هسته رشد مطبوعات ایران از دوران جنگ تحمیلی شکل گرفت

نبی زاده گفت: ستاد تبلیغات جنگ کارکردهای خودش را در هشت سال دفاع مقدس انجام داد و مطبوعات در دوران جنگ تحمیلی از یک حرفه ای گری خاصی برخوردار شدند و شاهد تشکیل هسته رشد مطبوعات در آن دوران بودیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «ناصر نبی زاده» امروز (1 خرداد) در نشست تخصصی رسانه، دفاع مقدس و مقاومت خراسان جنوبی اظهار داشت: ایام سوم خرداد ایام خاطره انگیزی برای ملت ایران است و با آزاد شدن خرمشهر شاهد سلسله شکست هایی بودیم که دشمن متحمل شد و به نوعی ساختار جنگ به سود نیروهای اسلام و ایران تغییر کرد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی بیان کرد: مهم ترین بستری که در دوران دفاع مقدس برای انتقال حماسه نقش بزرگی داشت رسانه ها و صدا و سیما بودند و تیتر خرمشهر آزاد شد در روزنامه ها مانند یک پرچم در دست مردم دیده می شد که نشانگر کارکردهای شایسته مطبوعات در آن دوران است.

 

وی با توجه به اینکه پیروزی انقلاب اسلامی و برقراری نظام تا شروع جنگ تحمیلی یک بازه زمانی کمتر از 2 سال است، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آشفتگی های متعددی در همه قسمت های حاکمیت و کشور وجود داشت و یکی از عناصر وسوسه انگیز برای دشمن بود و حمله دشمن به نوعی یک حمله غافلگیرانه برای مدیریت نظام و ایران محسوب می شد.

 

نبی زاده با بیان اینکه در شرایط خاص فضای عمومی کشور جنگ با بمباران مراکز نظامی غرب کشور آغاز شد، ادامه داد: اگر رهبری های امام راحل نبود تمام شرایطی که مدنظر دشمن بود می توانست عملی شود و در این صور ت بخش های مهم و عظیمی از کشور جدا می شد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با اشاره به نقش و کارکردهای مطبوعات در دوران دفاع مقدس گفت: عملکرد حوزه مطبوعات در آن زمان چند عملکرد ویژه از جمله انتقال اخبار به صورت خاص، گسترش روحیه مقاومت، افزایش روحیه مردم و حفظ فضای معنوی جبهه ها بوده است.

 

وی با توجه به اینکه بسترهای ارتباطی در آن زمان مانند اکنون گسترده نبود و نوع ارتباط های سنتی را داشت، بیان کرد: در سال های 59 و 60 در حوزه مطبوعات به یک تنوع و آشفتگی گوناگون دچار بودیم و این موضوع به نوعی لزوم یک ساماندهی و ساختاربندی تبلیغات جنگ را نیازمند بود.

 

نبی زاده با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس ستاد تبلیغات جنگ برای ساماندهی و سیاست گذاری مطبوعات در حوزه جنگ تشکیل شد، افزود: وظیفه اصلی این ستاد بحث ایجاد یک بستر مهم برای انتقال اخبار، رویدادها و فعالیت های موجود در جنگ تحمیلی به مردم بود تا شکل درستی از این اخبار را به جامعه انتقال دهد.

 

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی با توجه به اینکه مطبوعات خارجی مستقیم در اختیار جریان تبلیغاتی دشمن قرار گرفته بودند، گفت: ستاد تبلیغات جنگ کارکردهای خودش را انجام داد و مطبوعات در دوران جنگ تحمیلی از یک حرفه ای گری خاصی برخوردار شدند و شاهد تشکیل هسته رشد مطبوعات در آن دوران بودیم.

 

وی به گروه «چهل شاهد» اشاره کرد و افزود: گروهی 40 نفره از رزمندگان را آموزش و دوربین هایی به این افراد تحویل دادند که توانستند با ثبت وقایع بسترهایی برای خبرها و فیلم ها ایجاد کنند و بسیاری از این افراد به شهادت رسیدند.

 

نبی زاده در پایان با اشاره به اینکه ساختارهای به وجود آمده در مطبوعات کارکردهای مثبتی داشته است، ادامه داد: اکنون شاهد این هستیم که پایه های اطلاع رسانی کشور به صورت قوی و هوشمندانه شکل گرفته است.

 

 

 

 

کد خبر 792089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha