«محمد علی دوایی فر»، در حاشیه بازدید از عملیات اجرایی احیای قمش تاریخی آقامیر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در دزفول اظهار کرد: به منظور حفظ معماری سنتی حفظ این قمیش تاریخی در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: قمش تاریخی آقامیر از جنوب به قمیش چوقابافان و از شمال به قمیش حتج خسرو خان متصل است که قمش چوقابافان قبلا توسط بخش خصوصی و سازمان نوسازی ، خاکبرداری و به قمیش آقامیر متصل و هم اینک گردشگران و علاقمندان از آن بازدید میکنند.
شهردار دزفول، هدف از احیای قمش آقامیر را حفظ آثار تاریخی و هویت دزفول عنوان کرد و گفت: در طرح احیای قمش آقامیر بهترین مصالح و آجرهای سنتی در حال استفاده است.
وی میزان اعتبار طرح احیای قمش آقامیر را چهار میلیارد ریال برشمرد و اضافه کرد: در این طرح عملیات بازگشایی و احیای این قنات زیر زمینی به طول ۴۰۰ متر انجام خواهد گرفت و علاقه مندان میتوانند پس از تکمیل احیای آن، نحوه و مسیر آبرسانی در دوران قدیم دزفول را از نزدیک مشاهده کنند.
قُمِش در اصطلاح قدیم به تونلهای آبرسان زیرزمینی گفته میشد که آب رودخانه دز را به تمام نقاط شهر میرساند و قدمت آنها به زمان عیلامیان و ساسانیان باستان میرسد.
این قناتها از منحصر به فردترین شبکه زیر زمینی آب در جهان محسوب شده که بخش عمدهای از آب مورد نیاز بخش کشاورزی، آب آشامیدنی و مصرف روزانه مردم دزفول را در ایام قدیم تأمین کرده اند.
نظر شما