواهد داشت و به همین دلیل است که به مبارزه با این تجاوزگران که از طریق ام الفساد قرن مجهز می‌شوند بر می‌خیزم، شاید خون من روزی بتواند حداقل یکی از شاخه‌های درخت تنومند اسلام را دوباره به زندگی اولیه خود بازگرداند.

نام اینجانب سید احمد سادات کیائی است که از طریق بسیج لنگرود به جبهه حق علیه باطل برای بار دوم اعزام می شوم به این امید که شاید بتوانم به ندای ( هل من ناصر ینصرنی ) حسین زمان را لبیک گویم، این وصیت نامه اینجانب است.

وصیت کسی که از دنیا و مقامات آن روی گردانده و دوست دارد که تنها در راه صراط مستقیم [گام بردارد] و به لقاء الله که آخرین آرزوی هر شخص مومن و متعهد به اسلام است بپیوندم.

«ربنا افرغ علینا صبرا و ثبت اقدامنا وانصرنا علی القوم الکافرین وانصرنا علی القوم الضالمین و المنافقین»

 

کد خبر 792359

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha