تنظیم سند مرجعیت علمی قرآن/تدوین ۱۵ جلد از دائره‌المعارف قرآن کریم

حجت‌الاسلام یوسفی‌مقدم با اعلام انتشار فصلنامه «مطالعات علوم قرآن»، گفت: سند مرجعیت علمی قرآن تنظیم و برای تصویب به شورای راهبردی قطب‌های دفتر تبلیغات اسلامی حوزه ارسال شده است. همچنین تدوین ۱۵ جلد از دائره‌المعارف قرآن کریم به اتمام رسیده است.

حجت الاسلام «محمدصادق یوسفی مقدم» در گفت وگو با خبرنگار گروه قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به فعالیت های پیش روی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در سال جاری، اظهار کرد: یکی از اقدامات در حال انجام، انتشار فصلنامه «مطالعات علوم قرآن» است. این فصلنامه در فضای مجازی هم منتشر می شود و مکتوب نیست و این مساله از محسنات اش محسوب می شود چراکه امروزه استفاده از فضای مجازی امری فراگیر است در نتیجه کسانی که در فضای مجازی هستند می توانند به راحتی شماره های فصلنامه را پیگیری و از آن استفاده کنند.

 

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن تصریح کرد: ما در مطالعات علوم قرآنی، بنای خود را بر این گذاشتیم که حرکت جدی در حوزه فعالیت های قرآنی آغاز کنیم، یک دوره ای بود که عمده کارهای ما فعالیت های دایرة المعارفی بود و کارهای گسترده ای هم انجام دادیم و  حتی معتقدم که در حوزه فعالیت های دایرةالمعارفی و فرهنگ نامه در هیچ جا مثل پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن فعالیتی صورت نگرفته است.

 

وی ادامه داد: دوره بعدی دوره ای بود که پروژه هایی را تعریف و در کنارشان کلان پروژه هایی ارایه شد، مثلا کلان پروژه «قرآن و اعجاز»، کلان پروژه «مرجعیت علمی قرآن»، کلان پروژه «مطالعات نظام سازی قرآن» و ... ، اما دوره کنونی دوره ای است که ما وارد عرصه نظام پردازی شده ایم و پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن سمت و سویی برای پاسخگویی به مسایل جامعه پیدا کرد و با این پشتوانه عظیم، این هدف جدید را عملیاتی می کند.

 

حجت الاسلام یوسفی مقدم در بخش دیگری از مباحث خود بیان کرد: ما در این عرصه احساس کردیم که به شدت به وجود یک نشریه که بتواند فعالیت های قرآنی را منتقل کند، نیاز داریم، لذا فصلنامه مطالعات علوم قرآن، که در ابتدای بحث به آن اشاره کردم، راه اندازی شد، معتقدم عرصه ای که ورود یافته ایم عرصه جدیدی است و مورد مطالبه پژهشگران و اساتید و بسیاری از کسانی است که با قرآن انس دارند و می خواهند بدانند که قرآن در حوزه علوم چه حرف هایی برای گفتن دارد، هر شماره از این مجله در حدود 200 صفحه منشتر می شود و سامانه ای برای آن راه اندازی شده است که افراد با عضو شدن در آن می توانند به مقالات دسترسی پیدا کنند.

 

رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در ادامه تاکید کرد: اکنون سند مرجعیت علمی قرآن تنظیم شده است و آن را در اختیار شورای راهبردی قطب های دفتر تبلیغات قرار داده ایم تا سند آن را به تصویب برسانند، ما انتظار داریم سندی که تصویب می شود به شورای توسعه فعالیت های قرآنی کشور و شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شود و آنها سند را تصویب کنند تا به عنوان یک سند ملی به عنوان سند مرجعیت قرآن شناخته شود.

 

وی در مورد فعالیت های دیگر  پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن گفت: کلان پروژه دیگری که شروع کرده ایم «قرآن و استشراق» نام دارد که از سال گذشته آغاز شده و در حال انجام است و هر دو کلان پروژه تا پایان سال خروجی های خوبی را به مخاطبان ارایه می دهند، هم در حوزه استشراق و هم مرجعیت علمی قرآن بنا داریم که پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن، در جهان اسلام محور شود.

 

حجت الاسلام یوسفی مقدم در پایان خاطرنشان کرد: پروژه های کلان دیگری هم داریم از جمله آنها می توان به کلان پروژه «قرآن و عرفان» و پروژه دائرةالمعارف قرآن کریم اشاره داشت که این دائرة المعارف اکنون به نیمه رسیده و ۱۵ جلد شده است و به حدود ۳۰ تا ۳۵ جلد می رسد. علاوه بر این پروژه فقه قرائت، فقه القرآن و مطالعات روش شناسی، نیز در پژوهشکده در حال انجام است.

کد خبر 792001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha